17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Doar punctele au fost puține pe „Ion Oblemenco“ (galerie foto)

Fotbal / Doar punctele au fost puține pe „Ion Oblemenco“ (galerie foto)

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 3-3, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei FC Viitorul, contând pentru etapa a șaptea din play-off-ul Ligii I.

Oaspeții au deschis scorul prin Alexandru Cicăldău, care a pătruns pe centru și a marcat cu un șut la colțul din stânga (’15, 0-1).

Alb-albaștrii au restabilit egalitatea rapid, Bancu a inițiat o acțiune pe stânga, mingea a ajuns apoi la Alex Mitriță, care a șutat imparabil de la mijlocul careului mare (’24, 1-1).

Gruparea din Bănie a intrat la cabine în avantaj, după ce Alex Băluță a fost găsit excelent de Bancu în careu și a plasat mingea pe lângă Cojocaru de la circa zece metri (’45, 2-1).

Repriza secundă a început prost, Cristi Ganea a primit o pasă pe culoar și a trimis mingea peste Calancea, ieșit în întâmpinare, gazdele reclamând o poziție suspectă de ofsaid (’48, 2-2).

Viitorul a preluat conducerea după o gafă impardonabilă a lui Calancea, care i-a făcut o minge cadou lui Ganea, iar acesta a trimis în poarta goală (’55, 2-3).

Răspunsul Craiovei nu a întârziat deloc, Alex Băluță a șutat imparabil de la zece metri și a restabilit egalitatea (’57, 3-3).

Universitatea a căutat în zadar golul victoriei, însă a trebuit să se mulțumească cu remiza, mai ales că distanța față de Viitorul, principala contracandidată la locul trei, a rămas aceeași.

„U“ Craiova: Calancea – Screciu (’79, Popov), Gardoș (’29, Kelic), Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (’61, Burlacu), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

FC Viitorul: Cojocaru – Mladen, Hodorogea, Ghiță, De Noojier (’63 Lopes), Ganea – Cicăldău, T. Băluță (’21,Căpușă), Vînă – I. Hagi, Gavra (’46, Drăguș). Antrenor: Gică Hagi.

Cartonașe galbene: Mitriță ’53 / De Noojier ’31, Hodorogea ’62.

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Mircea Orbuleț, Ciprian Florin Danșa; Adrian Viorel Cojocaru.

Observatori: Imilian Șerbănică, Eduard Dumitrescu.

Pentru Universitatea Craiova urmează o întâlnire cu CFR Cluj, în Ardeal, confruntarea fiind programată sâmbătă, 5 mai, de la ora 20.45.

 

Contra: Cel mai frumos meci din campionat

 

La această partidă a asistat și selecționerul României, Cosmin Contra, acesta declarând că i-a plăcut foarte mult ce a văzut.

„A fost, poate, cel mai frumos meci din campionat. Am văzut un meci cu multe goluri, ocazii, ritm, agresivitate, două echipe scurte, care au jucat un fotbal plăcut. Băluță trebuie să continue de aceeași manieră și dacă o va face e clar că mă obligă să-l chem la echipa națională. Mie mi-au plăcut toți jucătorii care sunt în vizor pentru echipa națională. Sunt vreo opt sau nouă jucători. Și Ianis și alți jucători de la Viitorul și de la Craiova“, a declarat „Guriță“.

 

Hagi: Neam ridicat la nivelul unui meci european

 

La finalul întâlnirii, antrenorul lui FC Viitorul, Gică Hagi, a fost încântat de meciul de pe „Ion Oblemenco“ și consideră că rezultatul este just.

„E greu să vezi meciuri unde trebuie să feliciţi ambele echipei. A avut ritm, au fost execuţii… Mi-am asumat anumite riscuri. Ne-am ridicat la nivelul unui meci european. Păcat că s-a terminat egal şi nu a câştigat niciuna, dar e bine, până la urmă, pentru amândouă. Toată lumea a văzut ce înseamnă un mediu bun. Mi-au plăcut toate golurile. Sunt fericit. Am arătat că avem potenţial bun. Noi vrem să terminăm pe trei. Ce am făcut în acest an e un lucru extraordinar. Pe lângă ce am făcut anul trecut, am schimbat toată echipa şi suntem în play-off cu o echipă foarte tânără. Încercăm să mergem pe aceeaşi linie“, a spus Hagi, la Digi Sport.

MVP-ul Viitorului, Crsiti Ganea, fost jucător al Craiovei, a declarat: „La cum s-a jucat meciul, cu ocazii de ambele părţi, rezultatul e cel corect“.

 

Mangia: A fost un meci extraordinar

 

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea din teren.

„Cred că a fost un meci extraordinar și o propagandă foarte bună pentru fotbalul românesc. Când au jucat Craiova și Viitorul în acest sezon, au ieșit meciuri spectaculoase. Am avut mai multe ocazii, dar important e să practicăm mereu un astfel de joc. Jucând așa, e mai probabil să obții un rezultat bun. Nu am fost atât de mulțumit după meciul trecut și le-am spus acest lucru, dar azi merită complimente, nu doar din partea mea, ci a tuturor. E nevoie de două echipe ca să joci un meci bun. Nu comentez arbitrajul, dacă a fost o greșeală. Spun doar atât: în acest moment al sezonului, o greșeală de arbitraj poate cântări mai mult decât o poate face la început. Cel mai bine în astfel de meciuri este ca toată lumea să își facă treaba cât mai bine și să își dea tot interesul“, a comentat tehnicianul italian.

 

Băluță: Trebuia să câștigăm cu orice preț

 

Jucătorul numărul unu al Craiovei în jocul cu Viitorul, Alex Băluță, a declarat că doar victoria l-ar fi mulțumit.

„Ne așteptam la o partidă grea, pentru că Viitorul joacă un fotbal frumos, au jucat deschis în această seară. Eu nu sunt mulțumit de rezultat. Trebuia să câștigăm cu orice preț acest meci. Am avut mai multe ocazii decât ei în repriza a doua. Cred că noi n-am știut că a început repriza a doua, am făcut prea multe greșeli. Până la urmă trebuie să ne mulțumim și cu acest punct. A fost un spectacol frumos“, a spus decarul Științei, care a fost urmărit din tribune de selecționerul Cosmin Contra.

„M-a felicitat și dânsul (Cosmin Contra – n.r.) și domnul Hagi, trebuie să țin capul jos, să muncesc în continuare. Mai am multe de demonstrat, trebuie să rămân modest pentru că asta mă va ajuta foarte mult. Eu zic că am trecut peste pasa proastă. Am înscris cinci goluri în trei meciuri și sunt pe drumul cel bun“, a comentat Băluță.

Pentru galerie foto, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS