11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFaceți primul pas spre trofeu!

Faceți primul pas spre trofeu!

Cristina Zamfir şi o mare parte din colegele sale se află în faţa celui mai important meci al carierei (Foto: scmcraiovahandbaloficial)

Handbalistele de la SCM Craiova vor înfrunta sâmbătă, în deplasare, formația norvegiană Vipers Kristiansand în meciul tur al finalei Cupei EHF.

Ajunsă în premieră în finala Cupei EHF, a doua competiție ca importanță din handbalul european, echipa feminină de handbal SCM Craiova își dorește acum să cucerească trofeul. Alb-albastrele vor înfrunta în finală formația norvegiană Vipers Kristiansand. Meciul tur va avea loc sâmbătă, 5 mai, de la ora 18.00, pe terenul formației norvegiene, iar returul va fi vineri, 11 mai, ora 19.30, în Polivalenta din Bănie. Ambele partide vor fi televizate, pe DigiSport și Telekomsport.
Aventura Craiovei în Cupa EHF a început în luna noiembrie, când oltencele eliminau în turul al treilea al competiției formația ungară Debrecen. Pentru SCM a urmat un parcurs de excepție în grupa A, din care au mai făcut parte Brest Bretagne (Franța), Kuban Krasnodar (Rusia) și Randers (Danemarca). Elevele lui Bogdan Burcea, Grigore Albici și Dumitru Berbece s-au calificat mai departe de pe locul doi în grupă, după ce au înregistrat patru victorii și două înfrângeri.
În „sferturile” Cupei EHF, Cristina Zamfir și colegele sale au eliminat altă forță a Rusiei, Lada Togliatti. În semifinale, oltencele au trecut de turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi.

Burcea: Vom juca la victorie

În fiecare dintre confruntări, jucătoarele de la SCM au pornit din postura de outsider, au jucat fără presiune, cu multă determinare, și au reușit premiere după premiere, fiind prima echipă craioveană care dispută o finală de cupă europeană.
În ceea ce privește primul joc cu Vipers, oltenii speră într-un rezultat bun. Antrenorul Bogdan Burcea nu ia în calcul o înfrângere, fie ea și la limită, considerând că pentru a avea șanse mari la cucerirea trofeului echipa sa trebuie să câștige în Norvegia.
„Avem o singură șansă. Să mergem la victorie, să avem o evoluție cât mai bună. Nu ne putem propune să pierdem la puține goluri. Punctele lor forte sunt fazele rapide și experimentatul portar Lunde. Au multe jucătoare cu experiență, o singură străină, o daneză. Fetele noastre s-au pregătit bine în această perioadă și sunt încrezător că vor face un meci bun. Am spus mereu în acest sezon european că suntem outsideri, o Cenușăreaasă care în acest moment își dorește să devină prințesă“, a spus Burcea pentru GdS.

Zamfir: Am fost unite, acesta este secretul

Și Cristina Zamfir a vorbit despre secretul echipei craiovene. „Nici la meciul cu Debrecen nu am avut prima șansă, nici în partidele din grupă. Secretul este că am fost o echipă, unite, am ascultat ce ni s-a spus și împreună am ajuns aici“, a spus principala marcatoare a formației oltene. „Aștept cu nerăbdare să joc finala Cupei EHF, pentru că nu în fiecare zi ai această posibilitate”, a completat-o portarul Yulia Dumanska. Și Ana Maria Țicu, principala marcatoare în cele două meciuri din semifinala cu Kastamonu, speră la un rezultat mare: „Cel mai important e să păstrăm Cupa acasă, să mulțumim oamenii care vin în număr mare să ne susțină“.

Vor merge în Norvegia cu un charter

Spre deosebire de partidele anterioare, când au mers în deplasare cu un avion de linie, de data aceasta Valentina Ardean Elisei și colegele sale vor merge în Norvegia cu un charter de 160 de locuri, care va pleca din Bănie vineri, la ora 16.50, și va ajunge la Kristiansand la ora 18.40. Tehnicianul Burcea a spus că transportul cu charterul se face grație unor oameni de afaceri iubitori de handbal. „Este un lucru normal. Am ajuns într-un punct unde fiecare amănunt contează. Avem charter, pentru care mulțumesc exclusiv mediului de afaceri, oameni care ne-au sprijinit, cumpărând un mare număr de bilete și astfel contribuind la plata charterului. Vorbim de oameni precum Cristi Berceanu, Radu Câmpeanu, Dragoș Dobrescu, Adriana Ungureanu, Dragoș Preoteasa, Mugurel Stoica, Cosmin Crețan, Marian Doldurea, Cătălin Găgeatu, Florin Purcea, Longin Voicescu, Mircea Iancu. Ei vor fi suporterii noștri acolo. Va fi extraordinar, vom avea parte de o susținere numeroasă. Avem și acei suporteri «nebuni» care au plecat miercuri cu autoturismul spre Norvegia și care ne-au încurajat și la meciul cu Kastamonu din Turcia“, a explicat Burcea. Echipa va reveni acasă imediat după jocul cu Vipers.

Suporterii craioveni de la „Blue Legion“ au făcut un popas în Praga

Fac 5.000 de kilometri cu mașina să susțină fetele

Unul dintre suporterii care au plecat cu autoturismul spre Kristiansand, Renel Gomotirceanu, a povestit pentru GdS de ce a optat pentru transportul cu mașina. „Am decis să ne deplasăm cu mașina imediat ce am aflat data partidei tur. Atunci am făcut rezervările la destinațiile de tranzit și cea finală, neștiind că se va pune la dispoziție un charter. Facem 5.000 de kilometri dus-întors, trecând prin țări precum Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Danemarca, Norvegia. Plecăm cu gândul că nu vom pierde jocul din deplasare. Avem încredere în minunatele noastre jucătoare și în staff-ul tehnic, știm că determinarea va fi la cote maxime. Blue Legion va fi mereu alături de echipă, indiferent de rezultate. Am mers cam în 80 la sută din deplasările din campionatul intern și la o parte din cele internaționale, inclusiv la Kastamonu“, a povestit Renel, membru al grupului de suporteri „Blue Legion“.

Adriana Ungurean: Avem tobe, steag, megafoane

Adriana Ungureanu, mare suporteră a echipei alb-albastre, nelipsită la marile meciuri internaționale de handbal, fie că a fost vorba de Oltchim Râmnicu Vâlcea, CSM București, naționala României sau SCM Craiova, va merge cu charterul, cu un grup de 17 prieteni. Aceasta este pregătită cu tot arsenalul să facă o atmosferă de zile mari în sala de 2.200 de locuri din Kristiansand. „Grupul nostru are 17 persoane. Mergem cu gândul să susținem fetele, să ne simtă aproape. Vom merge cu steagul României cel mare, cu trei tobe și două megafoane. Avem speranța într-un rezultat bun, care să ne apropie și mai mult de trofeul care va sta pe masa noastră la meciul retur. Vipers este o echipă bună. Nu am mai fost niciodată la un meci într-o țară nordică, dar mergem acum să susținem echipa noastră dragă“, a spus înfocata susținătoare a sportului craiovean.

Vipers, redutabilă acasă

Vipers („Viperele“) Kristiansand a început sezonul 2017-2018 în Liga Campionilor, în calitate de vicecampioane ale Norvegiei. Cu o victorie și cinci înfrângeri, au ocupat ultimul loc în grupă și au picat în Cupa EHF. Norvegiencele au o echipă redutabilă, mai ales pe teren propriu. Buducnost a pierdut în Norvegia la zece goluri diferență, 19-29, Brest, vicecampioana Franței a cedat la 9 lungimi, 17-26, iar Viborg, în semifinale, la 6: 23-29. În EHF, Kristiansand a cedat o singură dată acasă, în faza grupelor, 22-23 cu Issy Paris. La Vipers evoluează câteva legende ale handbalului autohton: surorile Lunde, Linn Sulland, dar și Kari Brattset, căpitanul echipei, și unul dintre pivoții naționalei, sau Emilie Arntzen, un inter care are și ea prezențe în prima reprezentativă.
Partida de sâmbătă va fi arbitrată de o brigadă din Ucraina, alcătuită din Taras Kouz și Viktor Zhoba, iar observator va fi Kristian Johansen (Insulele Feroe).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS