10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudoka de la Universitatea s-au întors din Ardeal cu trei medalii

Judoka de la Universitatea s-au întors din Ardeal cu trei medalii

Elevele lui Mihai Voinea au obţinut trei medalii la Cluj

Cei mai buni judoka români s-au întrecut weekendul trecut la Campionatul Național rezervat seniorilor. Competiția s-a desfășurat la Cluj-Napoca și a reunit aproape 200 de concurenți. Judoka de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova au reușit să obțină trei medalii, toate la feminin. Amalia Doană a devenit vicecampioană națională la categoria 48 kilograme, iar colegele sale Floriana Văcaru (+78 kilograme) și Cleonia Rîciu (52 kilograme) au obținut medalii de bronz. Antrenorul fetelor, Mihai Voinea, a vorbit despre rezultatele acestora. „Ne propusesem să iasă mai bine, dar am luat două medalii de bronz și una de argint. Floriana Văcaru a făcut o greșeală copilărească în meciul pentru intrare în finală, iar Cleonia Râciu a făcut slăbire și nu a mai avut forță. Ea se aștepta să lupte la o categorie superioară de greutate și când a aflat că va face 52 kilograme s-a dat peste cap un pic cu organismul“, a explicat antrenorul de la CS Universitatea.

Amalia Doană: Puteam să iau și aurul

La categoria 48 kg au urcat pe podium două oltence, Amalia Doană (a doua din stânga)
şi Iasmina Covaciu (dreapta), iar premierea a făcut-o craioveanca Monica Ungureanu (stânga)

Vicecampioana Amalia Doană este mulțumită cu medalia de argint, dar crede că ar fi avut șanse și la titlul național. „Pot spune că sunt mulțumită de acest titlu de vicecampioană a României, dar puteam să mă situez chiar pe prima treaptă a podiumului, în condițiile în care am luptat în finală cu o sportivă pe care am mai bătut-o. În principiu, competiția nu a fost așa de tare, deoarece au lipsit câteva sportive destul de bune, cum ar fi Monica Ungureanu. Nu-i nimic, mergem mai departe. Mai sunt câteva competiții importante și n-am să mă las. Voi încerca să aduc și de acolo medalie acasă“. La categoria unde a concurat Amalia Doană premierea a fost făcută chiar de Monica Ungureanu, sportivă de lot național, originară din Craiova și descoperită de antrenorul Mihai Voinea. „Am simțit susținere din partea Monicăi pe parcursul competiției. Înainte de fiecare meci a venit și m-a încurajat“, a adăugat Doană.
Alți doi sportivi de la CS Universitatea Craiova prezenți la Cluj, Eusebio Dragotescu (categoria 60 kilograme) și Robert Gușe (100 kilograme), s-au clasat pe locul șapte. Mai aproape de o medalie a fost Georgiana Renghea, de la CSM Craiova. Sportiva antrenată de Adrian Nicola a concurat la categoria +78 kilograme și s-a clasat pe locul cinci. La aceeaşi categorie, colega sa Andreea Balica s-a clasat pe locul şapte. Altă medalie a ajuns în Oltenia. Iasmina Covaciu, legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin și pregătită de Gicu Vasilan, a obținut medalie de bronz la categoria 48 kilograme.
Pentru judoka din Bănie urmează săptămâna aceasta o nouă finală de campionat național. La Botoșani va fi Campionatul Național U21 (juniori), iar delegația din Bănie va cuprinde 20 de sportivi de la cluburile CS Universitatea, CSM și Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS