24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii Științei sunt la înălțime

Juniorii Științei sunt la înălțime

Juniorii sub 19 ani ai Universităţii Craiova au cucerit Campionatul Naţional în dauna echipei Gaz Metan Mediaş (Foto: Ziarul Unirea)

Formațiile de juniori sub 19 și 17 ani ale Universității Craiova au avut parte de un final de săptămână dificil, dar l-au încheiat cu brio, conform așteptărilor.
La Under 19, alb-albaștrii lui Mugur Gușatu au câștigat cu 3-2 finala Campionatului Național, susținută pe stadionul „Cetate“ din Alba Iulia, în fața formației Gaz Metan Mediaș și astfel au cucerit medaliile de aur. Victoria Științei s-a produs în ultimele minute ale confruntării, cel care a decis învingătoarea fiind Viorel Zbona (’90). Celelalte reușite ale grupării din Bănie au fost marcate de Ciutică (’56) și Borța (’85).
Antrenorul Universității Under 19, Mugur Gușatu, a mizat pe următorii jucători: Bobonete – Borța, Țoiu, Puțaru, Juncu – Buzan, Șerban, Ciutică – Trancă, Nichifor, Mihăilă. Au mai intrat: Zbona, Popescu, Vulpe.
„Suntem foarte bucuroși că am ieșit campioni, am mai spălat din greșelile din trecut. Am trăit periculos în acest meci, pentru că ei au jucat foarte defensiv, s-au pus pe două linii și au mizat pe contraatac. Ne-au dat golurile după un corner și o lovitură liberă și în rest au jucat numai cu minge lungă. Bine că nu am renunțat până la final și eu cred că meritam victoria, pentru că am fost echipa care a construit și a avut mai multe realizări din teren. În orice caz, Mediașul a avut o echipă organizată, am înțeles că majoritatea băieților de acolo joacă în Liga a III-a, în seria a 5-a, la fel și noi. Ambele cluburi au trimis în finală cei mai buni juniori, deci a fost o implicare din partea cluburilor. Băieții noștri mai au de jucat acum un meci la Liga a III-a, marți (mâine – n.r.), cu Becicherecul Mic, apoi vor intra în vacanță“, a declarat antrenorul Universității Craiova U19, Mugur Gușatu, pentru GdS.
Premierea a fost făcută de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, și de Mirel Rădoi.

„Leii“ lui Bon joacă finala Ligii Elitelor

Un succes important l-au bifat și puștii lui Dragoș Bon, care au acces în finala Ligii Elitelor Under 17, după ce au eliminat-o în semifinale pe Sporting Juniorul Vaslui cu scorul de 4-1 la general. După victoria cu 2-1 din fieful moldovenilor, Universitatea Craiova s-a impus sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, cu 2-0, golurile fiind marcate de Alin Moldovan (52) și Luis Nițu (’70). De menționat că alb-albaștrii au irosit și o lovitură de la unsprezece metri prin Jovan Markovic, la scorul de 1-0.
Antrenorul Dragoș Bon a utilizat următorii jucători: Alex Manea – Dobre, George Negrea, Ionescu – Nițuică, Rezeanu, Guță, Cristi Manea – Sîrbu, Markovic, Moldovan. Au mai intrat: Cojocaru, Tudor Negrea, Baiaram, Boștină și Nițu.
„A fost un joc bun, băieții au respectat foarte bine ceea ce am pregătit tehnico-tactic, ne-am închis foarte bine, nu am lăsat adversarul să-și creeze oportunități de a marca, pentru că știam că-i obligă rezultatul din tur să atace și să ne surprindă. I-am așteptat, ocaziile au fost de partea noastră, și în repriza a doua am jucat foarte bine, am marcat repede, am ratat și un penalti, dar până la urmă Nițu a reușit să închidă jocul și să mergem în finală“, a explicat antrenorul Dragoș Bon, pentru GdS.
Universitatea Craiova U17 va juca finala cu FC Viitorul. Întâlnirea cu trupa lui Gică Hagi se va disputa sâmbătă, 2 iunie.
„Nu știm momentan unde se va disputa finala cu Viitorul, FRF-ul urmează să stabilească locul și ora în curând, dar oricum se va juca la București. Plecăm cu șanse egale, sper să facem un joc bun și, de ce nu, să readucem trofeul la Craiova“, a completat Dragoș Bon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS