16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova a trecut pe modul fotbal-business

„U“ Craiova a trecut pe modul fotbal-business

Gustavo, unul dintre principalii marcatori din sezonul trecut, a fost vândut în China (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Oficialii Universității Craiova au devenit brusc foarte activi pe piața transferurilor, asta după o perioadă în care au tatonat foarte bine terenul. Din păcate, marile lovituri le-au dat la capitolul plecări, secțiune la care ieri s-a adăugat un alt nume important: Gustavo Vagenin. Finanțatorii olteni au acceptat să-l cedeze pe atacantul brazilian, unul dintre principalii marcatori din sezonul trecut, pentru doar 800.000 de euro, în China, la Liaoning Whonwin, echipă care tocmai a retrogradat din prima ligă. Afacerea s-a făcut cu consolarea că fotbalistul de 26 de ani era în ultimul an de contract și exista posibilitatea ca acesta să nu dorească prelungirea. Altfel, finanțatorii olteni au încălcat promisiunea făcută către suporteri și au vândut mai mult de un jucător într-o perioadă de transferuri, luând în calcule plecările din această vară ale lui Vlad Screciu la Genk, pentru 2.000.000 de euro, și Alex Băluță la Slavia Praga, pentru 3.000.000. Suporterii și-au arătat nemulțumirea, moment în care oficialii au reiterat că regula vânzării unui singur jucător în perioada de mercato va rămâne valabilă.
„Gusti“ a plecat în China încă de miercuri seară. Fotbalistul cariocas a venit în Bănie în 2016, a evoluat în 69 de meciuri, a dat 19 goluri și a oferit 5 pase decisive. Cota de transfer actuală a lui Gustavo este de 1,6 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de.

„Perla“ lui Hagi, Cicîldău, vine în Bănie

La capitolul sosiri, oficialii Științei au dat o lovitură importantă, fiind obținut acordul lui Gică Hagi ca să-l cedeze pe Alexandru Cicîldău, fotbalist curtat în această perioadă și de rivalele FCSB și CFR Cluj. Mijlocașul de 20 de ani și 1,74 metri nu semnase până joi seară contractul cu Universitatea, fiind cu FC Viitorul în cantonament în Polonia, dar se pare că va fi jucătorul Craiovei pentru următorii patru ani. FC Viitorul va primi pentru fotbalistul originar din Medgidia un milion de euro și va păstra și un procent de 15% dintr-un viitor transfer.
Contactați telefonic de GdS, oficialii Științei nu au dorit să comenteze pe tema plecării lui Gustavo și au asigurat că în perioada următoare vor ajunge sub comanda lui Devis Mangia alți doi fotbaliști de clasă, care vor compensa probabil pierderile suferite în această vară.

Victorie cu Wacker

Universitatea Craiova a încheiat cu o victorie seria partidelor de verificare din cantonamentul susținut în această vară în Austria. Alb-albaștrii s-au impus cu scorul de 4-0 joi seară, la Volders Sportplatz, în fața formației FC Wacker Innsbruck, echipă nou-promovată în prima ligă din Austria. Golurile „leilor“ au fost marcate de Dominik Glavina (’6), Alex Mateiu (’48, ’75) și Raoul Baicu (’85).
Antrenorul Devis Mangia a început meciul cu următorul unsprezece: Pigliacelli – Kelic, Gardoș, Tiago – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Bărbuț, Glavina, Mihăilă. Au mai intrat: Laurențiu Popescu, Răzvan Popa, Dimitrov, Briceag, Martic, Markovic, Borța, Baicu.
Până acum, gruparea din Bănie mai înregistrase două înfrângeri: 0-1 cu V-Varen Nagasaki și 2-3 cu FC Ufa.
Alb-albaștrii încheie vineri acest stagiu din Austria și vor primi câteva zile libere, urmând ca pregătirile pe plan local să se reia la începutul săptămânii viitoare.
Primul meci oficial al Științei implică și un trofeu. Universitatea întâlnește pe 14 iulie, de la ora 20.30, pe CFR Cluj în Supercupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS