10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au luat vizele și trec la treabă

Alb-albaștrii au luat vizele și trec la treabă

Gustavo mai are un an de contract şi mai vrea trofee cu Universitatea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova și-a reluat de ieri-dimineață activitatea. Prima acțiune a alb-albaștrilor a fost efectuarea vizitei medicale, la Policlinica pentru Sportivi din Bănie prezentându-se un lot destul de numeros, de 26 de persoane, majoritatea juniori. Medicul grupării din Bănie, Claudiu Stamatescu, a programat la vizita medicală următorii jucători: Cristi Dică, Preduț, Marius Briceag, Laurențiu Popescu, Florin Borța, Radu Bîrzan, Jovan Markovic, Florin Gardoș, Raul Baicu, Adrian Juncu, Cătălin Preduț, Marian Șerban, Ionuț Puțaru, Alin Țegle, Mihai Mihăilă, Răzvan Popa, Alex Mitriță, Cristi Bărbuț, Gustavo Vagenin, Andrei Burlacu, Alex Mateiu, Renato Kelic, Radoslav Dimitrov, Dominik Glavina, Ivan Martic, Hristo Zlatinski.
Din vechea gardă nu s-au regăsit Nicușor Bancu și Alex Băluță, ambii aflându-se încă în vacanță, ca și Alex Mitriță, ei urmând să revină la antrenamentele lui Devis Mangia direct în cadrul cantonamentului din Austria pe 24 iunie, asta pentru că au participat, după încheierea campionatului, la acțiunile echipei naționale, mai exact la amicalele cu Chile și Finlanda.
Au lipsit și portarii Miodrag Mitrovic și Nicolai Calancea, ambii având situațiile contractuale neclare, în aceeași situaţie fiind și mijlocașul Fausto Rossi.

Screciu pleacă la Genk

A absentat și tânărul mijlocaș Vladimir Screciu, care se pregătește să schimbe campionatul românesc cu cel belgian. Internaționalul de 18 ani se află în Belgia și este la o semnătură de Genk, club care ar fi gata să achite Științei două milioane de euro.
„Sunt discuții avansate cu belgienii, dar nu s-a parafat nimic. Vom anunța pe site-ul oficial când se va parafa transferul. La fel vom proceda și cu jucătorii pe care îi vom aduce“, a declarat președintele Universității Craiova, Marcel Popescu, pentru GdS.
Genk a terminat sezonul trecut pe locul cinci și a prins in extremis ultimul loc pentru cupele europene.

Update: Vlad Screciu a semnat aseară cu Genk, transferul fiind oficializat de club.

În Jupiler League mai evoluează trei fotbaliști români: Răzvan Marin (Standard Liege), Alex Chipciu (Anderlecht) și Dorin Rotariu (FC Bruges).
De la Universitatea Craiova au plecat deja în această vară Apostol Popov, Andre Santos, Simon Măzărache, în timp ce Stephane Drăghici a fost împrumutat la Sepsi, iar Mihai Roman va fi împrumutat din nou, de data asta la Dunărea Călărași.

Azi se pleacă în cantonament

Fotbaliștii Universității Craiova au fost supuși ieri-seară la câteva teste de membrii staff-ului lui Devis Mangia, iar astăzi, de la ora 14.30, vor zbura de pe Aeroportul Internațional Craiova spre Milano, de unde se va continua deplasarea cu autocarul spre Austria. Oltenii vor susține un cantonament la Innsbruck în perioada 20 iunie – 6 iulie, cartierul general fiind stabilit la ParkHotel Hall in Tirol. Programul jocurilor amicale este stabilit, iar oficialii clubului îl vor anunța curând.

Optimismul primează în sânul echipei

Atmosfera din sânul echipei este foarte bună, iar optimismul, bazat pe performanțele din sezonul trecut, a molipsit întreg lotul de jucători. Alb-albaștrii se gândesc la o pregătire cât mai bună în cadrul stagiului din Austria și speră să cucerească Supercupa României, în detrimentul campioanei CFR Cluj, pe 14 iulie, și apoi să facă o figură frumoasă în Liga Europa.
„Primul nostru obiectiv este să cucerim Supercupa. E un sentiment incredibil să câștigi un trofeu și sunt convins că toată lumea își dorește asta. Prin cucerirea Cupei am făcut toată Oltenia fericită, dar nu trebuie să ne oprim aici. Îmi doresc să cuceresc titlul și un adversar accesibil în Liga Europa. E important să ajungem în grupe“, a spus Florin Gardoș.
„E normal să vrem mai mult pentru noul sezon. Ne așteaptă un cantonament și ne gândim să cucerim Supercupa. Avem o echipă foarte bună și fără achiziții, am dovedit-o și în campionatul trecut“, a punctat, la rândul său, Renato Kelic.
„Vrem să facem un sezon și mai bun. Cu CFR jucăm acasă și trebuie să câștigăm Supercupa. În Liga Europa vreau un adversar accesibil, pentru că ne dorim să trecem mai departe“, a afirmat Alex Mateiu.
„În vacanță am fost cu familia și cu prietenii. Membrii familiei m-au primit ca pe un campion, cu toții au văzut finala pe computer și toată lumea a fost fericită. Eu mă duc mereu cu zeci de tricouri cu Universitatea în Brazilia, iar bucuria e întotdeauna foarte mare. Toată lumea din Brazilia e alb-albastră. Sunt fericit aici! Îmi plac orașul, clubul, staff-ul, echipa și mai am un an din contract. Nu am vorbit nimic deocamdată de prelungirea contractului. Acum mergem în Austria să ne pregătim foarte bine. Mergem pe drumul nostru, vom pregăti fiecare meci și la final vom vedea unde terminăm. E normal să vrem mai mult“, a spus Gustavo.
În tot acest timp, Laurențiu Popescu vrea să fie numărul unu în poarta Craiovei: „Urmează cantonamentul, sper să mă pregătesc cât mai bine și apoi să devin numărul unu. Am jucat atât cât a decis antrenorul, dar sper să primesc mai multe șanse. Normal că ne gândim în continuare la trofee“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS