Acasă Sport Nouă campioane EHF și doi antrenori, Cetățeni de Onoare

Nouă campioane EHF și doi antrenori, Cetățeni de Onoare

-

Handbalistele de la SCM Craiova au adus în luna mai multă bucurie fanilor, cucerind Cupa EHF. Acum, ele vor fi răsplătite
financiar, iar o parte dintre jucătoare şi antrenori vor primi şi distincţia de Cetăţean de onoare al Craiovei.

Handbalistele de la SCM Craiova au făcut un sezon senzațional, cucerind Cupa EHF, în premieră, și locul doi în campionatul intern. Pentru performanțele lor, jucătoarele vor fi recompensate financiar de către club, dar și de către Consiliul Local al municipiului Craiova. Mai mult, o parte dintre jucătoare și antrenori vor primi distincția de Cetățeni de Onoare ai Craiovei, propunerea urmând să fie votată în ședința de mâine a consiliului local.
Conform documentelor postate pe site-ul oficial al Primăriei Craiova, nouă handbaliste care au făcut parte din lotul alb-albastru în sezonul recent încheiat și doi dintre antrenori au fost propuși pentru a primi cea mai importantă distincție de recunoaștere a meritelor din partea orașului pe care l-au reprezentat cu cinste.
Astfel, cele nouă jucătoare care vor deveni Cetățeni de Onoare sunt Valentina Ardean Elisei, Cristina Zamfir Florianu, Andreea Rădoi, Florentina Stanciu, Yulia Dumanska, Zeljka Nikolic, Carmen Șelaru, Jelena Trifunovic și Ana Maria Țicu, iar cei doi antrenori sunt „principalul“ Bogdan Burcea și unul dintre secunzii săi, Grigore Albici. Din această listă cu jucătoare de bază lipsesc Andreea Pricopi, care s-a transferat la HCM Vâlcea, și pivotul Bobana Klikovac, care a semnat cu o echipă din Ungaria. De altfel, și portarul Yulia Dumanska a semnat cu Vâlcea, dar ea a rămas pe lista jucătoarelor care vor primi această distincție. Nici al doilea antrenor secund al lui Bogdan Burcea, Dumitru Berbece, nu a fost inclus în această listă pentru a fi decorat. Se pare că Berbece nu va mai continua cu SCM Craiova, în locul său urmând să vină alt secund.

Pricopi nu a fost propusă. Cum a reacționat.

Am încercat ieri să aflăm de ce Andreea Pricopi, jucătoare de bază la SCM în sezonul 2017-2018, nu a fost propusă pentru titlul de Cetățean de Onoare. L-am contactat pe directorul clubului SCM, Nicolae Pascu, dar până la închiderea ediției acesta nu a răspuns. La rândul său, jucătoarea poreclită de fani „Moci“ și foarte iubită de suporterii craioveni, a spus că nu are ce să comenteze. „Nu a fost decizia mea, deci nu am ce să fac. Din punctul meu de vedere, cred că toate fetele din lot ar fi meritat, pentru că, zic eu, toate au fost importante“, s-a limitat să spună Pricopi.
Din lista cu cei propuși pentru distincția de Cetățean de Onoare, trei sunt craioveni. Este vorba despre portarul Flori Stanciu și cei doi antrenori, Burcea și Albici. Alte patru handbaliste sunt oltence: Cristina Zamfir Florianu, Ana Maria Țicu, Carmen Șelaru și Andreea Rădoi.

Consiliul local le dă 341.888 de lei pentru premiere

Dacă distincția de Cetățean de Onoare o vor primi doar 11 persoane, de recompense financiare vor beneficia toate jucătoarele și membrii staff-ului. 21 de persoane vor primi de la muncipalitate suma totală de 341.888 de lei din bugetul local, adică undeva în jurul a 74.000 de euro.
Recompensele în bani vor fi acordate în funcţie de aportul fiecărei sportive şi membru al staff-ului: Bogdan Burcea, antrenorul craiovencelor, va fi răsplătit cu 41.000 de lei, apoi cele mai bune cinci jucătoare de pe teren – Elisei, Florianu, Nikolic, Ţicu şi portăriţa Yulya Dumanska – cu câte 27.350 de lei. Celelalte cinci jucătoare, Trifunovic, Pricopi, Stanciu, Şelaru şi Klikovac, ca şi secundul Grigore Albici vor primi fiecare câte 17.000 de lei, iar restul echipei – Nicoleta Tudor, Andreea Rădoi, Patricia Vizitiu, Alexandra Ionela Colac, Cristina Daniela Lung, Teodora Aura Popescu, Loredana Beatrice Stoican, Dumitru Berbece şi Cezar Varjac primesc fiecare o recompensă de 6.800 de lei. Sumele sunt brute.
Premierea echipei de handbal se va face în cadrul Ceremoniei Festive a Consiliului Local Muncipal Craiova, care va avea loc pe 7 iunie.
Și clubul SCM Craiova le va da bani premianților. Astfel, conform normelor financiare pentru activitatea sportivă desfăşurată în cadrul Sport Club Municipal Craiova, pentru câștigarea Cupei EHF fiecare persoană va lua câte 3.000 de lei, iar pentru locul doi în Liga Florilor – câte 2.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS