8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ne-a ieșit o victorie la scor cu moldovenii lui Stoican

Fotbal / Ne-a ieșit o victorie la scor cu moldovenii lui Stoican

Universitatea Craiova a câștigat categoric, scor 4-1, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în compania echipei Poli Iași, contând pentru etapa a cincea din play-off-ul Ligii I.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Mitriță, cu un șut de la 18 metri, deviat de Panțîru (’18, 1-0).

Craiova și-a majorat avantajul în prelungirile primei reprize, Alex Mitriță a fost servit excelent de Dimitrov și l-a executat pe Koselev cu un șut sub transversală (’45+1, 2-0).

Mitriță și-a continuat „recitalul” de goluri cu largul concurs al lui Bărbuț, care a obținut un penalti, fiind faultat de portarul moldovenilor. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu precizie de Mitriță (’55 – penalti, 3-0).

Oaspeții au redus din diferență ptin Danale, care a profitat de o indecizie a lui Calancea (’72, 3-1).

Tabela a fost închisă de Dimitrov, care reluat de la cinci metri o centrare venită de pe stânga de la Briceag (’90+1, 4-1).

„U” Craiova: Calancea – R. Popa (’45, Screciu), Gardoș, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Bărbuț (’89, Briceag), Glavina (’58, Burlacu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Poli Iași: Koselev – Sin, Mihalache (’46, An. Cristea), Frăsinescu, Panțîru – Qaka, Cioinac – Gavrilă (’65, Danale), Soares (’76, Joalison), Al. Zaharia – Luwaga. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonașe galbene: Bancu ’62 / Frăsinescu ’16, Mihalache ’20, Qaka ’24, Koselev ’28.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Dragoș Istrate.

Observatori: Cătălin Cursaru, Dan Berbecaru.

Universitatea ocupă în continuare locul  trei, cu 34 de puncte. În partida viitoare din Liga I, gruparea alb-albastră va juca la Giurgiu, împotriva Astrei, confruntarea fiind programată luni, 22 aprilie, de la ora 20.45. Până atunci, Știința schimbă frontul, urmând să o întâlnească joi, 19 aprilie, pe „Ion Oblemenco”, de la ora 20.30, pe FC Botoșani, în manșa întâi a semifinalelor Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS