24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CM 2018: Hierro strâmbă din nas după remiza cu Marocul

Fotbal / CM 2018: Hierro strâmbă din nas după remiza cu Marocul

Selecţionerul Spaniei, Fernando Hierro (foto), a salutat calificarea echipei sale în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2018, de pe prima poziţie în grupă, însă a recunoscut că jocul elevilor săi trebuie să se îmbunătăţească, după remiza înregistrată, scor 2-2, în faţa Marocului, luni seara la Kaliningrad. Spania a evitat cu mare şansă înfrângerea, egalând în prelungiri, după ce a fost condusă de două ori. Khalid Boutaib (14), En Nesyri (81) au marcat pentru marocani, în timp ce golurile spaniolilor au fost reuşite de Isco (19) şi Iago Aspas (90+1).
„Am spus încă de ieri că vom avea dificultăţi împotriva Marocului, o selecţionată foarte bună, care a pierdut două meciuri cu 0-1, deşi merita rezultate mai bune. Este o rivală periculoasă, aşa cum s-a văzut. În ciuda tuturor dificultăţilor, suntem totuşi pe primul loc în grupă. Trebuie să ne îmbunătăţim însă jocul, să ne facem autocritica necesară, pentru că nu putem merge în continuare ca până acum, cu cinci goluri încasate în trei meciuri. Băieţii trebuie să înţeleagă realitatea”, a declarat Hierro, citat de Agerpres.

Fostul internaţional spaniol, numit la cârma selecţionatei ţării sale cu doar o zi înaintea startului CM 2018, nu se teme de atmosfera care va fi pe stadion la meciul cu naţionala ţării gazdă, Rusia, din optimile de finală.
„Va trebui să facem faţă tuturor suporterilor locali, însă în orice caz un meci se pierde sau se câştigă pe teren, nu în afara acestuia. Avem jucători obişnuiţi să evolueze într-o astfel de ambianţă. Am văzut cele trei meciuri ale Rusiei şi ştim că va fi un adversar dificil. Însă dacă dorim să ne continuăm parcursul nu avem de ales. Acum ştim cum funcţionează asta: ori câştigi, ori te duci şi îţi faci valiza”, a adăugat Fernando Hierro.

Spania, campioana mondială din 2010, va înfrunta Rusia în optimile de finală ale CM 2018 pe 1 iulie, la Moscova, pe stadionul Lujniki.

Renard le cere socoteală arbitrilor

Selecţionerul Marocului, Herve Renard, nu a „contestat” golul egalizator al Spaniei din finalul meciului de la Kaliningrad (2-2), validat de asistenţa video „VAR”, însă acuză o posibilă „mare greşeală de arbitraj” la cornerul aflat la originea acţiunii respective.
„Singura întrebare pe care vreau să o pun este: dacă la cel de-al doilea gol egalizator, mingea a ieşit pe o parte a porţii şi mă aşteptam ca şi cornerul să fie pe aceeaşi parte, însă a fost executat de pe cealaltă parte. Este autorizat acest lucru? Sincer, nu pot să vă răspund. Dacă nu este autorizat, atunci este o mare greşeală de arbitraj”, a spus Renard, indicând spre brigada condusă de centralul Ravshan Irmatov (Uzbekistan)
„Nu a fost ofsaid la golul respectiv (înscris de Iago Aspas în minutul 90 – n.r.) pentru că am revăzut înregistrarea video. Nu avem ce să contestăm. Singura problemă este legată de executarea cornerului de pe partea cealaltă a porţii, nu de pe cea pe care a ieşit mingea. Aceasta este marea întrebare. Am mers la uşa arbitrilor (la finalul jocului), iar aceasta a rămas închisă”, a adăugat francezul.
Herve Renard s-a mai plâns de o „nedreptate” a arbitrilor şi după eşecul cu Portugalia (0-1), acuzând faptul că nu a beneficiat de dispozitivul video.
„Acum trebuie să ne concentrăm asupra esenţialului, astfel spus a rezultatului. Ne-am fi dorit, desigur, să învingem Spania pentru că am venit aici pentru acest lucru. Am suferit, la fel ca toate echipele care înfruntă Spania. Când priveşti componenţa echipei lor, vezi că este un mix între Barca şi Real Madrid, aşa că trebuie să-i felicit pe jucători şi pe toţi ceilalţi pentru această Cupă Mondială. Ne-a lipsit puţină experienţă. Însă am arătat împotriva Portugaliei şi Spaniei, două dintre cele mai bune echipe din lume, că ne putem ridica la înălţimea lor. Plecăm cu capul sus, foarte sus chiar, şi cu multă mândrie”, a mai spus selecţionerul Marocului, ţară care a participat la Cupa Mondială de fotbal după o pauză de 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS