15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova va înfrunta Sibiul în play-off

Craiova va înfrunta Sibiul în play-off

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a încheiat cu o victorie faza a doua a Ligii Naţionale (grupa locurilor 7-12), impunându-se sâmbătă, cu scorul de 80-78, în confruntarea de pe teren propriu cu Phoenix Galaţi. Antrenorul formaţiei SCM-U, Rami Hadar, a mizat în partida cu formaţia moldoveană pe jucătorii: Mikulic (9 p.), Siriscevic (19), Berceanu, Reed (14), Paasoja (9), Corneanu, Aleksandrov (8), S. Ionescu, Samuels (5), Orbeanu (12), Vîrnă (4).
În urma acestei victorii, jucătorii craioveni au câştigat grupa 7-12, vor intra în play-off de pe locul şapte şi vor înfrunta în sferturile de finală ale campionatului formaţia clasată pe locul doi la finalul sezonului regulat, CSU Sibiu.
Primele două partide vor fi la Sibiu, pe 2 mai (ora 19.45, DigiSport) şi 4 mai, următoarele două sunt programate la Craiova, iar dacă va mai fi nevoie decisivul se va juca tot pe terenul formaţiei ardelene.
În această fază se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci partide“. Celelalte confruntări din primul tur al play-off-ului: U-BT Cluj-Napoca (1) – Phoenix Galați (8) – meciul 1, miercuri (2 mai), ora 18.00, CSM CSU Oradea (3) – BCM U FC Argeș Pitești (6) – meciul 1, joi (3.05), ora 18:00, CSM Steaua EximBank (4) – BC SCM Timișoara (5) – meciul 1, joi (3.05), ora 19.45.
SCM-U Craiova a disputat 30 de partide în sezonul regulat, având 18 victorii şi 12 înfrângeri, un total de 48 de puncte.
În faza a doua, în care au luptat pentru unul din cele două locuri care duceau în play-off, oltenii au avut victorii pe linie, cu o singură excepţie, meciul tur de la Galaţi. Ivan Siriscevic şi colegii săi au obţinut sâmbătă al patrulea succes consecutiv.
Revenind la play-off, Craiova a pierdut ambele partide cu Sibiul din sezonul regulat al Ligii Naţionale. În tur, la Sibiu, gazdele s-au impus cu scorul de 108-90, iar meciul retur a fost mai disputat, echipa ardeleană impunându-se abia pe final, cu 79-72.
Deşi în ultimii ani a ajuns mai de fiecare dată în play-off, formaţia SCM-U Craiova nu a reuşit să câştige până acum nici un meci în această fază eliminatorie.
Acum, jucătorii din Bănie şi staff-ul speră nu numai la o victorie, ci la o calificare în semifinalele campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS