21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii lui Pascu au umilit campioana

Voleibaliștii lui Pascu au umilit campioana

Alexander Blagojevic (în albastru) şi colegii săi au obţinut o victorie concludentă în faţa campioanei (foto: Lucian Anghel)
Alexander Blagojevic (în albastru) şi colegii săi au obţinut o victorie concludentă în faţa campioanei (foto: Lucian Anghel)

Sala Polivalentă din Craiova este un teren minat pentru voleibaliștii de la ACSVM Zalău, campionii României. Sălăjenii au fost învinși sâmbătă fără drept de apel, scor 3-0 (25-17, 25-21, 25-17), de vicecampioana SCM-U Craiova, în etapa a doua din play-off-ul Diviziei A1. Dacă în anii trecuți duelurile dintre cele două echipe erau pentru titlu, în acest play-off, Craiova și Zalău luptă pentru locul patru, calificant în cupele europene. Elevii lui Dan Pascu au dominat jocul, iar în setul al treilea Zalăul a fost de nerecunoscut. Bogdan Ene și colegii săi au reușit 12 puncte consecutive, iar jucătorii campioanei au cedat total, craiovenii au făcut spectacol și au obținut o victorie fără emoții, a șaptea în fața Zalăului pe teren propriu.
Antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, a spus la finalul partidei că a pregătit foarte bine meciul și a reușit să anihileze principalii jucători ai adversarei. „Am reușit o victorie surprinzător de clară, împotriva unei echipe care ne-a creat foarte multe probleme în ultimii ani și cu care mereu ne-am luptat la baionetă pentru titlu. Îmi felicit elevii pentru că au făcut un joc exact. Eu zic că această victorie este și rezultatul unei săptămâni bune de pregătire, al unei pregătiri tactice foarte bune a jocului. Jucătorii lor de bază, mă refer în mod special la Bălean, care este jucătorul lor de punct, a făcut un joc slab, l-am anihilat. În linii mari, sunt mulțumit de cum au jucat băieții și privim cu încredere meciurile următoare“, a spus antrenorul vicecampioanei.

Au urcat pe cinci

După primul succes din play-off, SCM-U Craiova a urcat de pe locul șase pe cinci, având cu un punct mai mult ca CSM București, echipă cu care a făcut rocadă.
Runda viitoare, oltenii vor juca în deplasare, cu LMV Tricolorul Ploiești, echipă la care evoluează fostul căpitan al Craiovei, Laurențiu Lică.
„Eu am încredere în echipă și vom face tot posibilul să obținem puncte și din deplasare în acest play-off, în care primele trei echipe s-au desprins în clasament, iar următoarele trei luptă pentru locul patru, ca să meargă în cupele europene. Avem și noi ceva probleme, Olteanu nu este total refăcut și a mai apărut și o ușoară accidentare a lui Blazo Milic“, a completat Pascu. Într-un alt meci din etapa a doua a play-off-ului, CSM București a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, de Arcada Galați, cu scorul de 3-0 (25-19, 25-21, 25-20), iar azi este programat jocul dintre primele două clasate, Steaua București – Tricolorul LMV Ploiești, de la ora 20.00.

Fetele au încheiat campionatul

Tot sâmbătă au jucat în Polivalenta din Bănie și voleibalistele de la SCM-U Craiova. Elevele lui Lucian Zlotea au pierdut și al doilea meci cu Transil Brașov, din play-off-ul Diviziei A2, cu scorul de 3-1 (17-25, 21-25, 25-14, 18-25). S-a jucat după sistemul „cel mai bun din trei partide”, iar după acest rezultat formația ardeleană s-a calificat în semifinalele ligii secunde, în timp ce pentru oltence campionatul s-a încheiat. „A fost un an de tranziție și eu zic că s-a făcut treabă bună, nu a fost un sezon pierdut. Am reușim să reactivăm fetele care nu mai jucaseră de mult partide oficiale și avem două-trei fetițe care au potențial să ajungă la un nivel mai mare. În confruntarea cu Brașov, diferența a făcut-o lipsa de experiență a jucătoarelor noastre“, au fost concluziile antrenorului Lucian Zlotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS