8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Bucurie Maximă

Jucătorii Universității Craiova au dormit doar câteva ore după ce au cucerit Cupa României. Dar cum să dormi mai mult când în centrul Băniei te așteaptă câteva mii de oameni, dornici să vadă trofeul, ajuns în oraș după o pauză de mai bine de 20 de ani și să sărbătorească această performanță?!

Au făcut turul orașului în autocarul descoperit

Astfel, fotbaliștii alb-albaștri au fost „convocați“, ieri, la ora 12.00, la stadionul „Ion Oblemenco“, iar de acolo s-au îmbarcat într-un autocar descoperit, special făcut pentru acest eveniment. Cu muzica la maximum, cu microfonul la purtător și multe fulare alb-albastre, jucătorii au pornit cu autocarul spre centrul orașului, cântând și scandând. La Stadionul Tineretului îi așteptau oameni, care, pregătiți cu telefoanele mobile, au imortalizat momentul și i-au aplaudat pe câștigătorii Cupei. Alaiul a plecat mai departe, pe traseul Calea București – Mc Donald’s, apoi a luat-o pe strada A.I. Cuza. Când au ajuns în Piața „Mihai Viteazul“, Mitriță și colegii săi s-au strecurat cu greu printre miile de oameni pentru a ajunge la scenă. Acolo, îi aștepta tot „arsenalul“ pentru sărbătoare: sticle uriașe de șampanie, confetii și fumigene albastre. Odată urcați pe scenă, în uralele publicului, Alex Mitriță a fost cel care a preluat inițiativa. A luat microfonul și i-a rugat pe fani să cânte cu el melodia „Așa e la Craiova“. Apoi, s-au deschis șampaniile, jucătorii au udat antrenorii, dar și pe Gică Craioveanu, s-au udat între ei cu șampanie și au declanșat fiesta. O parte din spectatori nu au putut fi opriți și au ajuns pe scenă. După aproape o oră de petrecere alături de suporteri, Gustavo, Zlatinski, Bancu, Băluță și ceilalți fotbaliști craioveni au plecat, pe un culoar făcut prin mulțime, în urale și aplauze. S-au îmbarcat în autocar și s-au întors la stadion, pe ruta Unirii – bulevardul 1 Mai. Au avut doar puțin timp de respiro, pentru că la scurt timp au plecat la petrecerea organizată de club. Mitriță, Bancu și Băluță, convocați la națională de Cosmin Contra, au primit învoire să plece din Bănie ieri, la ora 17.00, iar doctorul Claudiu Stamatescu și masorul Ovidiu Blendea, și ei componenți ai staff-ului tricolor, au rămas încă de duminică seară în Capitală.

”N-aveam cum să nu-i las liberi pe cei trei, pentru că astfel de momente sunt rare în viață și nu-i puteam priva de bucuria de a sărbători alături de familie, suporteri acest succes minunat. Vor ajunge și ei diseară în cantonament, nu este problemă”, a spus Cosmin Contra, selecționerul naționalei, la conferința de presă.

„Am venit cu băiatul meu să vedem echipa Craiovei, să vedem trofeul. Avem emoții pentru că de mult timp nu am mai avut așa bucurii. Nu aveam cum să ratăm acest moment”, a spus Mihai, unul din suporterii aflat în piața „Mihai Viteazul”.

”Echipa noastră de suflet ne-a adus bucurie și am venit să sărbătorim cucerirea Cupei României. Atmosfera este frumoasă, am văzut mulți oameni cu lacrimi în ochi, de bucurie. Sper că la anul vom sărbători din nou, poate câștigarea campionatului. Am fost și mare iubitoare a Cenaclului Flacăra și acum m-am bucurat că am auzit melodiile cântate de Andrei Păunescu”, a fost de părere Marcela, participantă la eveniment.

Aşa cum se întâmplă la marile echipe, jucătorii Universităţii Craiova au sărbătorit cucerirea Cupei României printr-o plimbare prin oraş cu un autocar descoperit (FOTO: Claudiu Tudor)

„Maximii“, aplaudați de craioveni

Până la sosirea echipei în centrul Băniei, pe scena amplasată în Piața „Mihai Viteazul“ a cântat interpretul Andrei Păunescu, nimeni altul decât fiul regretatului Adrian Păunescu, și au fost prezentate echipele de juniori de la clubul Universitatea, care la rândul lor au făcut performanță în acest sezon. Nu au lipsit nici câțiva componenți ai Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, Gheorghiță Geolgău, Nicolae Ungureanu și Adrian Popescu, jucători care au scris istorie în Bănie și care, la rândul lor, au primit aplauze binemeritate.

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor:

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS