10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptați până la capăt!

Luptați până la capăt!

Nicuşor Bancu (la minge) şi colegii săi trebuie să învingă CFR-ul pentru a-şi securiza locul trei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pentru Universitatea Craiova, finalul sezonului este unul de foc, cu partide care mai de care mai importante și când spunem asta nu ne referim doar la miza din teren, ci și la latura morală. Gruparea din Bănie întâlnește sâmbătă, de la ora 20.45, în Gruia, pe CFR Cluj, apoi joacă miercuri în Cupă cu FC Botoșani și după aceea dă piept pe „Oblemenco“ cu FCSB și încheie socotelile din Liga I cu un joc la Iași. Cu alte cuvinte, trupa lui Devis Mangia trebuie să-și apere locul trei, să acceadă în finala Cupei și totodată să arbitreze lupta pentru titlul de campioană. Toate acestea trebuie să le facă într-un climat dificil, într-o presiune mare creată de proprii suporteri, dar în special de guralivii adversari, care își joacă ultimele cărți și se tem că oltenii vor menaja unii jucători în confruntările-cheie.

Mangia: Noi suntem profesioniști!

Antrenorul Științei, Devis Mangia, a declarat că echipa sa își va vedea de drumul și de interesele sale, așa cum a făcut-o și până acum și va încerca să câștige cât mai multe puncte în Liga I și bineînțeles să se califice în finala Cupei. Italianul a precizat că nu vrea ca gruparea alb-albastră să fie în centrul acuzelor și al ipotezelor și a amenințat că nu va tăcea dacă lucrurile vor sta altfel.
„Ne dorim să terminăm pe primele trei poziții, pentru că acolo ne-am situat tot sezonul și e normal să ne dorim să încheiem acolo. Nu am făcut calcule, ne gândim de fiecare dată să scoatem cât mai mult de la fiecare meci. Nu vreau să vorbesc despre alte echipe și nu vreau nici ca alții să vorbească despre echipa mea. Noi suntem profesioniști, ne facem treaba bine și încercăm de fiecare dată să obținem maximum de puncte de la fiecare partidă. De fiecare dată voi pune în teren echipa pe care eu o voi considera cea mai potrivită ca să câștige fiecare meci. Cu siguranță eu sunt singurul care știe cel mai bine situația din vestiar. Dacă voi auzi că alții vor începe să vorbească despre echipa mea, voi începe și eu să vorbesc despre a lor. Nu mă tem de nimic. Noi trebuie să ne gândim la ceea ce stă în puterea noastră să analizăm și să schimbăm. Trebuie să ne concentrăm și să ne facem treaba cât mai bine la fiecare meci. Mai sunt patru partide, și eu sper să fie cinci (luând în calcul și finala – n.r.), și în fiecare dintre acestea trebuie să dăm totul și să obținem cel mai bun rezultat“, a declarat Devis Mangia.

Va lua în lot și tineri de la echipa a doua

Strategul Universității se bucură că lista indisponibililor este mult mai mică pentru următoarele două confruntări față de cum s-a prezentat până acum. Acesta a punctat că va apela și la tinerii de la echipa secundă pentru a-și putea susține antrenamentele cum trebuie.
„Nu-i vom avea la dispoziție pe Gardoș și Bic. Ceilalți s-au antrenat alături de echipă. Martic, Popa sunt complet refăcuți și l-am menajat puțin pe Gustavo, dar este ok. Rossi se antrenează și el cu echipa, dar e normal ca după patru luni de pauză să nu fie într-o condiție fizică bună și nu e pregătit să joace. Având în vedere că după meciul cu CFR vom rămâne la Cluj și apoi dimineața vom pleca spre Botoșani voi lua doi sau trei jucători de la echipa a doua împreună cu noi, pentru că avem nevoie de un efectiv bun ca să ne facem antrenamentele“, a explicat Mangia.
Întrebat dacă va merge din nou pe mâna lui Calancea, după ce acesta a gafat din nou grav cu Viitorul, Mangia a spus că în lot sunt trei portari și se va hotărî în curând pe cine alege: „Avem la dispoziție trei portari și vom lua în calcul toate aspectele atunci când vom decide cine va apăra“.

Screciu: Va fi o bătălie crâncenă

Vocea vestiarului la conferința de presă de joi, Vladimir Screciu, a susținut cele spuse de antrenorul său cu privire la seriozitatea cu care vor fi tratate toate meciurile rămase și a punctat că echipa sa poate rezolva și jocul aerian al rivalei CFR Cluj.
„Ar fi bine să încheiem campionatul pe locul trei, pentru că mai sus este destul de greu. Urmează un meci foarte greu cu CFR, apoi returul semifinalei de la Botoșani și după vine derbiul cu FCSB. Noi le tratăm bine pe fiecare și vom juca la victorie“, a spus Screciu.
„Nu am luat goluri din faze fixe. Ne apărăm bine și nu totul ține de înălțime. Trebuie să știi să te poziționezi. Va fi o bătălie crâncenă cu CFR, pentru că și Țucudean, dar și Omrani sunt destul de înalți, dar sperăm să obținem un rezultat bun“, a completat fotbalistul oltean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS