16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova și-a luat fundaș de două milioane de euro!

Craiova și-a luat fundaș de două milioane de euro!

Florin Gardoş nu a stat prea mult pe gânduri şi a semnat cu Ştiinţa

Săptămâna a început cum nu se putea mai bine pentru suporterii Universității Craiova. Oficialii grupării din Bănie au anunțat ieri că s-a ajuns la un numitor comun cu fundașul Florin Gardoș, care a semnat un contract nou, valabil pe doi ani, cu clubul alb-albastru.

„Veste excelentă la o săptămână după câștigarea Cupei: unul dintre cei mai titrați fundași centrali din istoria recentă a României a semnat un contract valabil pe doi ani, începând cu 1 iulie 2018. Îi dorim lui Florin Gardoș cât mai multe meciuri și trofee în tricoul alb-albastru“, se arată într-un comunicat postat de oficialii olteni.

A ales cu inima

Florin Gardoș a jucat în partea a doua a sezonului trecut sub comanda lui Devis Mangia, venind sub formă de împrumut de la Southampton. Fundașul de 29 de ani și 1,93 metri a bifat 130 de minute în Liga I (11 minute cu CFR Cluj – etapa a 3-a din play-off; 90 de minute cu Poli Iași – etapa a 5-a din play-off; 29 de minute cu FC Viitorul – etapa a 7-a din play-off). În Cupa României a jucat toate cele 90 de minute din prima manșă a semifinalelor, contribuind la victoria cu 5-1 în fața lui FC Botoșani. În acel meci a și marcat un gol cu capul, dar a fost anulat pentru un fault în atac comis de Ferreira. După finala Cupei, meci în care a fost rezervă, Florin Gardoș a devenit jucător liber de contract, expirându-i înțelegerile cu Universitatea, dar și cu formația engleză Southampton, club care plătea în vara lui 2014 șase milioane de euro lui FCSB pentru transfer.

„Mulţumesc Craiova, mulţumesc olteni! N-am decis încă unde voi continua din sezonul următor, dar voi lua o hotărâre în perioada imediat următoare. Toate cele bune!“, a fost mesajul transmis de Gardoș, imediat după câștigarea Cupei României.

Ieri a revenit cu o postare care i-a „uns“ la suflet pe „leii“ din tribunele stadionului „Ion Oblemenco“.

„Pentru că mi-a întins o mână într-un moment în care alții mi-au întors spatele și pentru că am fost primit și adorat de suporteri din prima clipă, am decis să semnez un nou contract cu Universitatea Craiova, pe încă doi ani. Vă mulțumesc din suflet tuturor! #forzastiinta“, a explicat Florin Gardoș pe contul său de facebook.

„Un transfer reușit“

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Radio Sud, fostul mare fotbalist și antrenor al Universității Craiova, Emil Săndoi, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Florin Gardoș, considerând că va fi unul dintre pilonii de bază ai echipei pregătite de Devis Mangia.

„Gardoș este un transfer reușit. Îl cunosc foarte bine, are un caracter deosebit, este inteligent, asta pe lângă calitățile fotbalistice pe care le are. Eu, pe când aveam calitatea de selecționer al naționalei de tineret, l-am convocat de la Chiajna, care atunci era în Liga a II-a, a reușit să marcheze la prima convocare, cu Polonia. Pe urmă l-am sfătuit în multe decizii pe care le-a luat… Dacă nu apăreau accidentările, el ajungea foarte departe. Apt de joc, este un câștig cert pentru defensiva noastră, pentru că are calități, este la o maturitate sportivă și cred că va fi unul dintre pilonii de bază ai echipei noastre“, a comentat Emil Săndoi.

Florin Gardoș, câștigător a două campionate (2012/2013 și 2013/2014) și o Supercupă (2013/2014) cu Steaua și două Cupe ale României, cu Steaua (2010/2011) și Universitatea Craiova (2017/2018), este evaluat de către site-urile de specialitate la două milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS