10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova începe negocierile cu jucătorii

„U“ Craiova începe negocierile cu jucătorii

Gardoş (la minge) a simţit căldura publicului din Bănie şi ar putea continua la Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Primit foarte bine în pauza de iarnă, Florin Gardoș nu a reușit să bifeze foarte multe minute în tricoul Universității Craiova, și asta pentru că Devis Mangia a ținut cont de faptul că fundașul de 30 de ani venea după o pauză mare, în urma unei accidentări suferite la echipa la care era legitimat, Southampthon. Atât cât a jucat a făcut-o însă bine și s-a simțit bine în cele cinci luni petrecute în Bănie, drept dovadă ieri, la două zile de la cucerirea Cupei României, a postat un mesaj emoționant cu privire la viitorul său fotbalistic, știut fiind faptul că el devine în curând jucător liber de contract. Gardoș ia în calcul să rămână la Craiova, dar are nevoie de câteva zile să analizeze ofertele primite.
„Mulţumesc Craiova, mulţumesc olteni! Au fost două zile minunate, în care am retrăit sentimente pe care nu le-am mai simţit de mult. N-am decis încă unde voi continua din sezonul următor, dar voi lua o hotărâre în perioada imediat următoare. Toate cele bune!“, a fost mesajul transmis de Gardoș.
Florin a jucat 130 de minute în Liga I (11 minute cu CFR Cluj – etapa a 3-a din play-off; 90 de minute cu Poli Iași – etapa a 5-a din play-off; 29 de minute cu FC Viitorul – etapa a 7-a din play-off). În Cupa României a jucat toate cele 90 de minute din prima manșă a semifinalelor, contribuind la victoria cu 5-1 în fața lui FC Botoșani. În acel meci a și marcat un gol cu capul, dar a fost anulat pentru un fault în atac comis de Ferreira.

Marcel Popescu: Va rămâne la Craiova!

Mesajul lui Florin Gardoș a fost comentat de către președintele Marcel Popescu în cadrul unei intervenții la tv, acesta punctând că fundașul originar din Satu Mare va continua să apere culorile Științei și în ediția viitoare de campionat. „Florin va rămâne la Craiova. Probabil că vom finaliza cu el contractul în această săptămână. Starea lui de sănătate nu i-a permis să joace în finala Cupei României, dar îşi va reveni. A fost şi Nicuşor Bancu în aceeaşi situaţie, iar acum a ajuns la naţională. Aşa se va întâmpla şi cu Gardoş“, a spus Marcel Popescu.
Acesta a reamintit că gruparea din Bănie nu va vinde mai mult de un jucător între sezoane și a punctat că se dorește mărirea concurenței pe posturi, pentru că se vrea un parcurs cât mai bun și în Liga Europa: „Sunt poziţii pe care dorim să le dublăm şi să le consolidăm. Aducem jucători de valoare, care pot proba că pot deveni titulari. Vom coopta doar jucători care pot aduce ceva peste ce avem. Sunt şi doi jucători curtaţi de cluburi importante din Europa, dar hai să păstrăm discreţia. Nu trebuie să vorbim, pentru că nu ar fi corect“.

„Mangia a instaurat o disciplină de fier”

Marcel Popescu a făcut o trecere în revistă a anului competițional recent încheiat și l-a elogiat pe antrenorul Devis Mangia. „A dus echipa la un nivel superior. Mangia a venit într-un moment în care echipa funcţiona după un an greu cu Gigi Mulţescu. Mangia a instaurat o disciplină de fier, care a generat respect. Au fost și incidente peste care am trecut, cum a fost cazul Băluţă, dar marile familii îşi revin. Experienţa lui Mangia, echilibrul, eleganţa şi profesionalismul sunt elemente care-l caracterizează. Au fost multe de realizat… ne-am întors acasă pe cel mai frumos stadion din România. Am fost legitimiaţi de public, pentru că altfel e ca nunta fără lăutari. Noi pentru ei jucăm, pentru ei ne sacrificăm. Au probat că se pot deplasa şi 25.000 la Bucureşti. Al treilea lucru foarte important e recâştigarea spectatorilor prin joc şi prin decizia instanţelor care ne-au acordat identitatea. Play-off-ul l-am abordat cu speranţa că putem face eventul, iar cu acel penalti de la Viitorul, dacă era transformat, atunci ne puteam bate la titlu. Pe viitor sper să nu se mai întâmple greşelile de arbitraj“, a comentat președintele Universității Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS