16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM Craiova, vizitate la antrenament de Sorin Cîrţu şi Aurică Beldeanu

Handbalistele de la SCM Craiova, vizitate la antrenament de Sorin Cîrţu şi Aurică Beldeanu

Jucătoarele au fost încurajată de doi dintre marii fotbalişti ai Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu şi Sorin Cîrţu (foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Jucătoarele au fost încurajată de doi dintre marii fotbalişti ai Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu şi Sorin Cîrţu (foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Handbalistele de la SCM Craiova se pregătesc intens pentru meciul retur cu formaţia turcă Kastamonu, din semifinalele Cupei EHF. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, în Polivalenta din Bănie, iar oltencele pornesc cu prima şansă de calificare în finala competiţiei, după ce în tur s-au impus cu scorul de 23-22.

La antrenamentul din această după amiază jucătoarele au fost vizitate de două dintre legendele echipei de fotbal Universitatea Craiova, Sorin Cîrţu şi Aurică Beldeanu. Cei doi au făcut parte din marea echipă Craiova Maxima, care în 1983 ajungea în semifinalele Cupei UEFA, dar care nu s-a calificat în finală.

Cîrţu şi Beldeanu au coborât azi pe terenul de handbal şi le-au vorbit jucătoarelor, transmiţându-le felicitări pentru parcursul de până acum, dar şi sfaturi pentru meciul de sâmbătă.

Primul s-a adresat jucătoarelor Sorin Cîrţu: „Ratarea de către Craiova Maxima a finalei Cupei UEFA a lăsat o amărăciune în sufletele tuturor. Sfaturi tehnice nu vă pot da, nu sunt de specialitate, dar din trăirile unui asemenea eveniment, vă spun să nu fiţi marcate de importanţa meciului, să nu vă copleşească, dar în acelaşi timp vă cer concentrare, pentru că sunteţi în faţa unui moment istoric. Concentrarea nu o faci doar la meci, dacă se putea trebuia să înceapă la două minute după meciul tur, din Turcia.

Este un eveniment care marchează toată suflarea sportului în zona asta a noastră, unde aţi văzut şi voi ce aprinderi sunt, ce interes.

Am rămas mut când am văzut ce cozi s-au făcut la bilete, pentru voi, ca să vină lumea să vă vadă. Eu mă uit din când în când la meciurile voastre, pentru că în momentul în care sunt afectiv legat de o echipă, mă refer la handbal, am emoţii mari. Eu am trăit meseria mea într-un mod aparte, dar parcă nu m-aş vedea în locul lui Bogdan, la trăirile mele. Mie îmi place Tadici, îl admir că la vârsta lui are acelaşi stil ca în tinereţe, se ceartă cu toţi. 

Aţi avut nişte momente senzaţionale în acest sezon. Nu e nimic întâmplător. E un grup bine făcut, instruit bine de Bogdan.

Este cel mai important eveniment sportiv al Craiovei, la nivel internaţional.

Aici, în Oltenia, impactul sportului este mare. E o defulare a oltenilor, a stării sociale. Olteanul vede prin sport un moment să ia faţa altor zone”.

Aurică Beldeanu a mărturisit că este fanul Cristinei Zamfir, golgetera echipei din Bănie. „Zamfir e jucătoarea mea preferată. Trecutul nostru a fost trist. Nu am ştiut atunci să gestionăm momentul. Voi, cu curaj, determinare şi încredere zic că puteţi face faţă acestui moment favorabil vouă şi să jucaţi finala. Până acum a fost foarte bine ce aţi făcut, meritaţi să jucaţi finala. Sunteţi frumoase, deştepte, cele mai bune! Baftă!”, le-a spus cel poreclit „Vulpea” fetelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS