Fotbal / Finala tuturor!Suntem în fața unui moment istoric, o premieră pentru Universitatea de la renașterea sa. Duminică, de la ora 21.00, pe Arena Națională, ne așteaptă un joc ce vizează toate generațiile de suporteri. Pentru cei mai tineri, finala Cupei României este primul meci cu adevărat important și cu siguranță le va rămâne în suflet până se vor despărți de Terra. Pentru ceilalți, este meciul în care Știința reînnoadă performanța!

Pentru tinerii și copiii din a doua jumătate a anilor ’90, meciul reprezintă șansa la revanșa prea mult așteptă. După trei finale consecutive pierdute, niciunul nu concepe să nu fi venit vremea noastră. Pentru aceștia un trofeu câștigat acum ar fi ca un balsam pentru sufletul greu încercat de faptul că tinerețea lor a coincis cu cea mai neagră perioadă din istoria Științei. Ei privesc această finală ca pe un moment de cotitură în viața clubului. O victorie acum poate să ne schimbe definitiv destinul, iar performanța să revină în curtea celui mai iubit club din provincie pentru deceniile ce vor urma.

Pentru cei mai în vârstă dintre noi, această finală este ceva firesc, ei fiind obișnuiți cu trofeele. Pentru ei, câștigarea acestei Cupe este deznodământul așteptat al unui sezon în care am jucat cel mai frumos fotbal din Liga I și în care s-a sperat la titlu cum nu se mai întâmplase din mileniul trecut. Ceea ce face pentru ei cu adevărat specială această finală este faptul că le dă șansa să stea umăr la umăr cu copiii sau nepoții într-un moment crucial din istoria Științei. La fel cum pe ei i-au dus de mână părinții la meciurile istorice, la promovarea din ’64, la meciurile care au făcut din Știința „Campioana unei mari iubiri” din ’73 și la cele care au încununat-o prima dată campioană națională în ’74. La fel, ei sunt datori să își ducă acum copiii și nepoții pe Arena Națională. Doar această predare de ștafetă a iubirii pentru Știința, din generație în generație, o face pe Universitatea nemuritoare și în același timp cea mai mare echipă de fotbal a României. Doar printr-o mobilizare exemplară a tuturor generațiilor de suporteri vom face din această finală una de neuitat! Doar printr-o prezența record pe Arena Națională le dăm băiețiilor din teren decât o variantă: VICTORIA!

Vino în albastru!

Suporterii Universității Craiova sunt gata să cutremure din nou Bucureștiul în drumul spre locul finalei cu Hermannstadt, așa cum s-a întâmplat în 1998, în ultimul act contra Rapidului, când a avut loc prima „invazie” alb-albastră, prima „Olteniadă” – cum au numit-o unii, ce pe toți ne răscolește. Atunci a fost ceva de vis, iar acum ni se derulează în minte, precum un film frumos, toate acele momentele trăite cu aceeași intensitate. Toate! Începând de la plecarea garniturilor de tren din gara Bordei, până la „descălecarea” din Obor și drumul făcut pe jos spre fosta arenă „Lia Manoliu”. Acelea au primele amintiri imposibil de uitat! Primele! Duminică avem parte de următorul episod, de a doua Olteniadă și, mai mult ca sigur, cifrele nu se vor opri aici. Pentru cei care bifa prezența pe Arena Națională, sugestia conducătorilor galeriei este să se vină îmbrăcați în albastru, pentru ca peluza noastră să fie o mare albastră.

Peluza Nord Craiova

Foto: Alex Vîrtosu

Istoria propriu zisă a Peluzei Nord începea în 2007, chiar dacă și mai devreme au existat grupuri organizate care au stat pentru perioade scurte în această zonă a stadionului. În 2007, „Sezione Ultra’ 2000” a ales să stea în Nord ca urmare a neînțelegerilor cu brigăzile de suporteri controlate de Adrian Mititelu. După un protest aproape permanent împotriva patronatului, în 2013, Nordul, spre deosebire de ceilalți, nu a cedat presiunii și a pus, ca întotdeauna, binele Științei mai presus de orice. În acel moment Peluza Nord era formată din Sezione, Utopia și din mai multi suporteri independenți, care ulterior au devenit vectorii ce au condus la fondarea celorlalte grupuri organizate care compun Peluza azi: „Vechiul Spirit Ultras”, „North Lions”, „Nord Oltenia”, „Gruppo Sibiu” și „Gruppo Capitala ’48”.

Aee, aoo,

Noi suntem Știința Peluza Nord,

Oriunde tu vei merge noi vom fi

Pentru Universitatea noi trăim…

 


De la „Un giorno all’improvviso”, la „Așa e la Craiova”

Toată lumea știe cântecul napoletanilor de la Curva B, dar puțini cunosc varianta originală ce aparține ultrașilor lui L’Aquila, care s-au inspirat dintr-o melodie a anilor ’80: „Righeira – L’Estate Sta Finendo”. La noi, „Asa e la Craiova” s-a născut în microbuz, la o întoarcere de la Iași din colaborarea unor membri „Sezione” cu o damigeană de zaibărel. Habar nu aveau ei că acesta avea să devină imnul neoficial al Peluzei Nord, un cântec care o să răsune în „templul” nostru și peste zeci de ani, dar să fie ascultat și în fieful rivalelor echipei noastre de suflet: Știința.

Din prima zi-n peluză

Viața mi s-a schimbat,

Iubirea pentru Știința

În suflet mi-a intrat,

Așa e la Craiova

Așa va fi mereu,

Ne susținem echipa

La bine și la greu…Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 26 mai 2018

Actualitate

» Tânără din Târgu Cărbuneşti, ucisă cu bestialitate în Belgia
» Un bărbat de 78 de ani și calul său au fost salvați dintr-un râu din Valcea
» Lecție de voluntariat predată de baroneasa Emma Nicholson la Slatina
» Părinţii acestor copii plătesc mii de dolari pentru ca odraslele lor să petreacă 6 săptămâni fără telefoane mobile şi muncind pământul
» Trei elevi, premiați de Poliția Locală pentru spiritul civic
» Incendiu într-un apartament din Craiova
» Bucurie în mișcare, la Slatina
» Craiova: Accident în zona Colegiului Carol I
» Precizare IPJ Vâlcea
» Gorj: Incendiu izbucnit în timpul unei pomeni
» Circulația a revenit la normal pe Autostrada Soarelui
» Columbia va deveni primul “partener mondial” latino-american al NATO
» Referendum mai puţin obişnuit. Locuitorii unui oraş bogat din România trebuie să decidă prin VOT dacă plătesc pentru măsurători ale calităţii aerului
» Vremea în weekend va fi caldă, dar instabilă, cu ploi în toată țara
» Cele mai bogate cinci familii regale din Europa: Familia de pe primul loc are o avere de 5 miliarde de dolari şi conduce un stat de 30.000 de locuitori
» Peste 23.000 de efective MAI – mobilizate zilnic în întreaga ţară de Rusalii

Local

» Punctele ENEL din Târgu Jiu, Slatina şi Drobeta Turnu Severin, închise pe 28 mai şi 1 iunie

Dolj

» Craiova: Secretara Facultății de Drept, prinsă în flagrant în timp ce primea 1300 de lei pentru a ajuta un student să promoveze examenele
» Craiova: Liceeni din 8 județe, câștigători la concursul național de comunicări științifice
» Calea Bucureşti, sufocată de asfaltarea la ore de vârf

Gorj

» Gorj: Un elev de 16 ani a murit după ce s-a dat într-o tiribombă pe insulița din Târgu Jiu

Vâlcea

» Două persoane din Vâlcea, rănite într-un accident

Sport

» Fotbal / Palmaresul Craiovei în Cupa României. Vezi echipele și marcatorii Universității!
» Fotbal / Toată lumea știe, Cupa vine în Bănie. Vezi cum a fost parcursul „leilor” spre finală
» Fotbal / Finala tuturor!
» Fotbal / CSO Filiași trage cortina în compania echipei Școlar Reșița

Top