8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCosmin Contra: Voi încerca să nu mai fac atât de multe schimbări

Cosmin Contra: Voi încerca să nu mai fac atât de multe schimbări

Cosmin Contra îşi doreşte rezultate bune cu Israel şi Suedia (Foto: DigiSport)

Prima reprezentativă a României întâlnește sâmbătă, de la ora 20.00, la Netanya, selecționata Israelului, într-un meci de verificare, acesta fiind urmat de un altul marți, de la ora 21.30, la Craiova, cu Suedia. Selecționerul Cosmin Contra a chemat pentru aceste acțiuni un lot format din 26 de jucători, unii aflați la prima convocare, cum ar fi Alex Mitriță, dar cu toate acestea a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va utiliza foarte multe schimbări. „Guriță“ a mai spus că, în ciuda vremii, nu a avut dificultăţi de a pregăti meciul cu Israelul, iar tricolorii trebuie să se adapteze foarte bine la orice condiţii.
„Sunt condiţiile care sunt şi trebuie să ne adaptăm. Cred că am făcut-o bine, e şi o chestie de mentalitate, de autodepăşire. Nu am cerut noi să vină timpul ăsta. Nu se întâmplă numai la noi. Şi în Spania sunt mari probleme din cauza vremii. Vom fi puternici, ne vom adapta la orice condiţii. Am găsit soluţii, ne-am antrenat pe Arena Naţională, ne-am atrenat şi la Petrolul pe stadion, unde gazonul a fost foarte bun. Nu am avut mari dificultăţi de a pregăti acest meci. Voi încerca să nu mai fac atât de multe schimbări. Sunt jucători tineri, pe care i-am adus să îi văd, dar voi încerca să nu mai fac atât de multe schimbări. Avem gânduri să joace anumiţi jucători. Eu mă ghidez şi după ce văd la antrenamente, îi simt, îi văd şi iau decizia. I-am adus pe cei tineri ca să văd cum se integrează în atmosfera echipei naţionale. S-a creat o atmosferă bună și este o plăcere să-i vezi antrenându-se. Vom încerca să creăm ocazii, să marcăm, ceea ce am făcut la fiecare meci de când sunt eu antrenor. Indiferent cum va fi starea gazonului în Israel trebuie să ne adaptăm foarte bine la terenul care va fi. Atunci vom deveni o echipă puternică. Nu în toate meciurile vom avea terenuri impecabile, trebuie să ne adaptăm“, a spus Cosmin Contra.

Stanciu: Avem şanse să ne calificăm la Euro

Mijlocașul Nicolae Stanciu, vocea „vestiarului“, a spus că amicalele cu Israel și Suedia reprezintă un nou început pentru națională.
„Am terminat o campanie care nu a fost deloc reuşită. Mă aştept la lucruri bune de la viitor, ne aşteaptă Cupa Naţiunilor, înainte de campania de calificare la Euro. Avem şanse să ne calificăm la Euro şi de acolo. Eu zic că avem o generaţie bună. Ceea ce trebuie este să ne schimbăm mentalitatea. Aceste amicale sunt importante. După rezultatele pozitive pe care le-am avut la finalul preliminariilor, am venit la lot cu altă motivaţie. Mereu când sunt rezultate, atmosfera e bună, iar încrederea creşte“, a spus Nicolae Stanciu, care are 19 selecții și șase goluri pentru prima reprezentativă a României.
„Suntem obişnuiţi ca lumea să ne critice. La un eşec noi suntem primii care suferim, dar eu cred că România are jucători valoroşi, tehnici. Şi din urmă vin copii talentaţi, care pot face lucruri importante pentru echipa naţională“, e convins Stanciu.

Lotul României:

portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes), Silviu Lung (Kayserispor), Florin Niță (Sparta Praga), Bogdan Lobonț (AS Roma); fundași: Romario Benzar (FCSB), Cristian Manea (CFR Cluj), Cosmin Moți (Ludogorets), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Alin Toșca (Benevento), Ionuț Nedelcearu (UFA), Nicușor Bancu („U“ Craiova); mijlocași: Mihai Pintilii (FCSB), Răzvan Marin (Standard Liege), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Sparta Praga), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Dorin Rotariu (Mouscron), Paul Anton (Anji), Gheorghe Grozav (Bursaspor), Dennis Man (FCSB), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Mitriță („U“ Craiova), Constantin Budescu (FCSB); atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Țucudean (CFR Cluj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS