24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Mergem să câștigăm la Kastamonu!

Burcea: Mergem să câștigăm la Kastamonu!

După un ultim antrenament pe teren propriu, handbalistele craiovene au plecat spre Turcia (Foto: Lucian Anghel)

În Sâmbăta Mare, echipa feminină de handbal SCM Craiova va juca în Turcia, meciul tur cu Kastamonu, din semifinalele Cupei EHF. Antrenorul oltencelor speră într-un rezultat pozitiv, pentru a le face suporterilor o bucurie de Paște.

Handbalistele de la SCM Craiova au efectuat miercuri dimineață un ultim antrenament pe teren propriu, în Sala Polivalentă, după care au plecat spre București, urmând ca joi dimineață să decoleze spre Turcia, acolo unde sâmbătă, de la ora 17.00 (netelevizat), vor înfrunta formația Kastamonu Belediyesi, în manșa tur a semifinalelor Cupei EHF. Extrem de concentrate la antrenament, jucătoarele craiovene au ascultat cu atenție fiecare indicație a tehnicianului Bogdan Burcea. La un moment dat, antrenorul le-a arătat fetelor o filmare pe laptop. „Ne-a arătat o combinație a celor de la Kastamonu. Trebuie să avem mare grijă la interii lor, sunt foarte buni, aruncă de afară“, a dezvăluit jucătoarea Ana Maria Țicu. Cea alintată „Rața“ este încrezătoare în perspectiva dublei cu Kastamonu și le-a oferit fanilor o veste bună, aceea că va continua și în sezonul următor la formația alb-albastră.

„Ne-am studiat adversarele bine, săptămâna aceasta am făcut vizionare în fiecare zi. Sunt destul de agresive, atât în apărare, cât și în atac, sunt o echipă bună. Plecăm cu gândul să câștigăm. Cu siguranță va fi un meci foarte greu. Eu zic că plecăm cu prima șansă în această dublă cu ele. O calificare în finală ar fi o fericire atât pentru noi, cât și pentru suporterii noștri. Am semnat cu Craiova și mă bucur foarte mult“, a spus Ana, care în ultima vreme a avut o evoluție foarte bună.

Kastamonu, singura semifinalistă câștigătoare de grupă

Și antrenorul principal al echipei craiovene, Bogdan Burcea, a vorbit despre confruntarea cu Kastamonu, singura echipă din semifinalele Cupei EHF, care a câștigat grupa din care a făcut parte. „Plecăm spre Turcia cu aceleași gânduri cu care am abordat fiecare partidă în acest an competițional. Mergem la victorie, suntem conștienți că asta își doresc și adversarii. Sunt convins că va fi o dublă tensionată. Kastamonu s-a clasat pe primul loc într-o grupă foarte puternică. Au învins Viborgul, cu 28-15. Sunt o echipă serioasă, foarte puternică. Au în componență nouă străine, toate au jucat la cluburi galonate. Au și două turcoaice foarte bune“, a explicat tehnicianul. Acesta a dat o veste bună, în ceea ce privește lotul: Cristina Zamfir Florianu și Valentina Ardean Elisei vor fi în plenitudinea forțelor la meciul din Turcia, după ce la partidele anterioare au fost menajate, după accidentări.

„Trebuie să fim conectați 120 de minute“

Întrebat ce rezultat ar fi ideal la primul meci, din Turcia, Burcea a spus că important este ca la finalul celor două confruntări echipa SCM Craiova să aibă un gol mai mult ca adversara. „Vor fi două meciuri foarte dificile. Important va fi fiecare gol marcat și primit. Fiecare acțiune și resursă de energie din partea noastră trebuie gestionată pozitiv și în favoarea noastră. M-ar mulțumi ca în cele 120 de minute, adică în cele două meciuri, să marcăm mai mule goluri decât Kastamonu. În sferturile de finală, cu Lada Togliatti am pierdut prima manșă, dar am calificat echipa în deplasare, ceva neașteptat pentru mulți. Indiferent de rezultatul de la Kastamonu, se pot întâmpla multe. Singurul lucru care ne poate destabiliza ar fi o gândire precară din acest punct de vedere. Trebuie să fim inteligenți, conectați 120 de minute, să facem ce am făcut până acum, vorbind de atitudine, prestație și dorință. Dacă reușim acest lucru, sigur avem șanse să ne calificăm în premieră în finală. Am încredere în sportivele noastre“, a adăugat antrenorul.
Kastamonu este o echipă cu jucătoare din mai multe țări, având inclusiv o româncă în lot, portarul Anca Rombescu.

„Ingredientele“ drumului spre semifinale

Antrenorul Bogdan Burcea a spus în dese rânduri că echipa sa a fost considerată „Cenușăreasă“ în Cupa EHF, din multe puncte de vedere. În aceste condiții, tehnicianul a dezvăluit care au fost secretele parcursului bun de până acum. „Modestia, dorința de afirmare a echipei pe plan european și munca din spatele acestor rezultate. Nu pot uita de spectatorii care ne-au însoțit în această aventură europeană atât în deplasare, cât și acasă, sponsorii, cărora le mulțumesc, pentru că în ziua de azi puțini fac astfel de eforturi financiare și sigur, tot ceea ce înseamnă comunitatea. Vrem din tot sufletul să le facem tututor o bucurie și sărbători liniștite. Vrem să ne facem și nouă un cadou, cu ocazia acestor sărbători pascale. Sper să îndeplinim acest vis, calificarea în finală, atât pentru ei, cât și pentru noi“, a mai spus antrenorul de la SCM.

La antrenamentul de marți al jucătoarelor craiovene au participat și câțiva suporteri, care le-au transmis fetelor mesaje de încurajare.

Zalăul, transportat spre Kastamonu cu o vechitură de autocar

Kastamonu a eliminat în sferturile de finală altă echipă din România, HC Zalău. Antrenorul sălăjencelor, Gheorghe Tadici, i-a dat colegului său de la lotul național de tineret, Bogdan Burcea, informații utile legate de jocul echipei turce, dar și despre treburi organizatorice. „Curios la acest nivel, cei de la Kastamonu se ocupă foarte mult de șicane. Am înțeles că pentru cei de la Zalău au trimis un autocar cu niște condiții foarte rele. Drumul de la aeroport de la Ankara la Kastamonu se face prin munți, gen Transalpina. Spuneau cei de la Zalău că aveau impresia că acel autocar îl foloseau turcii să care găinile, așa de rău arăta. Trebuie să ne așteptăm la orice“, a povestit Burcea.
Meciul retur dintre SCM Craiova și Kastamonu va fi sâmbătă, 14 aprilie, în Sala Polivalentă, de la ora 18.00 (DigiSport1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS