21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie cu dedicație pentru Lobonț! „Pisica“ a agățat „ghetele în cui“

Fotbal / Victorie cu dedicație pentru Lobonț! „Pisica“ a agățat „ghetele în cui“

Reprezentativa României s-a impus categoric, scor 2-0, în partida amicală susținută în ieri seară, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, în compania echipei similare a Finlandei. Golurile tricolorilor au fost marcate de Cristian Manea (’37) și Ciprian Deac (’61).

Cu prilejul acestui joc și-a încheiat și portarul Bogdan Lobonț cariera de jucător, el părăsind terenul în ovațiile publicului.

Toți cei patru olteni prezenți la lot, Alex Băluță, Alex Mitriță, Nicușor Bancu (toți trei de la Universitatea Craiova) și Adrian Stoian (Crotone / produs al Academiei „Gică Popescu), au fost titulari cu nordicii și au contat pe teren. Băluță a irosit două ocazii de gol în acest meci. La prima a reluat cu capul o centrare venită de pe dreapta de la Budescu, însă goalkeeper-ul Finlandei a prins mingea (’16), iar la a doua a fost servit excelent de Bancu, însă a șutat în plasa laterală (’24). La rândul său, Alex Mitriță a scăpat singur pe banda stângă, însă Hradecky a intervenit excelent la șutul mijlocașului Științei (’35). În ceea ce-l privește pe Bancu, acesta s-a remarcat în minutul 83 când a șutat puternic de la aproximativ 30 de metri iar mingea a lovit transversală.

România: Tătărușanu (’86, Lobonț) – Manea, Săpunaru (’56, Toșca), Bălașa, Bancu – Anton, Stoian – Deac (’64, Man), Mitriță (’80, Grozav), Budescu (’56, Chipciu) – Băluță (’62, Pușcaș). Selecționer: Cosmin Contra. 

Finlanda: Hradecky – Toivomaki, Toivio, Vaisinen, Pirinen – Lod, Lam (’56, Soiri), Sparv, 8. Taylor (’77, Vayrynen) – Skrabb, Sadik. Selecționer: Markku Kanerva.

 

Lobonț: Începe altă etapă, mult mai frumoasă

 

După meci, vedeta serii, Bogdan Lobonţ (40 de ani), a recunoscut că a avut mari emoții în acest ultim joc și consideră că tricolorii practică un fotbal bun sub comanda lui Contra.

„Jucătorii au fost actorii principali în această victorie, ei mi-au făcut un cadou. O seară plină de emoţie, vorbeam şi cu o parte din colegi şi le-am spus că nici la debut nu am avut aşa emoţii. Trăiesc cu plăcere. Cu siguranţă nu am să mă mai întâlnescu cu astfel de emoţii. Merg mai departe, începe altă etapă, mult mai frumoasă. Am avut lacrimi în ochi, normal. Dar nu cred că doar eu“, a spus „Pisica“, la Pro X.
Cu siguranţă o să facă lucruri măreţe împreună cu Guriță. Sunt pe drumul cel bun, au început să muncească şi sunt convins că o să continue pe acelaşi drum. Mă bucur de acest moment, de mâine seară o să am timp să mă gândesc şi să-mi analizez ofertele. O să aflaţi despre viitorul meu, nu sunt genul care să ţină secrete. Cartierul general e în Italia“, a mai spus Bogdan Lobonţ.

 

Contra: Am făcut un meci mai bun decât cu Chile

 

La rândul său, selecționerul României, Cosmin Contra, s-a arătat foarte mulțumit de atitudinea tricolorilor din teren și i-a lăudat pe Budescu și Deac.

„A fost o seară specială. Am câştigat cu Chile, am spus că nu sunt mulţumit, dar a fost o victorie importantă, pentru că încrederea băieţilor e din ce în ce mai mare. Am făcut un meci mai bun decât cu Chile, atât defensiv, cât şi ofensiv. M-a bucurat atitudinea lor, nu e uşor într-o perioadă în care ar fi trebui să fie în vacanţă. I-am dedicat lui Lobonţ această victorie, am reuşit să-l facem să se retragă din fotbal cu o victorie. Finlanda e o echipă puternică, masivă, precum cea a Muntenegrului sau a Serbiei. Sunt puţin mai diferiţi, cu jucători mai tehnici, dar gabaritul e cam acelaşi. Am vrut să jucăm cu o echipă agresivă, Finlanda nu este o echipă slabă. Încearcă să joace fotbal, să te pună în dificultate… Am vrut să vedem cum ne descurcăm la fazele fixe, cred că a fost un test reuşit. Sper să avem aceeaşi dăruire şi la meciurile oficiale. Orice greşeală în meciurile oficiale… Nu te iartă nimeni! Dar jocul, atitudinea ne dau speranţe că ne putem bate de la egal la egal cu oricine şi că putem câştiga grupa din Liga Naţiunilor. Avem speranţe că la primul meci, cu Muntenegru, ne vom prezenta bine. Păcat că nu vom avea public, aţi văzut la Ploieşti că oamenii sunt alături de echipa naţională. Îmi face mare plăcere să vin cu naţionala aici, ştiu că suporterii sunt alături de băieţi“, a spus Contra.
Avem jucători care pot face faze frumoase, care au fantezie şi pot elimina uşor adversari din joc. E important ca această fantezie să fie fructificată, dar să ai atitudinea bună când pierzi mingea. În ultimii 30 de metri îi las să aibă fantezie, să facă diferenţa, apoi să ne gândim la apărare când pierdem mingea. Budescu are aceste execuţii, vede jocul foarte bine, găseşte uşor pase imposibile pentru alţii. Poate deschide oricând jocul, cu o pasă sau execuţie, a încercat şi în seara asta. A băgat şi alunecări, acesta e drumul de urmat. Iar de Deac pot să spun că sunt întotdeauna mulţumit. Sperăm să-l ţină aceste goluri şi această atitudine. Prin dăruirea lui îi face şi pe ceilalţi să dea totul pe teren“, a încheiat selecționerul României.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS