10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene joacă astăzi la Zalău

Handbalistele craiovene joacă astăzi la Zalău

În partida tur, Andreea Pricopi (în negru) și colegele sale s-au impus cu scorul de 31-24 (foto: Lucian Anghel)
În partida tur, Andreea Pricopi (în negru) și colegele sale s-au impus cu scorul de 31-24 (foto: Lucian Anghel)

Până la dubla confruntare din semifinalele Cupei EHF, cu turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi, handbalistele de la SCM Craiova vor disputa săptămâna aceasta două meciuri restante în campionatul intern, Liga Florilor. Ambele jocuri vor fi în deplasare. Mai întâi, elevele lui Bogdan Burcea, Grigore Albici și Dumitru Berbece vor înfrunta astăzi, de la ora 16.30 (TVR HD), pe HC Zalău (locul 7, 28 puncte), într-un joc restant din etapa a 18-a. După meciul la Zalău, craiovencele vor pleca spre Galați, acolo unde sâmbătă, de la ora 17.00, vor întâlni formația locală Danubius, în etapa a 20-a. Delegația craioveană a plecat ieri spre Ardeal, iar antrenorul principal al echipei SCM, Bogdan Burcea, a vorbit despre obiectivul pentru cele două partide.
„Este obligatoriu să luăm șase puncte în următoarele două jocuri. Avem nevoie de ele să ne menținem diferența față de următoarele clasate, Vâlcea și Cisnădie. În ceea ce privește primul joc, cel cu Zalăul, adversara noastră este o echipă care pe teren propriu rar cedează puncte (are șase victorii și două înfrângeri – n.r.), o echipă care, la fel ca și noi, a ajuns în sferturile de finală ale Cupei EHF. Venim după o pauză în campionatul intern. Sper să continuăm parcursul în campionatul intern cu victorii“, a spus ieri Bogdan Burcea pentru GdS.
Antrenorii au făcut echipă la naţională

Tehnicianul craiovean și omologul său de pe banca Zalăului, Gheorghe Tadici, au făcut echipă săptămâna trecută pe banca naționalei feminine de tineret a României, care a reușit, la Cluj, să se califice la Campionatul Mondial.

SCM vine după patru victorii consecutive în Liga Florilor și ocupă locul doi, cu 42 de puncte, la 15 puncte în spatele liderului CSM București, care a disputat deja 20 de meciuri. Urmăritoarele Craiovei sunt HCM Vâlcea (39 p, locul trei) și Măgura Cisnădie (38 p, locul patru).

După cele două confruntări de săptămâna aceasta, jucătoarele din Bănie se vor pregăti pentru semifinalele Cupei EHF. Meciul tur cu Kastamonu va fi sâmbăta viitoare, în Turcia, iar returul o săptămână mai târziu, în Polivalenta craioveană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS