8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘoavă mizează pe Craiova în lupta pentru titlu

Șoavă mizează pe Craiova în lupta pentru titlu

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“ de la Radio Sud (97.4 FM), Florin Șoavă a vorbit despre plecarea sa de la echipa de juniori sub 19 ani a Universității Craiova, punctând că nu a fost vorba despre vreo ceartă cu oamenii din conducere.
„Toți jucătorii de la Under 19, care formau un grup extraordinar, au făcut pasul către Liga a III-a. Au mai rămas trei sau patru copii de 2000 și s-a completat cu alți puști pe care i-am găsit să-i aducem. Marea problemă a fost că eu făceam antrenamente cu șapte-opt, uneori cu zece sau unsprezece jucători, de parcă eram echipă de handbal, și… Corneliu Papură (antrenorul echipei secunde a clubului – n.r.) îmi dădea jucătorii care nu reușeau să joace la el, la Liga a III-a, dar îi aveam pe toți doar vinerea și făceam doar un antrenament. Fiecare antrenor își dorește să crească împreună cu echipa lui, are o filozofie, o mentalitate și un fel de a antrena pe care vrea să și-l impună. Filozofia mea, cu ce se întâmplă acum la Universitatea Craiova, și mă refer strict la grupa mea, nu coincide cu cea a clubului. Nu a fost vorba despre vreo ceartă sau altceva, am considerat că în momentul actual eu nu mă regăsesc acolo“, a explicat fostul internațional.
„Niciodată nu am pus fotbalul pe planul doi. Sunt împătimit, îmi doresc să muncesc și să progresez, dar încă nu am găsit un mediu în care să fac acest lucru. Este foarte greu să răzbești dacă nu antrenezi undeva sau nu te ajută cineva, să te ia la început ca antrenor secund. Aștept o oportunitate bună. Sunt pregătit din toate punctele de vedere și sper să găsesc să antrenez mai sus de Liga a III-a“, a mai spus Șoavă.

„Presiunea este favorabilă și se regăsește la toate echipele mari“

Întrebat despre meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj, Șoavă a spus că trupa lui Mangia practică un fotbal mai bun decât rivala din Ardeal și că are șanse mari de a obține locul unu la finalul Ligii I.
„Va fi un meci dificil sâmbătă, dar avem motive să fim optimiști. La Craiova se creează o echipă foarte bună. Putem să sperăm la o nouă participare în cupele europene, la câștigarea campionatului, pentru că sunt șanse mari. Eu am spus asta mai de mult și lumea se uita câș la mine. Știu ce înseamnă să joci pe ”Oblemenco”. Eu am făcut-o pe cel vechi, dar pe acest stadion nou s-a creat o emulație extraordinară, iar dacă oamenii din conducere ar face anunțul că echipa se bate la titlu s-ar duce o energie și mai mare către jucători. Dacă nu îți propui obiective îndrăznețe, nu ai cum să reușești. Presiunea este favorabilă și se regăsește la toate echipele mari. Sincer, eu cred că șansele cele mai mari la campionat le are Craiova. Este echipa cea mai sudată, a investit mult în ultimul timp, a cumpărat jucători buni și s-a format un lot echilibrat, omogen și stabil valoric“, a explicat Șoavă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS