5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni au luat cu asalt podiumul la Cupa României

Pugiliștii craioveni au luat cu asalt podiumul la Cupa României

Sportivii pregătiţi de Dora Mustăţea şi Ion Dragomir au obţinut trei medalii (FOTO: Claudiu Tudor)

Pugiliștii craioveni au câștigat nouă medalii la Cupa României, categoria cadeți, în cadrul competiției desfășurate recent la Brezoi (județul Vâlcea), cu participarea a 132 de sportivi din țară. În urma evoluției lor, o parte dintre boxerii din Bănie și-au câștigat dreptul de a participa la Campionatul European, care va începe pe 21 mai, în Bulgaria.
Clubul SCM Craiova a avut patru medaliați la Cupa României, iar celălalt club din oraș, CSM, cinci.

Rafailă va merge la Europenele din Bulgaria

De la SCM, trei sportivi din grupa profesorilor Ion Dragomir și Dora Mustățea au urcat pe podium. Rafael Filip Rafailă a câștigat Cupa României, la categoria 54 kg, iar Veniamin Răducan (56 kg) și Rodolfo Serdaru (38,5 kg) au luat medalii de bronz. „Am fost cu șase sportivi, am luat trei medalii, dar speram la patru-cinci, pentru că știm ce băieți avem și cum i-am pregătit. Un sportiv de-al nostru, Cristian Serdaru, de la categoria 50 kg, credem noi că a câștigat meciul, a fost peste adversar în reprizele a doua și a treia, dar arbitrii l-au dat câștigător pe adversar. A plâns, abia l-am oprit, pentru că făcuse și slăbire pentru acest concurs, vreo șase kilograme, dar vă promit că acest copil va face un rezultat bun la Campionatul Național de cadeți, din toamnă. Sportivii care au luat medalie au fost deja cu ele la școală, la Școala nr. 19 și Școala nr. 13. Le-au arătat colegilor și profesorilor și au primit felicitări“, a spus Dragomir.

Emoțiile primului concurs și lacrimile de după înfrângere

Colega sa, Dora Mustățea, crede că fiind primul concurs oficial pentru majoritatea sportivilor din grupă, aceștia au avut emoții: „S-a văzut lipsa de experiență competițională și s-au simțit emoțiile, majoritatea sportivilor fiind la primul concurs oficial. Serdaru a avut două meciuri, la o categorie cu 11 sportivi. L-a câștigat pe primul, cu un ploieștean, dar l-a pierdut pe al doilea. La 65 kg, Daniel Solomon a făcut cel mai tare meci, dar a avut neșansa să cadă cu băiatul care a ieșit campion anul trecut și care tot în 2017 câștigase și două meciuri la Europene. Și Ștefan Băceanu a făcut un meci foarte bun la 56 kg“.
Acum, Rafailă, care pentru a cuceri medalia de aur a câștigat trei meciuri, se pregătește să participe la Europenele din Bulgaria. „El va participa sigur, trebuie să-i facem procură pentru pașaport. Este foarte muncitor și vrea să facă performanță. Provine dintr-o familie cu boxeri talentați, este văr cu Daniel Dumitru, cel care anul trecut, tot la Vâlcea, ieșea campion european. Antrenorii care fac lotul pentru Europenele din Bulgaria l-au votat pe Solomon cu două stele. Și pe Serdaru la fel, le-a plăcut cum a boxat, și ca atitudine. Încă nu s-a definitivat lotul, nici unde vor face copiii antrenament comun înainte de plecarea spre Bulgaria“, a completat antrenoarea Dora Mustățea.

Joița: Camen a boxat ca un cubanez

Florin Camen, antrenat de Ion Joiţa (dreapta) şi Petre Ştoiu, a câştigat Cupa României (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Un alt sportiv de la SCM, club finanțat de muncipalitate, a câștigat medalie de aur și va merge la Europene. Este vorba despre Florin Camen, din grupa antrenorilor Ion Joița și Petre Ștoiu. Camen a participat la categoria 46 kg și a avut două meciuri. Despre Florin, antrenorul Joița spune că boxează ca un cubanez. „În primul meci a învins un sportiv de la Rapid, iar în finală a bătut un ploieștean despre care toată lumea credea că va lua aurul. Florin l-a învins fără probleme. A câștigat ambele meciuri la puncte. A boxat ca un cubanez, toți antrenorii din țară ne-au zis că a fost cel mai bun și că trebuia să ia premiul pentru cel mai bun sportiv din competiție. Acum, antrenorul clubului din Călărași vrea să facem colaborare. O să fac, pentru binele copilului, ca să îl ajute. Așa am făcut și la Toboșaru, cu Bacăul, și am primit și pentru Miclescu cerere de la Satu Mare“, a spus Joița.

„Va merge să ia titlul european“

Antrenorul este încrezător când vorbește de șansele lui Camen la Europene. „Vreau să iasă campion european, chiar dacă nu are nici un meci internațional. După mine, cred că va ajunge mare boxer, cel mai bun din Craiova. E stângaci. Am vorbit cu mama lui și vreau să facă box și la seniori, dacă vom avea posibilitatea financiară să-l ținem“, a adăugat Joița.
Câștigătorul Cupei, Florin Camen, a spus că și-ar fi dorit să aibă mai multe meciuri la competiția din județul Vâlcea. Anul trecut a ratat participarea la Campionatul Național și participarea la Europene deoarece a avut varicelă. „Nu am fost deloc obosit, ziceai că nu am boxat. Am avut puține emoții, dar m-am simțit foarte bine în ring. De trei ani fac box, m-au dus doi prieteni la antrenament acasă la maestru, unde are ringul. Acum am speranțe mari pentru Europene, mai ales dacă va merge și antrenorul cu mine. Voi lupta pentru medalie. De aceea mă antrenez din greu“, a spus Florin, elev la Școala „Ion Creangă“. Un alt sportiv din grupa antrenorilor Joița și Ștoiu, Narcis Jancu (categoria 43 kg), a boxat un meci și a fost învins de un brăilean.

Finală între craioveni

La una dintre categorii, 54 kg, a avut loc o finală sută la sută craioveană. Rafael Rafailă s-a impus după ce l-a învins pe Cosmin Ilie, sportivul lui Constantin Cucu, la CSM Craiova. „M-a convins Cosmin, va ajunge un boxer mare. A pierdut în finală, după ce a câștigat prin KO, în primul meci, cu un sportiv din Satu Mare“, a explicat antrenorul voluntar Constantin Cucu.

Sîrba: I-a felicitat Titi Tudor

Tot de la CSM Craiova, dar din grupa antrenorului Marcel Sîrba, patru pugiliști au urcat pe podium. La o categorie mică, 32 kg, s-a impus Iohanes Băscrăcea, la 90 kg Darius Gogoșanu a obținut medalie de argint, iar Ilie Ricardo (43 kg) și Ionuț Arșanu (48 kg) au obținut medalii de bronz. „Băieții mei au avut o comportare bună. Gogoșanu câștigase finala, dar nu au vrut să îl dea câștigător. Puteau fi mai bune rezultatele, dar dacă așa au văzut oamenii în alb (arbitrii – n.r.) meciurile, nu avem ce face. Mergem mai departe. Băieții au fost felicitați de celebrul Titi «Prosop» Tudor, care i-a încurajat și le-a zis că au tot timpul în față pentru a face mare performanță“, a concluzionat Sîrba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS