6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe vrea altă atitudine cu Finlanda

Se vrea altă atitudine cu Finlanda

Selecționerul României, Cosmin Contra, a admis că tricolorii nu au încântat cu jocul lor în amicalul cu Chile, din Austria, câștigat cu 3-2, și așteaptă o cu totul altă abordare în testul contra Finlandei, programat mâine, de la ora 20.30 (Pro TV), pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești.

„E bine că putem să întoarcem rezultatul, e bine că băieţii au crezut, au egalat şi că am câştigat. Sunt şi lucruri pozitive, dar foarte multe negative. Jocul a lăsat de dorit şi trebuie să-l îmbunătăţim. Până acum cred că s-a văzut că indiferent cine începe în teren sau de pe bancă încearcă să ajute echipa naţională. Nimeni nu e titular la naţională, trebuie să-şi câştige acest drept şi să facă ceea ce pregătim la antrenament şi ceea ce cred eu. Budescu, la celelalte meciuri, indiferent că a intrat de pe bancă sau a jucat, a marcat, ne-a câştigat meciurile de acum până la sfârşit. Nu îi pot mulţumi pe toţi, dar asta nu înseamnă că pe viitor nu pot fi titulari“, a spus Cosmin Contra.
„Aceste rezultate ne dau încredere, cred că suntem un grup puternic. Acum ne concentrăm pentru amicalul cu Finlanda“, a declarat mijlocașul Nicolae Stanciu.

Se retrage „Pisica“

Suporterii echipei naționale au primit o veste cât se poate de tristă: portarul Bogdan Lobonț și-a anunțat retragerea din activitatea de jucător. Jocul România – Finlanda va fi ultimul pentru „Pisica“ de la AS Roma, care în ultimul timp a fost convocat la echipa națională mai mult pentru a le împărtăși din experiența sa colegilor mai tineri, fiind un fel de secund. Bogdan Lobonț are 40 de ani și 85 de jocuri în tricoul României, participând și la turneele finale Euro 2000 și Euro 2008. În cariera sa, Lobonț a activat la Corvinul Hunedoara, Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București, Fiorentina și AS Roma.

Bogdan Lobonț și-a anunțat retragerea printr-o scrisoare deschisă, în care a mulțumit tuturor celor cu care a colaborat și i-a asigurat pe suporteri că se va implica în continuare în fotbal, dar sub o altă formă: „(…) A sosit momentul să trec într-o nouă etapă a poveștii mele în fotbal. Am avut oportunitatea și privilegiul să fac performanță pentru șapte familii fotbalistice, unde am întâlnit jucători, antrenori și conducători de mare calitate, care mi-au permis în fiecare zi să învăț lucruri noi. Vreau să vă mulțumesc și să vă asigur că încerc să continui pe aceeași linie, trăind și oferind în fiecare zi fotbalului și tribunelor tot ceea ce am eu mai bun (…) Legați-vă centurile, că se pleacă într-o nouă aventură, și mai frumoasă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS