9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene rămân concentrate pe campionat

Handbalistele craiovene rămân concentrate pe campionat

Jucătoarele craiovene (în alb) au obţinut al 15-lea succes în acest sezon din Liga Florilor (FOTO: Claudiu Tudor)

După ce la sfârșitul săptămânii trecute au ajuns în premieră în finala Cupei EHF, handbalistele de la SCM Craiova au obținut miercuri o nouă victorie în Liga Florilor. Elevele lui Bogdan Burcea s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 29-20 (14-10), într-un joc restant din etapa a 21-a și se apropie tot mai mult de titlul de vicecampioane naționale. După acest succes, în fața echipei cu care în tur remizaseră, oltencele au revenit pe locul doi în clasament, având cu un punct mai mult ca Măgura Cisnădie, dar și un meci mai puțin disputat. Pentru formația din Bănie au evoluat jucătoarele: Stanciu, Dumanska – Trifunovic 2 goluri, Șelaru, Pricopi 3, Țicu 1, Nikolic 8, Ardean Elisei 5, Zamfir 8, Tudor, Klikovac, Vizitiu, Rădoi 2, Colac, Stoican. Pentru SCM urmează meciul din deplasare cu CSM Roman, care va avea loc miercuri, 25 aprilie.
După succesul în fața celor de la Slobozia, antrenorul formației SCM, Bogdan Burcea, a vorbit despre această perioadă, una senzațională a echipei din punct de vedere sportiv. „Sunt un om fericit, care a muncit foarte mult alături de aceste fete în acest sezon. Visele și obiectivele noastre fixate la început de sezon sunt palpabile, le simțim, unele le-am îndeplinit, altele suntem aproape. Un lucru care mă bucură în mod deosebit este că avem echipa sănătoasă și că am reușit cât de cât să consolidăm poziția a doua în clasament. Ne pregătim pentru meciul de la Roman, unul la fel de important. În acest sezon, pe teren propriu
ne-au învins numai două echipe. Una a fost Romanul, a doua – Lada Togliatti. De aceea, ne dorim să câștigăm partida de miercuri“, a spus Burcea.

Burcea: Indiferent de scor, eu voi pune mâna pe trofeu

În ceea ce privește finala Cupei EHF, cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand, care se va disputa în dublă manșă, cu returul în Bănie, Burcea a zis că, indiferent de rezultatul final, după dubla manșă, el tot va pune mâna pe trofeul EHF. „Nu cred că ne puteam dori mai mult decât să jucăm cu trofeul pe masă. De aici, indiferent de situație, voi pune mâna pe el înainte de meci, la pauză sau după meci. Este o bucurie atât de mare, pe care trebuie să o răsplătim neapărat în aceste 120 de minute, cu muncă, dăruire, luptă și curaj“, a completat tehnicianul formației craiovene.

Zamfir: Nimeni nu se dă la o parte, că suntem noi finaliste

Cristina Zamfir, golghetera campionatului, crede că ea și colegele sale trebuie să fie concentrate și pe meciurile din campionat, pentru a fi sigure că la finalul sezonului vor avea medalie de argint la gât. „Am reușit o victorie la o diferență destul de mare în fața Sloboziei. Ne-am luat revanșa, după ce în tur am făcut egal. Ne oferă mai multă încredere în noi faptul că
ne-am calificat în finala EHF, dar nimeni nu se dă la o parte din fața noastră, doar că suntem finaliste. Trebuie să fim cât mai serioase și concentrate, ca să putem câștiga celelalte meciuri. Sunt foarte fericită că vom juca returul finalei acasă. Nu se putea mai bine de atât. Este foarte important că vom evolua cu cupa pe masă și ne dorim să o păstrăm“, a spus Cristina.

Nikolic: Va fi o provocare să înscriu în poarta lui Lunde

Și Zeljka Nikolic a vorbit despre confruntarea cu ialomițencele, dar și despre marile meciuri cu Vipers. „Cu Slobozia nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar importante sunt punctele. A fost o partidă cu urcușuri și coborâșuri, ca și evoluție. În ceea ce privește meciurile cu Vipers, vrem să câștigăm trofeul. Cred că va fi uimitor la meciul retur, de pe terenul nostru. La Vipers evoluează jucătoare bune, care au început sezonul european în Liga Campionilor, au una dintre cele mai bune portărițe. Va fi și pentru mine o provocare să marchez în poarta apărată de Lunde“, a precizat internaționala din Serbia.
Andreea Rădoi crede că partida cu Slobozia a fost utilă, pentru a mai remedia greșelile din partida de sâmbăta trecută cu Kastamonu. „Meciul cu Slobozia a venit bine pentru noi. Am putut să mai corectăm anumite greșeli din meciul cu Kastamonu, însă mai avem de lucrat. În ceea ce privește finala cu Vipers Kristiansand, îmi doresc tare mult ca trofeul să rămână la noi, dacă tot vom evolua cu el pe masă“, a menționat Rădoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS