11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea îi cere Craiovei victoria la Ovidiu

Badea îi cere Craiovei victoria la Ovidiu

Pavel Badea îşi doreşte mult ca alb-albaştrii să continue ascensiunea

Universitatea Craiova întâlnește vineri, de la ora 20.45, la Ovidiu – Constanța, pe campioana en-titre FC Viitorul, aceasta fiind partida care „deschide“ etapa a doua din play-off-ul Ligii I. Confruntarea de la malul Mării Negre se anunță echilibrată și spectaculoasă ținând cont de abordarea ofensivă a celor două combatante și parcursul din ultimul timp. Asta este părerea lui Pavel Badea, fostul mare fotbalist al Băniei, în prezent directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, care mai crede că punctele pot ajunge în contul alb-albaștrilor dacă aceştia vor fi mai inspirați la finalizare decât în meciurile trecute.
„E un meci foarte interesant. E o confruntare între două echipe bune, care reprezintă noul val, ca să zicem așa, din punct de vedere al abordării meciurilor și al sistemelor de joc. Sunt echipe cu un joc deschis și ofensiv, nu fac antifotbal, ca multe dintre formaţiile din Liga I, inclusiv CFR-ul care se face că joacă, dar vizează doar rezultatul. Sunt moartea spectacolului. Este clar că meciul cu Viitorul va fi complet diferit față de cel cu Astra, care este o echipă incomodă. Astra s-a băgat cu fundul în poartă și a încercat pe cât posibilul să împiedice adversarul să joace și a reușit o mare parte din meci, însă e clar că va fi altceva cu Viitorul. Hagi nu joacă defensiv și nici nu poate, pentru că nu are jucători de asemenea manieră. Tinerii, în general, sunt deschiși către spectacol, către jocul ofensiv, iar Hagi va avea tot timpul echipe care se vor exprima de maniera asta. Cred într-o victorie a noastră, dar e clar că va veni greu. Dacă suntem mai atenți și mai eficienți în fața porții, pentru că ocazii ne creăm destule de fiecare dată, atunci lucrurile vor sta foarte bine“, a declarat Pavel Badea, pentru GdS.
„Samuraiul“ speră ca etapa asta să fie benefică pentru gruparea alb-albastră, care ar putea urca pe locul doi în cazul unei remize în derbiul CFR Cluj – FCSB.
„Noi sperăm să profităm de un eventual meci nul între CFR Cluj și FCSB, pentru că presimt că va fi o remiză în Gruia. Nu joc la pariuri, dar așa aș miza, iar un egal al lor ne-ar ajuta pe noi foarte mult, cu condiția să învingem la Viitorul“.

Este încântat de Mitrovic și vrea în finala Cupei României

Bădiță a remarcat evo-luțiile lui Miodrag Mitrovic de când i-a luat locul în poartă lui Nicolai Calancea și speră ca acesta să contribuie în continuare la realizarea rezultatelor pozitive.
„Îmi place portarul Mitrovic! Nu vreau să-l critic pe Calancea, dar îmi place Mitrovic, pentru că oferă mai multă siguranță și are un joc de picior bun. Sper să o țină tot așa. Îmi mai place faptul că proiectul pe care l-am pornit acum cinci ani dă satisfacție. Asta am dorit pentru acest oraș, să avem o echipă de fotbal care să ne reprezinte cu cinste, să facă performanță fără scandaluri în jurul ei, așa cum se întâmpla pe vremea foștilor patroni. Și ceea ce se reușește acum confirmă că se lucrează bine la club“, a spus fostul mijlocaș al Craiovei.
Întrebat și despre tragerea la sorți din semifinalele Cupei României, Pavel Badea a punctat că Universitatea Craiova nu are voie să rateze calificarea în finală în fața lui FC Botoșani: „Să știi că Botoșaniul a jucat un fotbal bun în prima parte a campionatului. Probabil că în partea a doua a obosit și nu au mai reușit să pună în practică ceea ce au arătat la început. Pierderea lui Golofca a fost o lovitură pentru Botoșani. Nu l-a ajutat nici pe el plecarea la FCSB, nici pe FCSB și nici pe Botoșani. Dacă rămânea, FC Botoșani era acum în play-off, nu în play-out. Sunt premise să se joace pe terenuri bune atunci, inclusiv cel de la Craiova, și atunci va fi un meci interesant. Teoretic, băieții noștri nu au voie să facă nici un pas greșit, având în vedere valoarea lotului, investițiile făcute, modul de organizare al clubului și emulația pe care o creează orașul în jurul echipei. Sunt toate premisele pentru a reînnoda o performanță demult uitată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS