14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaționala mică de handbal luptă pentru calificare la CM la Cluj

Naționala mică de handbal luptă pentru calificare la CM la Cluj

Naţionala feminină de tineret (sub 20 de ani) a României va juca la sfârşitul săptămâni, în Sala Polivalentă din Cluj, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Ungaria, programat în luna iulie. România, antrenată de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea, antrenorul echipei SCM Craiova, va înfrunta Croaţia, Georgia şi Ucraina în meciurile din cadrul grupei a 2-a de calificare. Debutul este în compania celui mai dificil adversar, Croaţia, într-un meci programat vineri, de la ora 16.00. România va juca apoi cu Georgia (sâmbătă, ora 11.00) şi Ucraina (duminică, ora 11.00). La turneul final se califică primele două clasate.
„Este un turneu important pentru generaţia ’98 – ’99 şi cele câteva junioare care fac parte din acest colectiv, pentru că practic este anul terminal, începând din luna iulie fetele trec la senioare. Posibilităţile lor viitoare să reprezinte handbalul la nivel de echipe naţionale se transferă spre senioare. Este un final de ciclu de șase ani, cadete, junioare şi tineret, fiecare a muncit şi munceşte să crească în ale performanţei. Este motivul pentru care şi eu am acceptat timp de șase luni să iau această generaţie, în ideea de a încerca să le ajut să performeze individual şi colectiv. Sper într-o evoluţie bună aici, la Cluj, o consider o etapă intermediară de pregătire înspre Campionatul Mondial“, a susţinut selecţionerul Gheorghe Tadici.
Înaintea turneului de la Cluj, România a pierdut-o pe Ana Maria Berbece, cu probleme medicale. De asemenea, antrenorii Tadici şi Burcea nu se vor putea baza pe Lorena Stoican. „Croaţia este cel mai dificil adversar, dar nu cred că este cazul să ne facem probleme de calificare pentru că, le spuneam şi fetelor, dacă se punea problema aşa, stăteam trei zile, jucam şi apoi plecam acasă. De aceea ne-am reunit de o săptămână, pentru a fi într-o bună dispoziţie de joc“, a mai spus Gheorghe Tadici. Lotul naţionalei de tineret cuprinde jucătoarele: portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Diana Ciucă (HCM Rm. Vâlcea), extreme stânga: Bianca Marin (CSM Bucureşti), Andreea Mihart (Danubius Galaţi), interi stânga: Sorina Tîrcă (Corona Braşov), Andreea Vakariu (Dacia Mioveni), Diana Nichitean (HC Zalău), Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş), centri: Alexandra Severin (Dinamo), Raluca Petruş (U Cluj), Alexandra Banciu (Dinamo), interi dreapta: Andreea Tecar (Minaur Baia Mare), Daria Bucur (Corona Braşov), extreme dreapta: Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea), pivoţi: Teodora Popescu (SCM Craiova), Andreea Stângă (HC Zalău).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS