Foto: Youtube

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale de 7,972 milioane dolari, învingându-l în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-4, pe croatul Borna Coric, sâmbătă, în penultimul act al competiţiei, scrie Agerpres.

La 36 de ani, Federer continuă să sfideze timpul şi să rescrie istoria tenisului. În faţa lui Coric (locul 49 ATP), el a obţinut a 17-a victorie consecutivă de la începutul lui 2018, realizând astfel cel mai bun început de sezon din cariera sa.

Campionul din Ţara Cantoanelor îl va avea ca adversar în finala programată duminică pe argentinianul Juan Martin del Potro, ocupantul locului 8 în ierarhia mondială, care l-a învins în cealaltă semifinală, cu 6-2, 6-3, pe canadianul Milos Raonic (locul 38 ATP), revenit în circuit după un an 2017 marcat de accidentări.

Federer şi Del Potro s-au întâlnit de 24 de ori până acum în circuitul profesionist, bilanţul fiind net favorabil elveţianului (18-6). Argentinianul a câştigat însă trei dintre cele cinci finale disputate împotriva lui Federer, pe care l-a învins ultima oară anul trecut în sferturile de finală la US Open (7-5, 3-6, 7-6, 6-4).