14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPalmaresul Festivalului „Sara pe deal” de la Ţânţăreni

Palmaresul Festivalului „Sara pe deal” de la Ţânţăreni

La finalul săptămânii trecute a avut loc la Ţânţăreni, Gorj, o nouă ediţie a Festivalului-concurs de romanţe, cântec, joc şi port popular „Sara pe deal”. Festivalul ajuns la cea de-a X-a ediție reprezintă o invitaţie pentru tinerele talente de a se apropia cu speranţă, respect şi demnitate de cultura tradiţională şi de folclorul românesc. La secțiunea romanțe premiul I în valoare de 400 lei acordat de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de Gîlcescu Anda. Premiul II în valoare de 300 lei acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj i-a revenit Andreei Popii. Premiul al III-lea și premiul special au fost transferate la secțiunea dansuri populare.

Secțiunea soliști muzică populară

Premiul I în valoare de 400 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țînțăreni a fost câștigat de Ungureanu Andreea. Premiul II în valoare de 300 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni i-a revenit Gaviotei Trohonel. Premiul III în valoare de 200 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni a fost câștigat de Șotea Loredana. Premiul special în valoare de 100 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni- Tudose Maria.

Secțiunea dans popular

Premiul I în valoare de 600 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni ex aequo formațiilor din Dânciulești și Mătăsari. Premiul II în valoare de 400 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni ex aequo formațiilor din Polovragi și Țânțăreni. Premiul III în valoare de 200 lei oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de formația din Țicleni. Premiul III în valoare de 200 lei oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj redistribuit de la secțiunea romanțe a fost câștigat de formația din Turceni. Premiul special în valoare de 100 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni redistribuit de la secțiunea romanțe a fost câșștigat de formația din Rovinari. Premiul special în valoare de 100 lei oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj i-a revenit formației din Stoina. Organizatori au fost Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, iar parteneri: Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS