3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă transpirați bine! (galerie foto)

Să transpirați bine! (galerie foto)

Devis Mangia și elevii săi au plecat în Austria să pregătească noul an competițional (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a făcut ieri al doilea pas important de la reunirea echipei, după ce marți jucătorii săi au efectuat vizita medicală. Fotbaliştii, staff-ul tehnic și o parte dintre membrii staff-ului administrativ ai grupării alb-albastre au părăsit ieri, după prânz, Bănia, având ca destinație localitatea Innsbruck, din Austria. Alb-albaștrii au realizat această deplasare din două etape. În prima au decolat de pe Aeroportul Internațional Craiova spre Bergamo, iar de acolo s-a continuat deplasarea cu autocarul echipei până la stabilimentul din regiunea Tirol, unde vor asuda până pe 6 iulie.
Știința a deplasat în Austria toți jucătorii care au efectuat marți vizita medicală, plus fundașul Tiago Ferriera și mijlocașul Fausto Rossi. Au lipsit portarii Mitrovic și Calancea, care nu ar mai continua în Bănie, Ovidiu Bic – accidentat și internaționalii Bancu, Băluță și Mitriță, aceștia urmând să ajungă în cantonamentul Științei duminică, zi în care va avea loc și primul joc amical. Elevii lui Devis Mangia vor începe seria testelor cu gruparea V-Varen Nagasaki (locul 15 în prima ligă japoneză). Ceilalți adversari ai Universității vor fi anunțați pe parcurs, în momentul în care înțelegerile vor fi parafate.

Mangia: Mergem să muncim, nu vorbim acum despre obiective

Antrenorul deținătoarei Cupei României, Devis Mangia, speră ca în perioada următoare să reușească să o aducă pe Universitatea la un nivel foarte bun, astfel încât să pornească noul sezon cu dreptul. „Mister“ a ținut morțiș să precizeze că în următoarele zile echipa trebuie să fie pusă la punct, abia apoi poate stabili ce obiective are, asta în funcție și de valoarea jucătorilor pe care va reuși conducerea să-i aducă.

„A fost cu noroc faptul că ne-am pregătit vara trecută în Austria, pentru că am terminat pe locul trei și am cucerit Cupa României. Din același motiv am ales să mergem și acum tot acolo în cantonament. Glumesc! Dacă vă aduceți aminte, atunci nu am început prea bine și eram criticați, dar să sperăm că acum va fi bine de la început. Mergem să muncim, nu vorbim acum despre obiective. Trebuie să restartăm jocul! O să tragem o concluzie la sfârșit de cantonament, când echipa este la potențial maximum. Știți bine că nu-mi place să vorbesc despre transferuri, dar e normal să-ți dorești ceva mai bun. În momentul acesta îl avem pe Laurențiu Popescu și alți doi portari tineri, deci trebuie să facem ceva în acest sens. Nu știu în momentul acesta dacă vor continua cu noi Mitrovic și Calancea. Cu siguranță ne-ar mai trebui jucători și pe alte poziții. În ceea ce privește plecarea lui Vladimir Screciu, când există o astfel de oportunitate pentru club, trebuie să iei o decizie de acest fel. Nu știu dacă s-a primit prețul corect, nu e treaba mea. Cred că a avut parte de o bună evaluare totuși și sunt convins că Vladi va continua ascensiunea și va deveni un fotbalist cu o cotă foarte bună în viitor. Cât am fost în vacanță am stat în vacanță, nu am făcut pe impresarul pentru Băluță. Momentele de relaxare au fost foarte puține și în cele aproximativ 15 zile nu am vrut să vorbesc despre fotbal. E normal ca Bancu, Mitriță și Băluță să mai aibă câteva zile de vacanță, pentru că au încheiat sezonul după noi la ceva timp. De duminică vor fi și ei alături de noi la treabă“, a declarat Devis Mangia.
Întrebat despre CFR Cluj, adversara din Supercupa României (14 iulie), Devis Mangia s-a arătat precaut: „O să o analizăm pe CFR Cluj, să vedem dacă Edi Iordănescu a venit cu schimbări sau va menține filozofia lui Dan Petrescu. Este foarte important să-i văd jucând în câteva meciuri din pregătiri ca să mă elucidez“.
În privința tragerii la sorți din turul trei al Ligii Europa (23 iulie), Devis Mangia a preferat să se abțină: „Nu știu pe cine aș vrea adversară în Liga Europa. Anul trecut am spus că e posibil să fie AC Milan și asta s-a întâmplat, deci ar fi mai bine să nu mai vorbesc“.

Zlatinski: Craiova produce jucători foarte buni

Din rândul jucătorilor, mijlocașul Hristo Zlatinski a afirmat că se așteaptă ca stagiul din Austria să fie solicitant, dar consideră că va prinde bine, ținând cont că vine Supercupa României și un campionat în care trebuie să se ridice ștacheta.


„Nu ne-a transmis nimic Mangia, dar e important să ne pregătim bine din punct de vedere fizic, fără accidentări, să fie bine de la primul meci. Anul trecut tot în Austria ne-am pregătit și am cucerit Cupa României. Acum vrem să câștigăm Supercupa, apoi ne gândim la campionat. Sunt pregătit să obținem al doilea trofeu. Toți suntem“, a spus Zlatinski, vorbind apoi și despre plecarea lui Screciu, dar și despre posibila despărțire de Mitriță și Băluță, jucători care sunt asaltați cu oferte: „Este foarte bine pentru Screciu că a plecat la Genk, dar și pentru echipă, pentru jucătorii tineri, pentru că vor fi mai motivați. Se vede că Craiova produce jucători foarte buni. În schimb, vrem să rămână Mitriță și Băluță, pentru că sunt jucători foarte importanți pentru noi“.

Burlacu: Sper să facem o figură frumoasă

Răspunsuri asemănătoare cu privire la pregătire, obiectivele echipei și la vânzarea lui Screciu au fost făcute și de mijlocașul Andrei Burlacu.


„Sperăm să facem un stagiu bun de pregătire în Austria, să continăm pe aceeași rută ca anul trecut și să revenim pregătiți sută la sută pentru câștigarea Supercupei. Principalul obiectiv acum este Supercupa, apoi o să ne concentrăm pe Liga I. Titlul ar fi ceva de vis, țintim acolo și sper să facem o figură frumoasă. Mă bucur pentru transferul lui Screciu la Genk. Știu cât de mult a muncit anul trecut, știu că s-a pregătit suplimentar, chiar dacă nu a jucat atât de mult. Era de așteptat acest transfer. Îi urez baftă la noua echipă și sper să facă o figură frumoasă. Are o vârstă fragedă, dar el e un băiat matur în gândire și sper să se acomodeze repede. Reușita lui Screciu este o motivație în plus atât pentru mine, cât și pentru ceilalți tineri din Academie. Ne dorim să-l urmăm, dar mai avem multe de arătat la echipă. Sper ca noi, tinerii, să avem o contribuție la echipă în acest an și cu siguranță când va veni momentul vom pleca și noi. Ar fi ceva frumos să evoluăm împotriva lui Screciu în Liga Europa, mai ales că ambele echipe au alb-albastru“, a declarat Andrei Burlacu.

Galerie foto:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS