19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): BC Mureș Târgu Mureș s-a retras din Liga Națională

Baschet (m): BC Mureș Târgu Mureș s-a retras din Liga Națională

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu Mureș a anunțat astăzi, oficial, că se retrage din acest sezon al Ligii Naționale.

Mureșenii spun că din cauza problemelor financiare nu vor mai juca în play-out. Așadar, SCM-U Craiova va juca cu două meciuri mai puțin în faza a doua a primei părți, grupa locurilor 7-12.

Iată comunicatul clubului BC Mureș: „După toate problemele avute în acest sezon al LNBM, conducerea BC Mureş se vede nevoită să renunţe la continuarea campionatului. BC Mureş nu va participa în play-outul LNBM. Din păcate, problemele financiare nu s-au îmbunătăţit cum ne-am propus, clubul a intrat în insolvenţă, în consecinţă nu ne stă în putinţă să continuăm acest sezon. Am terminat cu foarte multe probleme sezonul regulat, în mare parte fiindcă respectăm Federaţia Română de Baschet şi adversarii noştrii să nu perturbăm din mers programul campionatului, dar am ajuns la punctul în care nu mai putem continua. Motivele sunt multe care au adus în această situaţie clubul nostru – în acest comunicat nu ne vom referi la acestea – le-am prezentat de mai multe ori în conferinţele noastre de presă şi întâlnirile cu suporterii din acest sezon. Din păcate se încheie cea mai frumoasă şi eficientă perioadă a baschetului masculin din Tg. Mureş. Am jucat trei finale de campionat şi două de cupă, din păcate nu am putut câştiga nici una dintre trofee, dar şi aşa am atins performanţe notabile în baschetul românesc cu reprezentări în Cupele europene. Pe această cale vrem să mulţumim în primul rând antrenorilor şi jucătorilor care au alcătuit BC Mureş de a lungul anilor, pentru munca, voinţa şi lupta lor pentru culorile clubului şi al oraşului. Totodată vrem să mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri care au stat în această perioadă în spatele acestui club. Şi mulţumim în mod deosebit suporterilor noştrii – de foarte multe ori cei mai frumoşi suporteri din campionatul intern – pentru că au susţinut şi la bine şi la greu echipa „tigrilor”, s-au bucurat împreună cu noi la reuşitele echipei noastre şi au plâns împreună cu noi după finalele şi meciurile importante pierdute. Baschetul masculin mureşean nu dispare! Promitem că încă din sezonul următor va renaşte sub o altă formă, cu o altă mentalitate, în speranţa unui viitor la fel de frumos cum au fost anii precedenţi!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS