Acasă Sport Coregrafie în premieră mondială la meciul de Fed Cup de la...

Coregrafie în premieră mondială la meciul de Fed Cup de la Cluj dintre România și Elveția

-

Suporterii prezenți în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, la meciurile dintre România și Elveția din Fed Cup, programate sâmbătă și duminică, vor avea parte de o surpriză. Organizatorii pregătesc o coregrafie originală, nemaivăzută pe terenurile de tenis, o premieră mondială. Tot ce trebuie fanii să facă e să vină cu 45 de minute mai devreme sâmbătă, adică la ora 12.15 cel târziu, iar aceștia vor găsi detalii pe scaune. „Este nevoie de implicarea tuturor pentru reușita acestui moment special, o premieră mondială la un meci de tenis“, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Tenis. În tabăra noastră, Simona Halep, locul 1 WTA, Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, Irina Begu, locul 38 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, locul 40 WTA, au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu. Gunthard le-a ales pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, Viktorija Golubic, locul 115 WTA, Jil Teichmann, locul 135 WTA, şi Patty Schnyder, locul 149 WTA. Confruntarea România – Elveția se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă, urmând ca duminică să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

Halep, cea mai bună pe zgură în ultimii ani

Cum sezonul de zgură stă să înceapă, site-ul oficial WTA a pregătit un clasament special în care tenisul românesc are două reprezentante: Simona Halep şi Irina Begu. Imediat după weekendul cu meciuri din Fed Cup, cele mai bune jucătoare de tenis vor fi în Germania, la Stuttgart. Apoi, în luna mai, vor avea loc trei competiţii de mare importanţă, toate trei pe zgură. Totul va începe cu turneul de la Madrid, urmat imediat de competiţia de la Roma. La finalul lunii, începând cu 27 mai, jucătoarele se vor lupta pentru cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros. Înaintea tuturor acestor turnee de mare importanţă, site-ul WTA a pregătit un clasament cu totul special. Forul internaţional a luat rezultatele obţinute de jucătoare în ultimii patru ani pe zgură, iar tenisul românesc are două reprezentante în TOP 10. Simona Halep este pe primul loc. Cele mai importante rezultate obţinute pe zgură de constănțeacă: finalistă la Roland Garros în 2017, campioană la Madrid în 2016 şi în 2017, finalistă la Roma în 2017, semifinalistă la Roma în 2015 şi semifinalistă la Stuttgart în 2015. Irina Begu ocupă locul 10 în acest clasament. Cele mai importante rezultate obţinute pe zgură de Begu sunt: campioană la Bucureşti în 2017, semifinalistă la Istanbul în 2017, optimi de finală la Roland Garros în 2016, sferturi de finală la Madrid în 2016, semifinalistă la Roma în 2016, campioană la Florianopolis în 2016, sferturi de finală la Madrid în 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...