21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Mitriță: Grupul m-a ajutat să fiu la acest nivel!

Alexandru Mitriță: Grupul m-a ajutat să fiu la acest nivel!

Deși ar fi putut continua vacanța la fel ca Nicușor Bancu și Alex Băluță, mijlocașul Alex Mitriță a fost prezent ieri-dimineață la vizita medicală alături de ceilalți colegi de la Universitatea Craiova și nu s-a arătat deloc îngrijorat de faptul că nu au apărut încă jucători noi la echipă.
„Am venit pentru că îmi era dor de colegi și pentru că îmi doresc să scap de viza medicală, să rămân liber zilele următoare, apoi voi ajunge și eu în cantonament. Se pare că noi mergem pe omogenitate. Nu știu cine va veni sau cine va pleca, dar dacă vom păstra aceeași echipă vom avea un atu foarte mare în sezonul viitor. Nu se pune problema să vină Stoian. Cât despre Băluță, am fost și eu în postura lui, când îmi doream foarte mult să plec în străinătate. Are nevoie de o schimbare, pentru că face 25 de ani și pentru el ar fi bine să facă pasul la un campionat din afara țării. Trebuie să ne pregătim bine în vara asta! Ar fi ceva extraordinar să cucerim și Supercupa. După aceea va începe campionatul, vom lua fiecare meci și cu toții ne dorim să câștigăm titlul. Am mare încredere în această echipă, în colegi și cu siguranță dacă vom parcurge drumul de anul trecut, cu mici modificări în bine, vom avea șanse și la grupele Ligii Europa, dar și la campionat“, a declarat Alex Mitriță, punctând că nu are preferințe în privința viitoarei adversare din turul trei al Ligii Europa: „Nu vreau să mă gândesc cu cine vom juca. Vreau să ne pice o echipă bună, să ne măsurăm forțele, să vedem la ce nivel suntem, iar dacă suntem mai buni, atunci să trecem mai departe“.

„Rezultatele nu au depins numai de mine“

Întrebat despre ascensiunea din ediția trecută din campionat, Alex Mitriță a punctat că nu se aștepta să se afle în topul celor mai buni fotbaliști din Liga I: „Când am venit din Italia nu aveam atâta încredere în mine, dar ușor-ușor mi-am recăpătat-o, asta și datorită încurajărilor transmise de Mister (antrenorul Devis Mangia – n.r.), și îi mulțumesc. Rezultatele nu au depins numai de mine. Au depins de jocul echipei. Grupul m-a ajutat să fiu la acest nivel. Mesajele suporterilor îmi dau și ele foarte multă încredere. Mă bucur foarte mult că sunt apreciat prin ce fac la Universitatea, dar să nu punem valoarea mea pe primul plan, ci valoarea echipei“.
Mitriță a vorbit și despre echipa națională, despre Mondialul din Rusia și este convins că vor fi echipe mari care nu vor trece de faza grupelor.
„Țin cu Argentina, dar m-a cam dezamăgit. Germania mă așteptam să aibă un joc mai bun… Cred că vor fi mari suprize la acest Mondial și nu or să iasă echipe bune din faza grupelor. Sunt fotbaliști buni la acest turneu și diferențele nu mai sunt deloc mari. Dacă am fi participat și noi era un lucru extraordinar. La ultima acțiune a naționalei am fost trei jucători de la Universitatea Craiova, dar îmi doresc să fie câți mai mulți olteni la lot. Am urmărit-o pe Serbia, prima adversară a României din Liga Națiunilor și pot spune că are jucători buni, care evoluează în campionate puternice. O să avem un meci foarte greu cu ei, dar dacă o să continuăm pe drumul parcurs până acum sub comanda lui Cosmin Contra, cu siguranță vom arăta foarte bine“, a încheiat Alex Mitriță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS