8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“ lui Bon au redevenit lideri

„Leii“ lui Bon au redevenit lideri

Dragoş Bon îşi doreşte foarte mult ca echipa sa să nu mai piardă prima poziţie până la final (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația de juniori sub 17 ani a Universității Craiova a revenit pe primul loc în Seria Vest de la Liga Elitelor U17 după patru etape petrecute pe locul doi. Alb-albaștrii s-au impus sâmbătă cu 2-0 în deplasare, în Ardeal, în fața echipei Centrului Național Mureș, într-un meci din cadrul rundei a 15-a, și au profitat de înfrângerea suferită de rivala UTA Arad pe terenul celor de la FC Viitorul Mihai Georgescu. Golurile craiovenilor au fost marcate de Simon și Boștină.
„A fost un meci foarte bun făcut de noi, pe care l-am dominat și în care puteam înscrie de mai multe ori. Important este că am câștigat și grație rezultatului înregistrat de UTA am revenit pe primul loc, acolo unde ne este locul. Le-am spus băieților că avem puterea să rămânem acolo până la sfârșitul campionatului regular, iar pentru asta trebuie să intrăm mai hotărâți pe teren, să jucăm cu sufletul și să respectăm ceea ce facem la antrenamente“, a spus antrenorul alb-albaștrilor, Dragoș Bon, pentru GdS.
În jocul contra Centrului Național Mureș, tehnicianul Craiovei a aliniat următorul unsprezece: Al. Manea – Dobre, G. Negrea, Ionescu – Sîrbu, Guță, Moga, Pătulea – Moldovan, Boștină, Simon. Au mai intrat: Baiaram, Rezeanu, Nițuică, Cristea, T. Negrea.
Pentru Universitatea U17 (locul 1 cu 30 de puncte) urmează un meci extrem de important la mijlocul săptămânii. „Leii“ lui Dragoș Bon întâlnesc mâine, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“, pe Ardealul Cluj (poziția a patra, 25 de puncte).
„Facem apel la suporterii noștri să vină la stadion și să ne susțină, pentru că este un meci foarte dificil, întâlnim una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Avem nevoie de victorie ca să putem continua lupta pentru primul loc, de pe primul loc“, a mai spus Dragoș Bon.
Partida Universitatea Craiova U17 – Ardealul Cluj U17 va fi arbitrată de o brigadă din Gorj, compusă din centralul Liviu Bălăcescu (Târgu Jiu) și asistenții Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu), respectiv Gică Sandocan Ionel Albulescu (Turburea). Observator a fost desemnat Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin).

„Școlarii“ au cedat cu Mureșul

Reprezentanta Băniei de la Liga Elitelor Under 19, Academia „Gică Popescu“, nu a reușit să continue seria rezultatelor pozitive din ultimul timp și a suferit o înfrângere, scor 0-2, pe terenul celor de la Centrul Național Mureș. Eșecul l-a supărat foarte tare pe antrenorul Gică Barbu, care consideră că adversara nu a fost cu nimic mai presus în această confruntare.
„Din păcate, nu am avut doi titulari pentru acest meci, Zanfir și Păduraru, ambii participând la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, și asta s-a cam resimțit în angrenajul echipei, jocul nu a fost la fel de consistent ca până acum. Mai mult, i-au pierdut în primele minute și pe Butoi și Isuf, accidentați, dar și așa am făcut o primă repriză bună. Am avut trei șanse mari de a marca, însă scorul a fost alb la pauză. Imediat după reluare am primit un gol de la 45 de metri, în condițiile în care portarul nostru nu era ieșit. Nu-mi explic nici acum cum s-a întâmplat. Am căutat egalarea, dar nu am reușit să găsim pasa decisivă, în timp ce ei ne-au dat golul doi pe un contraatac, cred că în prelungirile meciului, după ce arbitrul nu a fluierat un fault în atac. Accept cu greu înfrângerea asta, pentru că noi am fost cei care am controlat jocul și am dominat“, a explicat antrenorul Gică Barbu, care a utilizat următorii jucători: Mînăileanu – Nițu, Pătra, Ștefan, Năzdrăvanu – Baciu, Toboș, Isuf – Butoi, Cazan, Preda. Au mai intrat: Militaru, Ghiță.
Academia „Gică Popescu“ (locul 7 cu 18 puncte) întâlnește mâine, de la ora 12.00, la „Hanul Doctorului“, pe Ardealul Cluj, liderul Seriei Vest. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Pitești, cu Robert Avram la centru, Lucian Tănase și Marin Sebastian Nicolae la cele două linii. Observator va fi Mădălin Alexandru Dumitru, tot din Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS