8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMăzărache îi ține pumnii Ştiinţei

Măzărache îi ține pumnii Ştiinţei

Lui Simon Măzărache (foto, în albastru) a început să-i revină zâmbetul pe față după accidentarea groaznică pe care a suferit-o la începutul lunii decembrie 2017. Împrumutat de Universitatea Craiova la Juventus București, atacantul de 25 de ani s-a ales cu o fractură de tibie și peroneu, iar acum a început recuperarea în Bănie și speră să fie un caz aparte și la vară să fie apt pentru cantonamentul pe care-l va programa Devis Mangia.

GdS: Ce mai faci, cum te simți, cum stai cu moralul?
Simon Măzărache: De la zi la zi e mult mai bine și abia aștept să revin. Au trecut foarte greu zilele de când m-am accidentat, dar mai este puțin și îmi reiau activitatea. Psihic nu am nimic, și acum aș intra pe teren. Piciorul s-a vindecat foarte bine, dar trebuie să-mi revin din punct de vedere fizic, capitol la care am pierdut foarte mult. Până acum am făcut exerciții doar pentru întărirea musculaturii…
GdS: Cum stai cu șuruburile, când scoți tija?
S.M.: Am scos un șurub prin ianuarie, mai am unul de scos și tija, dar nu știu când. Important este că se vindecă foarte bine. Chiar a făcut o treabă foarte bună doctorul Gheorghe Popescu, la care s-a operat și Bancu. Accidentarea asta m-a făcut să fiu mai drept cu viața de fotbalist și să o respect mai mult.
GdS: Acea accidentare a venit într-un moment în care erai pe val, marcai des și erai cel mai apreciat jucător al Juventusului. Te consideri ghinionist?
S.M.: Aș putea spune că da. Au fost mulți antrenori care m-au apreciat, s-a scris foarte mult despre evoluțiile mele, dar totul s-a încheiat acolo. Asta este viața unui sportiv, apar și accidentări de genul acesta, dar trebuie să fii puternic și să treci peste necaz. Eu îl am ca exemplu pe Nicușor Bancu, care a trecut printr-o accidentare identică și acum pot să zic că e unul dintre cei mai buni jucători ai Universității, iar din Liga I se numără printre primii trei mijlocași de bandă.

„Sper să fac pregătirea de vară cu Universitatea“

GdS: Când crezi că vei fi apt 100%?
S.M.: Teoretic, mai am trei-patru luni, dar sper să fac pregătirea de vară cu Universitatea, să merg în cantonament. După ce am făcut ultima radiografie, doctorul mi-a spus că osul s-a vindecat foarte bine și pot să încep să fac fizic prima dată, apoi să trec ușor la minge. Așteptăm să vedem într-o lună – două cum mă prezint, dar eu sper să fiu un caz mai fericit și să revin mai repede. Perioada asta m-a maturizat foarte mult.
GdS: Te-am văzut mereu prin oraș, faci recuperarea în Craiova?
S.M.: Da, la o clinică de aici, care are un grup de kinetoterapeuți specializați în astfel de probleme și care face o treabă extraordinară.
GdS: Ai vorbit până acum cu Devis Mangia?
S.M.: Nu, nu am ce, pentru că până în vară sunt jucătorul lui Juventus. Am discutat doar cu cei din conducere, pentru că ei s-au ocupat de tot ce am avut nevoie aici.
GdS: Te vezi printre titularii Craiovei, la un moment dat, în sezonul următor?
S.M.: E foarte greu de spus, pentru că sunt foarte mulți jucători buni. Au crescut și s-au maturizat majoritatea față de anul trecut, când am plecat împrumutat la Juventus. Sper din tot sufletul, dar pentru mine, cel mai important este să revin cu antrenamentele la zi și piciorul să nu-mi creeze probleme. Îmi doresc enorm să joc pe acest stadion, pentru Craiova. Am făcut-o în tricoul lui Juventus București, dar am simțit și așa o presiune. Să știți că pentru echipele mici este un avantaj să joace pe noul stadion. În România sunt meciuri cu 200 de oameni în tribună, în general, și când vezi 25.000 nu mai contează că nu sunt ai tăi, te motivezi foarte mult și orice jucător își dorește să evolueze într-o asemenea atmosferă. Cred că asta este o problemă și pentru Universitatea, pentru că orice echipă vine aici se motivează foarte bine. A făcut-o și CFR Cluj, dar o echipă mai mică.
GdS: Ție cum ți s-a părut atmosfera cu CFR Cluj, creată de cei peste 25.000 de spectatori?
S.M.: Foarte frumoasă. Nu mai este o surpriză acum că a fost atâta lume. Dacă existau voci care spuneau la început că o să vină lume multă doar la primele două-trei partide, iată că la Craiova vin meci de meci între 15 și 25.000 de oameni, ceea ce este extraordinar.

„Cupa României le este la îndemână“

GdS: Cum vezi viitoarele bătălii din play-off ale Craiovei?
S.M.: Craiova e bine și poate fi și mai bine. Cred că dacă învingeau pe CFR Cluj, șansele pentru titlu creșteau foarte mult, dar nici acum lucrurile nu sunt pierdute, mai ales dacă băieții scot un rezultat bun la București cu FCSB. Cred că lupta pentru titlu se va da până în ultima etapă. Sper să-i văd pe colegii mei de la Craiova campioni, pentru că știu cât s-a muncit aici. Îmi doresc mult să câștige un trofeu, iar Cupa României le este la îndemână, totul e să treacă de Botoșani în semifinale.
GdS: Cum prefațezi meciul de luni, cu FCSB?
S.M.: După cum vedeți, cele trei echipe din față nu prea riscă, se joacă foarte tacticizat. Toate au jucători foarte-foarte buni și presiunea este fantastică. Fiecare își urmărește obiectivul și așteaptă mai mult greșeala celorlalți. Așa mă aștept să fie și luni, dar să sperăm că băieții noștri vor fi cei care vor profita de greșeala adversarilor. O victorie cu FCSB ar însemna enorm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS