10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Barbu: Ne-am atins obiectivul la Liga Elitelor

Gică Barbu: Ne-am atins obiectivul la Liga Elitelor

Echipa de juniori sub 19 ani a Academiei „Gică Popescu“ a testat în acest an campionatul de la Liga Elitelor și rezultatul final a fost cel așteptat. „Școlarii“ au încheiat sezonul pe locul șase, cu 22 de puncte, și antrenorul Gică Barbu (foto) consideră că experiența le-a prins bine jucătorilor, în timp ce el își dorește să realizeze o nouă calificare printre elite în noua ediție.
GdS: Cum a fost experiența de la Liga Elitelor U19?
Gică Barbu: A fost ceva extraordinar pentru noi. Fiecare jucător voia să fie văzut și ulterior promovat, astfel că în campionatul regulat au luptat foarte bine ni s-a îndeplinit dorința. A fost bine la Liga Elitelor, pentru că și adversarele au fost mult mai bune decât ce se găsește la campionatul regulat, jocurile și terenurile au fost foarte bune. Au fost și deplasări lungi, s-a plecat de multe ori cu o zi înainte și s-a jucat practic ca la Liga I. Ne-am descurcat bine și ne-am atins obiectivul, acela de a fi la jumătatea clasamentului.
GdS: Sunteți mulțumit cu cele 22 de puncte contabilizate și locul șase realizat?
G.B.: Da, în mare parte suntem mulțumiți de punctele acumulate, însă eu cred că puteam face mai multe. Am avut jocuri pe care
le-am pierdut aiurea, unele din cauza noastră, după ce conduceam sau era egal, dar și din cauza altora, pentru că au fost două partide în care am fost clar dezavantajați de arbitraj, la Timișoara și Sibiu. Puteam să evităm unele necazuri, pentru că, spre exemplu, la Cluj am avut 2-0 și am fost egalați în minutul 90+5, cu Târgu Mureș aici am avut penalti ratat la 0-0, la fel și cu CFR Cluj, la 0-1… Puteam să terminăm mai sus! Pot să spun că, dacă aveam patru-cinci băieți de la juniori B, dar ei erau angrenați în lupta pentru titlu, și era normal să-i lăsăm acolo, terminam în primele trei.

Urmează schimbul de generații

GdS: În perioada următoare va trebui să vă despărțiți de mulți dintre jucători, terminându-se competițiile pentru cei peste 19 ani. Sunt oferte pentru ei? Dumneavoastră ce veți face, veți lua o grupă mică?
G.B.: Nu, se merge pe continuitate. Managerul Paul Răducan ne-a transmis că o să rămân la republicanii A, unde echipa va fi formată din unii jucători de la echipa pe care am avut-o acum, adică băieții născuți în anul 2000, plus câțiva jucători de la grupa de 2001, ai lui Ionuț Cimpoeru. Sunt cam zece jucători care rămân de la 2000 și în jur de 14-15 de la juniori B. Acum, vă dați seama că fotbaliștii născuți în 1999, precum Păduraru, Toboș, Butoi, Ștefan și portarul Mînăileanu trebuie să meargă la alte echipe și să joace. Am înțeles că de Păduraru și Toboș sunt interesați cei de la U Craiova 1948, iar de Butoi este interesată CSO Filiași. Vrem să mai întărim lotul valoric, pentru că numeric este suficient de mare.
GdS: Când intrați în vacanță?
G.B.: Mai avem de jucat în campionatul județean A1, unde suntem pe locul întâi și nu avem cum să pierdem titlul, iar pe 1 iunie vom juca finala. Abia după aceea se intră într-o vacanță până pe 15 iunie. Avem deja creionat un program pentru pregătire, vom avea un turneu puternic și un cantonament la Brașov, pentru că trebuie să-i omogenizăm un pic. Vrem să facem o figură frumoasă și în ediția viitoare. Îmi doresc să ne calificăm din nou la Liga Elitelor, pentru că am văzut ce înseamnă. Sper ca pentru noul sezon să nu mai picăm în serie cu Universitatea Craiova în campionatul regulat, așa cum s-a întâmplat acum cu CFR Cluj și Ardealul Cluj și astfel s-au calificat ambele la Liga Elitelor. Dacă nu, va fi din nou o luptă crâncenă, pentru că grupa lor de 2000 a fost campioana țării la această categorie de vârstă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS