14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn regres! Premianții clubului SCM au încheiat sezonul departe de podium

În regres! Premianții clubului SCM au încheiat sezonul departe de podium

Echipa de volei masculin a Craiovei a încheiat play-off-ul pe locul şase, după ce în ultimii cinci ani a fost de patru ori pe podiumul campionatului (Foto: arhiva GdS)

După ce în ultimii cinci ani au cucerit patru medalii, voleibaliștii de la SCM-U Craiova au încheiat, marți, pe un dezamăgitor loc șase acest sezon din Divizia A1.
Elevii lui Dan Pascu vor evolua săptămâna viitoare în Final Four-ul Cupei României, urmând să înfrunte în semifinale noua campioană, Tricolorul Ploiești.

În ultimii cinci ani, luna aprilie a fost, mai mereu, una de bucurie pentru echipa masculină de volei SCM-U Craiova. Cea mai performantă echipă a clubului finanțat de municipalitate a obținut în această perioadă patru medalii (una de aur, două de argint, una de bronz), iar o dată s-a clasat în imediata vecinătate a podiumului, pe locul patru.
24 aprilie 2018, ora 21.30. În aceeași Sală Polivalentă unde în urmă cu un an elevii lui Dan Pascu erau premiați pentru medalia de argint, iar acum două sezoane sărbătoreau împreună cu fanii cucerirea, în premieră, a titlului de campioni, atmosfera era dezolantă.
În fața a aproximativ 100 de spectatori, SCM-U a pierdut ultimul meci al sezonului, oltenii fiind învinși cu scorul de 3-0 (25-23, 25-19, 25-18) de Arcada Galați. După acest eșec, jucătorii din Bănie au încheiat campionatul pe locul șase, unul dezamăgitor. Nici gălățenii nu s-au bucurat pentru victorie, deoarece au rămas cu medalia de argint, titlul fiind cucerit de Tricolorul Ploiești, echipă care a învins campioana în exercițiu, ACSVM Zalău, cu 3-0. Formația prahoveană a avut cu un punct mai mult decât Arcada, iar Laurențiu Lică și Cristian Bartha și-au trecut în palmares un nou titlu de campioni, după cel cucerit acum doi ani cu SCM-U Craiova.

Au avut același buget ca în sezonul trecut

Cu un buget la fel ca anul trecut, echipa din Bănie a avut un parcurs sub așteptări, încheind sezonul cu 48 de puncte în 32 de meciuri. Alb-albaștrii au avut număr egal de victorii și eșecuri – 16. În deplasare, elevii lui Dan Pascu au câștigat numai cinci jocuri și au pierdut 10, iar acasă au avut 11 succese și 6 înfrângeri.
Echipa a suferit modificări importante în vara trecută. Au plecat mulți jucători și, spre deosebire de sezoanele trecute, au fost aduși șapte voleibaliști străini. A luat ceva timp să se creeze relațiile de joc, iar unii dintre nou-veniți nu au dat randamentul scontat. „E greu de spus dacă vreun jucător din cei veniți vara trecută mi-a înșelat așteptările. Voi face analiză și voi vedea pe date statistice evoluția fiecăruia, și voi trage linie. Dar eu știu jucătorii care au evoluat mai bine sau mai slab“, a spus Pascu, desemnat la finalul anului 2017, de FR Volei, ca fiind cel mai bun antrenor român.

Pascu: Un campionat ratat

În ceea ce privește locul șase ocupat de echipă la finalul acestui sezon, Pascu s-a arătat nemulțumit, punctând faptul că se aștepta ca echipa să aibă altă comportare în ultima partidă, cea cu Arcada Galați: „Mă nemulțumește și locul pe care l-am ocupat, azi m-a nemulțumit și calitatea jocului. I-am rugat pe băieți ca măcar la ultimul meci să fie mai devotați, mai luptători, să se vadă mai multă ambiție în teren, mai multă dorință de a câștiga. Au fost momente în care au făcut acest lucru, dar echipa din Galați a fost mai valoroasă ca noi. Mai mult de atât nu am putut. Probabil că asta este și valoarea echipei în acest campionat. Rămâne să ne organizăm mai bine la anul. Din punct de vedere al rezultatelor, consider că este un campionat ratat, dar trebuie să spun că toate echipele din fața noastră au un buget mai mare, și-au permis să aducă jucători valoroși și probabil aici s-a făcut diferența“.

„Suporterii nu veneau nici când aveam performanțe“

Acum, tehnicianul Craiovei și totodată selecționerul României se gândește cum să facă un lot competitiv pentru sezonul următor, dar și cum să aducă mai mulți suporteri la sală, pentru că în acest campionat au fost mai puțini ca niciodată, foarte rar depășind cifra 100 pe meci. „Am purtat unele discuții preliminare cu câțiva jucători. Suntem departe de a avea ceva concret. Cert este că trebuie să fim mai atenți la lotul pe care îl vom forma pentru sezonul următor. Cu suporterii este un subiect mai delicat. Nici când am avut rezultate, când am ieșit campioni, vicecampioni nu am avut public mai numeros, dar este adevărat că anul acesta rezultatele slabe pe care le-am avut și-au pus amprenta și pe numărul spectatorilor. Într-adevăr, am avut public mai puțin. Acum, am jucat ultimul meci la ora 20.00, marțea, este greu să aduci public. Să sperăm că sezonul viitor vom juca mai bine și vom aduce mai mulți suporteri la sală“.

Vor juca în semifinalele Cupei României

Obiectivul echipei de volei a fost calificarea în cupele europene. Oltenii au evoluat în acest sezon și în Cupa CEV, fiind eliminați de turcii de la Ziraat Ankara, în 16-imile de finală. Ziraat s-a impus în Bănie cu 3-0, iar pe teren propriu cu 3-2.
SCM-U mai are o șansă să ajungă în cupele europene. Săptămâna viitoare, Bogdan Ene și colegii săi vor evolua, la Galați, în Final Four-ul Cupei României, urmând să înfrunte în semifinale noua campioană, Tricolorul Ploiești.

TOp 6 la final de campionat

Clasament final play-off (locurile 1-6): 1. Tricolorul Ploieşti 77 puncte, 2. Arcada Galaţi 76 p, 3. Steaua Bucureşti 69p, 4. ACSVM Zalău 58p, 5. CSM Bucureşti 51p, 6. SCM-U Craiova 48p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS