16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi vrea victoria cu Iașiul

Săndoi vrea victoria cu Iașiul

Fostul jucător și antrenor al Universității Craiova, Emil Săndoi (foto), în prezent tehnician la FC Argeș, a prefațat pentru GdS partida pe care gruparea din Bănie o va susține sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei Poli Iași, în cadrul etapei a cincea din play-off-ul Ligii I. „Sandi“ consideră că alb-albaștrii nu trebuie să acuze șocul înfrângerii cu FCSB și nu au voie să rateze cele trei puncte cu moldovenii lui Stoican, dacă vor să păstreze locul trei.
„Chiar dacă se vine după o înfrângere cu FCSB, trebuie să ne continuăm drumul cu o victorie. Până la urmă a fost și puțină neșansă… Sunt foarte importante punctele cu Iașiul, pentru că trebuie consolidată poziția a treia și nu se știe nici ce se întâmplă în continuare în privința primelor două locuri. Vedeți că în față sunt echipe fluctuante. Nici CFR Cluj nu a mai câștigat de trei jocuri, are trei egaluri, deci nu trebuie să renunțăm. Sunt foarte importante cele trei puncte puse în joc cu Iașiul, în primul rând ca să se consolideze poziția a treia și, de ce nu, să se spere în continuare. Băieții trebuie să-și facă datoria când intră în teren și să câștige, nu să uite de fotbal doar pentru că au pierdut din șansele pentru titlu. Atâta timp cât mai există șanse, trebuie încercat și nu trebuie pierdut locul trei sub nici o formă“, a declarat Săndoi, pentru GdS.
Întrebat despre relația „încordată“ dintre antrenorul Devis Mangia și căpitanul Alex Băluță, Emil Săndoi a spus: „Deciziile antrenorului nu se comentează. Îl știu bine pe Alex Băluță, este un băiat ok, dar probabil că atunci, imediat după meciul cu FCSB, la nervi, a greșit făcând acea declarație. Ca să fiu sincer, la un joc cu FCSB aș fi început cu Băluță, era mai indicat decât Bărbuț, dar antrenorul este cel care îi simte mai bine pe fiecare la antrenamente și de aceea nu trebuie să comentez prea mult. Mie mi s-a părut puțin ciudată titularizarea lui Bărbuț și păstrarea lui Băluță pe bancă, cu toate că el nu mai este în forma pe care a arătat-o în prima parte a campionatului. Dar poate tocmai la meciul ăsta își intra în formă, nu ai de unde să știi… În rest, discuții între jucători și antrenor pot să mai existe, dar niciodată în public, doar în vestiar. Acum e foarte important ca ei să regleze problema între patru ochi, pentru bunul mers al echipei, pentru că echipa primează“.

„Suporterii trebuie să fie aproape de echipă“

Emil Săndoi își dorește ca suporterii să-și demonstreze devotamentul față de Universitatea Craiova în continuare și să vină în număr mare și de acum înainte, să nu uite drumul spre stadion la meciul cu Poli Iași doar pentru că alb-albaștrii au pierdut cu FCSB. Fostul lider al Craiovei vrea victoria cu Iași și în perspectiva meciului cu FC Botoșani, din prima manșă a Cupei României, programată joi, 19 aprilie, de la ora 20.30, tot în Bănie.
„De ce să îi îndepărteze eșecul cu FCSB pe suporteri? Nu are de ce! Așa suntem noi, românii, la o înfrângere facem înmormântare, iar la o victorie e nuntă și petrecere. Nu! Suporterii trebuie să fie aproape de echipă indiferent ce s-a întâmplat. S-a pierdut un meci cu FCSB, asta este, se poate întâmpla oricărei echipe. Nu vă uitați prin Liga Campionilor ce se poate întâmpla și cu Barcelona, și cu Real Madrid? Spectatorii trebuie să fie aceiași, să fie lângă echipă și să o încurajeze, pentru că este un moment-cheie“, a spus Săndoi.
„Ar trebui ca la meciul cu Iași să se facă un restart, pentru că vine și jocul din Cupă cu FC Botoșani. Din punctul meu de vedere, anul trecut s-a ratat șansa disputării unei finale de Cupă și poate chiar șansa câștigării trofeului după atâția ani. Acel meci cu Voluntariul a venit într-un moment nepotrivit. Toată lumea se aștepta ca echipa noastră să treacă de Voluntari. Ar fi chiar culmea și anul ăsta să se întâmple același lucru și să nu trecem de semifinale, chiar dacă FC Botoșani a arătat că este o echipă incomodă. Eu cred că pornim favoriți și ar fi păcat de culoarul pe care îl avem să nu luăm Cupa. Să joci o finală de Cupa României cu Mediaș sau Hermannstadt e o șansă uriașă. E posibil să nu te întâlnești într-o carieră de fotbalist cu o șansă din asta“, a completat Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS