10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM cere învoire pentru handbalistele sale de la naționala lui Ambros Martin

SCM cere învoire pentru handbalistele sale de la naționala lui Ambros Martin

Ana Maria Ţicu a fost convocată la naţională, dar va rămâne la echipa de club să pregătească partidele următoare (Foto: SCM Craiova handbal oficial)

Naționala de handbal senioare a României va avea, între 15 și 20 aprilie, un stagiu de pregătire la Izvorani. Staff-ul tehnic a convocat pentru această acțiune 19 handbaliste. Printre ele se numără și două dintre componentele echipei SCM Craiova, ocupanta locului doi în Liga Florilor. Este vorba despre Nicoleta Tudor și Ana Maria Țicu, însă clubul oltean a făcut cerere la Federația Română de Handbal (FRH) ca ele să fie învoite de la această acțiune, pentru că pe 18 aprilie (ora 17.30) craiovencele vor juca acasă meciul restant cu AHCM Slobozia, din etapa a 21-a. Mai mult, cum SCM Craiova este cu un pas în finala Cupei EHF, după ce a câștigat meciul tur cu Kastamonu (scor 23-22), antrenorul Bogdan Burcea ar avea nevoie de jucătoare la antrenamente pentru a pregăti cât mai bine meciurile din finală, programate pe 5 și 12 mai. Și naționala de tineret a României va avea o acțiune, tot de săptămâna viitoare, iar Bogdan Burcea, care este „secundul“ lui Gheorghe Tadici, a cerut, de asemenea, să nu meargă, pentru a rămâne la echipa de club. În schimb, la naționala mică vor merge două jucătoare de la SCM Craiova, Cristina Lung și Teodora Popescu.
Revenind la naționala de senioare, celelalte hadbaliste care au fost convocate pentru stagiul de la Izvorani sunt: portari: Alexandra Prodan (U Cluj), Mădălina Ion (AHCSM Slobozia), Cristina Enache (Minaur Baia Mare), extreme stânga: Hermina Stoicănescu (CSM Slatina), Alexandra Orsivschi (CSM Bistriţa), interi stânga: Larisa Tămaş (HC Zalău), Andreea Adespii (HCM Rm. Vâlcea), Sonia Vasiliu (U Cluj), centri: Maria Gavrilă (HCM Rm. Vâlcea), Szilvia Szabo (CSM Roman), interi dreapta: Alina Ilie (Unirea Slobozia), Ştefania Lazăr (CSM Slatina), Anca Polocoşer (CSM Roman), Extreme dreapta: Cristina Boian (U Cluj), Andreea Taivan (CSU Danubius Galaţi), pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Daniela Raţiu (CSM Bistriţa). Acţiunea nu are loc într-o săptămână internaţională, dar selecţionerul Ambros Martin şi-a anunţat prezenţa în România, pe parcursul săptămânii viitoare, încercând să-şi facă o părere despre câteva handbaliste din linia a doua a campionatului intern.

Zalăul a remizat cu Vâlcea

HC Zalău şi HCM Râmnicu Vâlcea au terminat la egalitate, scor 26-26, într-un meci restanţă din etapa a 20-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, disputat marți.
După acest rezultat, HC Zalău a irosit o şansă de a se apropia la două puncte de locul patru, ocupat chiar de HCM Râmnicu Vâlcea. De asemenea, echipa antrenată de Gheorghe Sbora a ratat ocazia de a se apropia de podiumul Ligii Naţionale, fiind la cinci puncte de SCM Craiova (locul 2) şi la 4 puncte de Măgura Cisnădie (locul 3). Vâlcea are un meci mai puţin disputat, cu CSM Bucureşti. Sâmbătă, echipa vâlceană va juca la Galați, de la ora 17.00, în etapa a 22-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS