8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-au bătut drumul degeaba la Mangalia

N-au bătut drumul degeaba la Mangalia

„Şcolarii“ lui Ştefăniţă Mondea au fost singurii care au urcat pe prima treaptă a podiumului

Orașul Mangalia a găzduit recent turneul de fotbal juvenil „Summer Cup“, competiție ce s-a adresat mai multor categorii de vârstă și a strâns la start foarte multe echipe din întreaga țară. Bănia a fost reprezentată de Academia „Gică Popescu“, Oltenia Junior, Pro Junior și CSS Craiova, toate având o comportare bună, cu clasări pe podium și cu premii individuale câștigate.

„GP“ s-a impus la 2011

Singurul loc unu câștigat de orașul Craiova a fost la categoria copii născuți în anul 2011, performanța aparținându-i Academiei „Gică Popescu“. Aici, fiind doar patru competitoare la start, s-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare“. „Școlarii“ au obținut victorii pe linie în drumul spre trofeu, după cum urmează: 10-0 cu LPS Galați, 3-0 cu Unirea Slobozia și 2-0 cu Oltenia Junior Craiova, care a încheiat pe locul doi grație victoriilor cu Unirea Slobozia (6-0) și LPS Galați (10-0).
Antrenorul Academiei „Gică Popescu“, Ștefan Mondea, a avut la dispoziție următorii juniori: Luca Păun (cel mai bun portar), Robert Moraru – Eric Crisbășanu, Luca Geaburu, Eduard Băloi, Darius Bîscu, Claudiu Tudor, Alex Miulescu (cel mai bun jucător al turneului).
La rândul său, tehnicianul echipei Oltenia Junior, Adi Troacă, a beneficiat de următorul lot: Nicholas Brandinbur, Vladimir Balica, Mario Velcovici (cel mai bun atacant), Patrick Ghindeanu (cel mai bun mijlocaș), Mihai Afronie, Albert Dragu, Sebastian Sandu.

Oltenia, pe doi la 2010

Ca categoria 2010 (12 echipe), Oltenia Junior a reușit să se claseze pe locul doi, într-o competiție în care au concurat 12 echipe. Elevii lui Alin Pițigă au obținut rezultatele: grupe: 1-0 cu Cadet București, 1-1 cu Unirea Slobozia, 4-0 cu Zimbru Tulcea; semifinale: 2-1 cu Tandem București; finală: 0-5 cu Best Kids Reghin.
Lotul Olteniei a fost compus din: Vlad Georgescu (cel mai bun portar) – Mihnea Trifănescu (cel mai bun fundaș), Sasha Ciucă, Rareș Iancu, David Afronie, Roberto Pătrană.

Pro Junior a făcut treabă bună la 2009

La 2009 (16 echipe), Pro Junior a încheiat pe doi, iar Oltenia pe patru. Pro Junior, grupă antrenată de Mircea Popa, a câștigat grupa depășind cu 1-0 pe Zimbru Tulcea, cu 1-0 pe LPS Galați și cu 3-1 pe CS Real Cadet, în sferturi a remizat în timpul regulamentar, 3-3, dar s-a impus la penaltiuri cu 6-5 în fața lui Capital Star București, în semifinale a dispus cu 3-1 de Oltenia Junior și a cedat cu 3-0 în finala susținută cu Oțelul Galați.
La rândul său, Oltenia lui Ionuț Onescu a trecut în grupă cu 6-0 de FC Dănilescu București, cu 5-0 de Fortuna Galați și a remizat, 2-2, cu Șoimii Dunăreni. În sferturi a învins cu 3-1 pe Steaua Noua Generație București și a cedat în semifinale, 1-3, cu Pro Junior Craiova, în timp ce în finala mică a pierdut cu 2-0 în fața lui Juniorul Vaslui.
Lot Pro Junior 2009: Denis Marinescu, Dănuț Prodan – Teo Cruceru, Alex Tudor, Tibi Apostol, Luca Ciurea, Luca Drulă, Andreas Constantinescu, Eric Dumitrașcu, Cătălin Băileșteanu.
Lot Oltenia Junior 2009: Ionuț Graure, Alex Bechețeanu – Ianis Luncașu, Andrei Dinescu, Denis Luțescu, Alex Diaconescu, Gabriel Lupu (cel mai bun mijlocaș), Eric Fota, Mario Anca, Ștefan Ciocoiu, Ianis Beciu.

În afara podiumului la 2008

Rezultate mai puțin reușite s-au consemnat la categoria 2008, unde au participat 18 echipe. Aici, Oltenia a fost pe locul 8, iar Pro Junior pe 9.
Oltenia a depășit în grupe cu 5-2 pe Luceafărul Galați, cu 5-0 pe Steaua Noua Generație București și a cedat cu 4-1 în fața celor de la Atletico Madrid București, drumul oprindu-se în sferturi, unde a fost depășită cu 4-0 de Oțelul Galați. Lotul lui Adi Troacă îi cuprinde pe: Ayan Buzatu, Robert Nica – Alex Ghencioiu, Alex Țărineanu, Eduard Grîcleanu, Mihai Potîrniche, Mihai Udrescu, Gabriel Ciontu, David Zană, Armand Iacobescu, Ionuț Duca, Darius Sandu, Ștefan Floarea, Robert Capră.
Pro Junior a înregistrat în grupe 3-5 cu CSS Neamț, 9-1 cu CSS Mangalia și 0-2 cu FCSB, iar în lupta pentru locul 9 a învins cu 6-1 pe Steaua Noua Generație. Antrenorul Mircea Popa i-a utilizat pe următorii: Marius Oprea – Ricardo Pîrvulescu, Geani Badea, Mihai Măgîlea, Cătălin Afrenie, Alex Stan, Teodor Dima.

Puștii lui Pițiche, pe doi la 2007

Pro Junior a încheiat pe locul doi cu grupa de 2007, după ce s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Atletico Madrid București, a surclasat-o cu 7-0 pe CSM Mangalia și cu 3-0 pe FCM Slobozia, asta în faza grupelor. În sferturi s-a impus cu 2-0 cu FCM Bacău, în semifinale de Academia „Hagi” cu 3-1 după loviturile de departajare, în timpul regulamentar scorul fiind 0-0, dar s-a înclinat în finală cu 2-1 în fața lui FCSB.
Pro Junior 2007 (antrenor Cristi Pițiche): Gabriel Ceaușu, Alex Pătru – Rareș Vozaru, Mario Pîrvan, Mario Ilie, Mario Pițiche, Cristian Otea, Robert Rădulescu, Vlad Izvoranu, Edi Preoteasa, Edi Cîrstea, Andrei Cîrstea.

CSS Craiova, pe doi la 2006, dar fără finală jucată

Un caz special s-a consemnat la categoria 2006, unde CSS Craiova a acces în finală, după 3-1 cu Petrosport Ploiești, 7-0 cu CSS Mangalia, 5-0 cu Steaua Noua Generație (grupe), 3-1 Ceahlăul Piatra Neamț (semifinale), dar nu a putut juca pentru trofeu contra Academiei „Gică Hagi“.
„A fost greșeala mea! Înaintea finalei a trebuit să plec la Turneul Speranțelor Under 15, la Târlungeni, în locul meu rămânând un coleg și, din păcate, fără să-mi dau seama, am uitat să las carnetele jucătorilor. Am trimis poze cu cartenele fiecărui copil, dar nu au fost luate în calcul de către organizator și astfel băieții nu au putut susține finala și au încheiat pe locul doi“, a explicat antrenorul Alin Staicu, pentru GdS.
Lotul CSS-ului i-a cuprins pe: Alex Maxim, Andrei Lungu – Andrei Bănuț, Ahmad Salaheldin, Raul Oane, Rareș Popa, Gașpar Florin, Mario Bacliu, Adrian Uliu, Ștefan Stoican, Eduard Vlad, Robert Oprea, Patrick Rădulescu, Mihai Păleanu, Darius Anuța, Alex Udilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS