14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎl împiedică craiovenii pe Lică în drumul spre titlu?

Îl împiedică craiovenii pe Lică în drumul spre titlu?

Laurenţiu Lică (la minge) şi colegii săi de la Tricolorul Ploieşti au câştigat ambele partide din sezonul regulat. Dacă se impun şi azi în Bănie, prahovenii fac un pas important spre titlul de campioni. (Foto: arhiva GdS)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor avea parte de un final de campionat de foc. Vicecampionii vor juca astăzi cu liderul la zi, Tricolorul LMV Ploiești, sâmbătă vor înfrunta CSM București, echipă cu care luptă pentru locul cinci, iar în ultima etapă din acest sezon elevii lui Dan Pascu vor primi vizita formației Arcada Galați, ocupanta locului doi în Divizia A1.

Sezonul în Divizia A1 de volei masculin se apropie de final. Mai sunt de disputat trei etape, iar voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor avea parte de confruntări tari în ultimele trei partide din play-off. Dacă în anii trecuți, elevii lui Dan Pascu luptau în această perioadă pentru titlul național sau pentru o medalie, în acest campionat Bogdan Ene și colegii săi nu mai au nici o șansă la podium. SCM-U Craiova se află pe locul cinci și luptă pentru a păstra această poziție cu CSM București, ocupanta locului șase. Diferența între cele două formații este de trei puncte.
În etapa intermediară programată astăzi, echipa din Bănie va primi vizita liderului Tricolorul LMV Ploiești, de la ora 18.00. La formația prahoveană evoluează trei dintre jucătorii care au obținut performanțe notabile cu SCM-U în sezoanele trecute. Laurențiu Lică, fostul căpitan al craiovenilor, Cristi Bartha și Nikita Stulenkov vor fi adversarii craiovenilor azi. Din această perspectivă, pentru antrenorul Dan Pascu meciul este unul special. „Acest meci cu Ploieștiul îmi creează o stare emoțională specială, pentru că sunt trei jucători care anul trecut au fost în sextetul nostru de bază, Lică, Bartha și Stulenkov. Iată ce înseamnă o mutare de jucători. Trei voleibaliști merg de la o echipă de pe locul doi la una care luptă pentru titlu și au cele mai mari șanse să-l câștige. Personal, îmi face o plăcere deosebită să joc împotriva unor foști elevi de-ai mei și sunt convins că va fi un meci frumos. Să nu credeți că, dacă îi cunosc pe cei trei, îi pot anihila total și nu vor avea nicio șansă. Stereotipurile rămân la jucători, dar ei acum sunt într-o altă echipă, cu un alt antrenor, care și-a impus o tactică, deci lucrurile nu sunt așa simple“, a spus ieri antrenorul craiovenilor. Cu trei etape înainte de finalul campionatului, Ploieștiul ocupă primul loc, cu 72 de puncte, iar Arcada Galați se află pe locul doi, cu 70 de puncte.

Ene: Acasă jucăm din ce în ce mai bine

SCM-U Craiova a jucat etapa trecută pe terenul campioanei ACSVM Zalău și a pierdut cu 3-0 (25-23, 25-20, 25-17). Bogdan Ene, căpitanul formației oltene, spune că, după acest rezultat, echipa sa a ratat orice șansă de a lupta pentru locul patru, ocupat în prezent de formația sălăjeană: „Venim după un meci nu foarte bun la Zalău. Nu ne-am realizat obiectivul fixat pentru acolo. Am făcut un prim set bun, l-am pierdut, și de atunci jocul nostru a început să scârțâie, am început să nu mai avem încredere în noi și nu am mai putut să reintrăm în joc. Matematic, numai locul cinci ne-a rămas să-l obținem. Ne luptăm cu CSM-ul pentru acest loc, vom avea meciul direct la ei. Am avut o șansă de a ne bate la locul patru cu Zalăul, dar am pierdut puncte importante“. Craiova are 47 de puncte, iar Zalăul are 55.
Ene este optimist că el și colegii săi vor face un meci bun contra prahovenilor. „Ne așteaptă un meci important, în compania echipei de pe locul întâi, cu jucători de valoare și un parcurs foarte bun în acest sezon. Ei și-au propus câștigarea cupei și a campionatului. Cred că putem face un joc foarte bun. În ultima perioadă am început să evoluăm foarte bine acasă și sunt convins că ne vom ridica la nivelul adversarului și la importanța partidei“, a mai spus Ene.
După partida cu Ploieștiul, pentru SCM-U Craiova urmează sâmbătă jocul din deplasare cu CSM București, iar în ultima rundă din campionat alb-albaștrii vor primi vizita celor de la Arcada Galați, ocupanta locului doi. Dan Pascu își dorește cât mai multe puncte în aceste confruntări, mai ales că elevii săi nu evoluează cu presiune. „Aceste trei meciuri pe care le mai avem vrem să le onorăm cum se cuvine, să jucăm bine, să scoatem cât mai multe puncte, pentru noi, ca satisfacție profesională, cât și pentru clasament. În prezent, nu avem ce pierde. Consider că toți jucătorii trebuie să joace degajați, de plăcere. Dacă vom învinge Ploieștiul mâine, pentru mine va fi o satisfacție profesională foarte mare. Bănuiesc că și pentru jucători“, a spus ieri antrenorul Pascu.

„Am realizat obiectivul, dar ne doream mai mult“

Tehnicianul SCM-U Craiova a făcut o scurtă radiografie a acestui sezon din Divizia A1, unul care din punctul său de vedere nu a adus satisfacții prea mari. Echipa a avut același buget ca și anul trecut, dar rezultatele nu au fost cele așteptate. Totuși, echipa a realizat obiectivul fixat – calificarea în play-off-ul campionatului – și va lupta și pentru Cupa României, competiție în care a ajuns în semifinale, urmând să înfrunte chiar echipa Tricolorul Ploiești. „Ne apropiem de finalul campionatului, unul greu pentru noi, care, din păcate, nu ne-a adus multe satisfacții. Avem același buget ca anul trecut, cred că și ca acum doi ani. Dacă acum doi ani, cu acest buget am ieșit campioni, între timp lucrurile s-au schimbat foarte mult, pentru că toate echipele care acum sunt în fața noastră au mărit considerabil bugetul. Galațiul are de departe cel mai mare buget, după aceea vine Ploieștiul, Steaua și Zalău. Noi suntem apropiați cu CSM București, dacă nu cumva au puțin mai mult decât noi. Și ordinea în clasament reflectă bugetul. În vara trecută, am adus jucători la echipă de banii pe care i-am avut și probabil ăsta e și motivul pentru care suntem pe cinci. Nu am mai reușit să facem ca în anii trecuți, adică chiar dacă aveam buget mai mic ca Ploiești, Galați, Zalău am reușit performanțe mai bune. Ne-a ieșit atunci. Pentru mine este o lecție din care am învățat foarte mult și mă obligă să mă organizez mai bine pentru sezonul următor. Obiectivul a fost să prindem play-off-ul, ne-am dorit mai mult, dar nu am reușit, din păcate. Locul cinci cred că poate juca în Liga Balcanică, dar rămâne să vedem. Cupa României este un capitol aparte. Întotdeauna s-au produs și surprize, dar noi vom intra cu a patra șansă, celelalte sunt mai valoroase. Asta nu mă descurajează, merg pe ideea ce se poate întâmpla orice“, a completat Pascu.

Le-a felicitat pe handbaliste

Antrenorul voleibaliștilor a salutat performanța echipei feminine de handbal de la SCM Craiova, aceea de a se califica în finala Cupei EHF. „Fetele de la handbal au reușit o performanță uluitoare. Am înțeles că au șanse reale să câștige trofeul. Aceste rezultate au avut ecou național și internațional. Și noi am făcut performanță, am luat medalii. Acum e rândul celor de la handbal și, de ce nu, pe viitor, echipa de baschet să intre în această horă a performanței. Ar fi benefic pentru club, pentru oraș și iubitorii sportului“, a încheiat Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS