24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Șerban: „Centura cucerită în Italia este rezultatul muncii mele de 12 ani“

Marian Șerban: „Centura cucerită în Italia este rezultatul muncii mele de 12 ani“

Antenorul Ionuţ Pucă şi elevul său, Marian Şerban,
s-au întors învingători de la gala din Italia (Foto: Lucian Anghel)

Luptătorul craiovean Marian Șerban, de la clubul Power Gym, a cucerit recent titlul european ETF – WKA Fighters League, în cadrul unei gale desfășurate la Arezzo, în Italia. Sportivul pregătit de Ionuț Pucă a învins, la puncte, un italian, la finalul unei lupte care s-a întins pe cinci reprize a câte trei minute.
Centura cucerită în Italia a fost ca un vis împlinit pentru luptătorul de 29 de ani. „A fost un test de maturitate acest meci pentru mine, iar victoria a reprezentat rezultatul muncii mele de 12 ani. Adversarul meu a luptat practic la el acasă și a fost foarte bine pregătit. Meciul a fost greu, strâns, dar eu am făcut o pregătire ca la carte și am câștigat la puncte, m-am impus în cele cinci reprize. Atuul meu a fost experiența. A contat foarte mult și antrenorul, Ionuț Pucă, prezent mereu în colțul ringului. Este primul antrenor care mi-a pus mănușile în mâini. Emoții nu am avut, dar când muncești de la cinci dimineața până seara la zece nu ai cum să nu te vezi învingător“, a mărturisit Marian Șerban pentru GdS.
Acesta a fost al doilea meci al craioveanului în 2018, după ce în luna martie luptase în Ungaria și pierduse, printr-o accidentare.

Pucă: La conferință le-am declarat război italienilor

Antrenorul lui Marian, Ionuț Pucă, a spus că elevul său s-a descurcat de minune în ring în Italia. Acesta consideră că un rol important l-a avut și „războiul“ declarațiilor de la conferința de presă premergătoare evenimentului. „Marian e mai bătăios, îi vine să se lupte, să se bage. Adversarul său era pregătit bine și la fiecare atac ieșea din lovituri, fugea. Sportivul meu venise de acasă decis să câștige. La conferință le-am declarat război italienilor. Am zis că după 12 ani de muncă Marian vine să câștige. Eu simt că diferența a făcut-o acel moment, când le-am zis că ei vin să lupte pentru titlu, noi avem de dat un test de maturitate.
Marian avea nevoie de o confirmare la acest nivel, pentru a merge mai departe diferit, să-și creeze un bagaj psihic pentru următoarele meciuri. Are 29 de ani și chiar avea nevoie de această victorie, acest moment din Italia“, a menționat Pucă.
Sportivul craiovean are un istoric în Federația din Italia, iar oferta de a lupta pentru titlu a venit datorită punctajului său bun în această promoție. „Am patru meciuri și patru victorii în această promoție. Rezultatul muncii mele de 12 ani este această centură. Ca și perspective este deschiderea, ofertele care vor veni pentru următoarele meciuri. Am câteva propuneri de a lupta, una chiar din această promoție, în toamnă“, a adăugat sportivul.

Locuiește la Goiești, unde are o fermă

Marian locuiește la Goiești, o localitate aflată la 20 de kilometri de Craiova. Are o afacere de care se ocupă, o fermă, iar seara merge la Craiova la antrenament. „Se trezește la 4 jumate dimineața, la cinci pleacă la treabă, are o fermă, are familie. La club se antrenează seara. A avut și clubul său, dar acum a renunțat, lucrăm împreună“, explică Pucă. „E greu, am ferma proprie de capre și oi, ele produc. Ai nevoie de multe pentru a pregăti un meci, suplimente nutritive, hrană, numai eu știu câtă carne am mâncat. În Italia, am primit și o bursă după meci, dar pentru mine cel mai important este titlul cucerit. Oricum, de-a lungul carierei am investit destui bani“, a completat sportivul.
La rândul său, antrenorul Ionuț Pucă speră că autoritățile din Goiești îl vor premia pe Marian: „Am făcut demersuri și la Primăria din Goiești, pentru că avem un susținător, pe domnul primar Atanasie Adam. Marian merită tot sprijinul, pentru că este un sportiv valoros și muncește mult“.
Acum, sportivul, care în 2017 a avut șase meciuri, dintre care cinci victorii și o înfrângere, așteaptă să vadă unde va lupta în următorul meci. „Dacă ești pregătit, dai dovadă de seriozitate și câștigi meciuri, ți se fac oferte să lupți în continuare“, ne spune sportivul. „În august există mai multe evenimente. Vom vedea spre care optăm, în funcție de categoria de greutate. Cu cât se duce mai jos, spre 70 kilograme, este mai avantajat“, l-a completat Pucă.

Invitat special la gala „Kickboxing talent“ de la Multifuncțional

Marian Șerban este un idol pentru mai tinerii săi colegi de la Power Gym Craiova, cei care l-au urmărit pe Facebook luptând în Italia. Mâine, la Centrul Multifuncțional din Bănie, va avea loc un eveniment, „Kickboxing talent“, destinat luptătorilor din Oltenia, copii, juniori și seniori. Marian Șerban va fi invitat special. „Vrem să facem un eveniment destinat copiilor, pentru că este 1 Iunie, ziua lor. Ziua va fi o competiție destinată amatorilor, numai olteni, cu o singură excepție, Andreea Cebuc, din București, o campioană mondială care are 16 ani. Vor fi copii cu vârste începând de la șapte ani. Le vom da premii, diplome, cupe. După ora 18.00, va fi evenimentul în sine, cu meciuri de juniori și seniori. Nivelul copiilor este foarte mare, poate fi peste cel văzut în gale profesioniste. Marian Șerban va fi invitatul nostru“, a explicat Ionuț Pucă, organizatorul evenimentului, în parteneriat cu Fundația Anya și alți parteneri. Pe timpul zilei, intrarea va fi liberă, iar la gala de seară un bilet va costa zece lei. Copii sub zece ani vor avea gratuitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS