15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la CSV s-au calificat la turneul final cu victorii pe linie

Voleibalistele de la CSV s-au calificat la turneul final cu victorii pe linie

Echipa feminină de minivolei de la CSV Craiova a avut un sfârșit de săptămână fructuos, la turneul semifinal al campionatului național, desfășurat la Oradea. Formația olteană, pregătită de Raluca Andrei Constantinescu, a câștigat toate cele cinci meciuri disputate și s-a calificat la turneul final de pe primul loc în grupă. În primul meci, CSV a învins Baia Mare, cu 3-0, apoi a trecut de Bega Timișoara, cu 3-1. Și următoarele trei partide au fost câștigate de fetele de la CSV tot cu 3-1, în fața formațiilor Cetate Deva, Ocna Mureș și Super Volei Oradea. Astfel, formația din Bănie se califică pentru al treilea an consecutiv la turneul final, care va fi în perioada 25-29 aprilie, într-un oraș care va fi stabilit pe 10 aprilie, la sediul Federației Române de Volei.
Radu Chifu, conducătorul clubului craiovean, a vorbit despre obiectivul echipei de minivolei la turneul final: „Vrem medalie de argint, dar important este ca fetele să fie sănătoase, să nu se accidenteze“. Lotul formației din Bănie cuprinde jucătoarele: Beatrice Iliescu, Andra Popa, Andrada Dumitrescu, Andreea Neagu, Eva Vizitiu, Oana Nețoiu, Gabriela Mirea, Alesia Balica, Alexia Băcănoiu, Maria Ion și Carla Danciu. Sezonul trecut, echipa de minivolei de la CSV s-a clasat pe locul cinci, iar acum doi ani a luat medalie de bronz. De la turneul de la Oradea au mers mai departe, la turneul final, echipele din Timișoara și Deva.

Speranțele vor lupta pentru turneul final pe teren propriu

Formația feminină de Speranțe de la CSV Craiova va lupta și ea, între 13 și 15 aprilie, pentru un loc la turneul final. Seria a II-a a turneului semifinal va fi chiar în Bănie, în sala de la Liceul „Ștefan Odobleja“, iar alături de echipa craioveană vor mai participa CSS 5 București, CSM București, CSS Tulcea, CS Dinamo București și CSS Târgoviște. Primele două clasate se vor califica la turneul final, care va avea loc în perioada 9-13 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS