5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Budescu a schimbat jocul României cu Chile

Fotbal / Budescu a schimbat jocul României cu Chile

Reprezentativa României a reușit să se impună cu scorul de 3-2 în partida amicală susținută joi, pe „Sportzentrum Graz-Weinzödl“ din Graz (Austria), în fața formației similare a statului Chile.

Tricolorii au deschis scorul prin Nicușor Stanciu, care a șutat cu interiorul priciorului stâng, cu efect, la colțul lung (13, 1-0).

Sud-americanii au restabilit egalitatea în minutul 31, când Guillermo Maripan a deviat cu capul o centrare venită de pe stânga de la Valdes, din lovitură liberă (’31, 1-1).

Chilienii au preluat conducerea la începutul părții secunde, când Lorenzo Reyes a scăpat de Cicîldău și a șutat de la 12 metri la colțul din dreapta (’52, 1-2).

România a restabilit egalitatea prin Ciprian Deac, care a finalizat o fază foarte frumoasă, lucrată de Budescu și Chipciu, cu un șut de pe partea dreaptă, lângă bara din stânga (’66, 2-2).

Trupa lui Cosmin Contra a reușit să dea lovitura spre finalul jocului, când Constantin Budescu a combinat bine cu Pușcaș, mingea i-a revenit și a trimis pe lângă portarul Collao, ieșit în întâmpinare (’84, 3-2).

De menționat că în acest amical au debutat doi jucători în echipa României, craioveanul Tudor Băluță (FC Viitorul) și George Pușcaș (Novara).

România: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu (’59, M. Bălașa), Săpunaru, Toșca – Cicîldău (’65, Budescu), Nedelcu (’70, T. Băluță), Stanciu – Rotariu (’54, Deac), Țucudean (’74, G. Pușcaș), Grozav (’53, Chipciu). Selecționer: Cosmin Contra.

Chile: Collao – P. Diaz (’77, J. Pizama), Lichnovsky, Maripan, Vegas (’46, M. Albornoz) – G. Medel (’72, F. Mora), L. Reyes, M. Rodriguez (’40, A. Henriquez), D. Valdes (’85, J. Martinez) – N. Castillo, Sagal. Selecționer: Reinaldo Rueda.

Cartonașe galbene: Săpunaru ’33, Nedelcu ’33, Benzar ’90 / Henriquez ’50.

Cartonaș roșu: Nicolas Castilo ’30.

Au arbitrat: Christopher Jager – Christian Rigler, Andreas Staudinger; Christian-Petru Ciochirca (toți din Austria).

Acesta este al doilea amical susținut de România și Chile în decurs de un an. Primul s-a consumat pe 13 iunie 2017 și s-a încheiat cu victoria tricolorilor, tot cu 3-2.

Pentru reprezentativa țării noastre urmează un alt test, de data aceasta în compania Finlandei, acesta fiind programat marți, 5 iunie, de la ora 20.30 (Pro TV), la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană“. Selecționerul Cosmin Contra și secundul său, olteanul Jerry Gane, testează tricolorii în vederea participării în Liga Națiunilor, o nouă competiție de creată de UEFA, care va debuta în toamnă. România va juca în grupa 4, alături de Muntenegru, Lituania și Serbia.

 

„Jocul a lăsat de dorit şi trebuie să-l îmbunătăţim“

Selecționerul României, Cosmin Contra, s-a bucurat pentru rezultatul final, dar a admis că jocul cu Chile i-a arătat că sunt lacune la echipă.

„E bine că putem să întoarcem rezultatul, e bine că băieţii au crezut, au egalat şi că am câştigat. Sunt şi lucruri pozitive, dar foarte multe negative, Jocul a lăsat de dorit şi trebuie să-l îmbunătăţim. Până acum cred că s-a văzut că indiferent cine începe în teren sau de pe bancă încearcă să ajute echipa naţională. Nimeni nu e titular la naţională, trebuie să-şi câştige acest drept şi să facă ceea ce pregătim la antrenament şi ceea ce cred eu. Budescu, la celelalte meciuri, indiferent că a intrat de pe bancă sau a jucat, a marcat, ne-a câştigat meciurile de acum până la sfârşit. Nu îi pot mulţumi pe toţi, dar asta nu înseamnă că pe viitor nu pot fi titulari. Jucătorii Craiovei au venit după multe meciuri, după trofeu, după petrecere şi nu vreau să risc vreo accidentare. E clar că mai avem 4-5 zile până la meciul cu Finalanda, se vor recupera“, a spus Cosmin Contra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS