5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘtiința se reinventează

Știința se reinventează

Jucătorii pregătiți de Devis Mangia se pregătesc pentru noul sezon în cantonamentul din Austria (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a încheiat cel mai bun sezon al său de la renaștere, cucerind Cupa României și ocupând locul trei în Liga I, dar și-a propus să progreseze și totodată să-și reîmprospăteze lotul și locul în fotbalul românesc.
Sfârșitul săptămânii s-a dovedit plin în evenimente pentru Știința și suporterii săi. O primă acțiune a clubului a fost vânzarea lui Alexandru Băluță la Slavia Praga, contra sumei de trei milioane de euro, fapt anticipat de altfel de întreaga suflare alb-albastră. Acesta a fost totodată și un compromis, întrucât conducerea și-a încălcat promisiunea făcută către publicul său, aceea că nu va fi vândut decât un fotbalist într-o campanie de transferuri și tocmai plecase Vladimir Screciu la Genk. Fanii au luat atitudine imediat și la fel de rapid a venit și explicația clubului.
„Din respect pentru suporterii noștri, promitem încă o dată că rămânem fideli principiului de a vinde cel mult un jucător important pe sezon. Deși inițial ne-am fi dorit și am făcut toate eforturile ca Alex Băluță să ne ajute să accedem în grupele Europa League, am fost nevoiți să ne ținem promisiunea făcută acestuia astă-iarnă, când a refuzat o ofertă importantă din campionatul intern și a acceptat să îi mărim clauza de reziliere, de a îi permite să se transfere la o echipă din străinătate în cazul în care va fi o ofertă bună pentru el. Acel moment a venit, astfel că Alex pleacă în niște condiții excelente pentru el (jucătorul va încasa un salariu de 500.000 de euro pe an, contractul cu Slavia fiind pentru patru sezoane – n.r.) și pentru club deopotrivă și suntem convinși că va demonstra la Praga din ce sunt făcuți oltenii“, a explicat conducerea printr-un comunicat.
Cât despre plecarea lui Vladimir Screciu, oficialii olteni au punctat: „Vladimir Screciu reprezintă unul dintre pariurile Universității Craiova. Ca și dovadă, el a devenit cel mai scump jucător român sub 19 ani din istoria fotbalului românesc. În curtea Științei se mai regăsesc mulți puști ca Vlad, talentați, muncitori și educați în spiritul Universității Craiova, care sunt 100% pregătiți să facă pasul la echipa mare“.

„Știința, mai puternică din sezonul viitor“

Fanii au numărat jucătorii plecați și împrumutați în această vară și s-au arătat îngrijorați, pe bună dreptate, de capitolul sosiri, Universitatea concretizând până acum doar o nouă înțelegere cu fundașul Florin Gardoș. Oficialii „U“ Craiova îi asigură pe suporteri că urmează să fie aduși fotbaliști valoroși, nefiind neglijați nici tinerii talentați din cadrul Academiei, aceasta fiind de altfel o sarcină reamintită lui Devis Mangia.
„Rămânem fideli și principiului discreției și seriozității în privința transferurilor. La Craiova nu avem nici «Neymari», nici «Mbappei», avem juniori care își arată valoarea doar pe terenul de joc, nu în mass-media. Pe unii îi cunoașteți deja, pe alții îi veți aplauda cât de curând. Ținem, de asemenea, să precizăm faptul că suporterii nu au motive să își facă griji în privința slăbirii lotului: Știința se va întări în perioada următoare cu doi-trei fotbaliști demni de a încânta publicul oltean. O spunem fără ezitare: de la renașterea Științei, am fost mai puternici cu fiecare nou an și vom păstra aceeași pantă ascendentă, construind cărămidă cu cărămidă“, au subliniat diriguitorii Științei, care au mai făcut o precizare foarte importantă: „Fideli principiului transparenței, săptămâna viitoare vom prezenta și un raport al încasărilor și cheltuielilor avute în sezonul 2017 – 2018, pe înțelesul tuturor, astfel încât toți suporterii să cunoască proveniența și destinația banilor“.

Vine un portar italian

Nemulțumiți de randamentul portarilor Nicolai Calancea și Miodrag Mitrovic, la care s-a decis să se renunțe și se negociază rezilierea contractelor, oficialii Științei au trecut la căutări și au obținut acordul italianului Mirko Pigliacelli. Acesta este un portar de 24 de ani și 1,84 metri originar din Roma, care a retrogradat sezonul trecut cu Pro Vercelli și care a mai jucat pentru Sassuolo, Pescara, Reggina, Frosione și Trapani. Mirko a îmbrăcat tricoul Italiei U18, U19, U20 și U21 și ar fi ales Craiova grație lui Devis Mangia. La Craiova va veni sub formă de împrumut pentru un sezon, cu opțiune de cumpărare, afacerea costând 300.000 de euro în cazul în care acesta se ridică la nivelul așteptărilor. Mirko Pigliacelli va intra de astăzi sub comanda lui Devis Mangia și a staff-ului său.

Adio CSU! Noua denumire: U Craiova 1948 Club Sportiv SA

Pentru că tot vorbim despre reinventare, finanțatorii grupării din Craiova au schimbat și denumirea clubului, ca să pună punct discuțiilor apelativului CSU. Astfel, alb-albaștrii vor evolua din sezonul următor sub titulatura de U Craiova Club Sportiv SA, fapt aprobat și consemnat de FRF și LPF.
Interesant este că actuala denumire seamănă foarte mult cu numele noii echipe înființate de Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA, care tocmai a intrat sub egida FRF, promovând în Liga a III-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS