14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a făcut repetiție pentru play-off cu Dinamo

Craiova a făcut repetiție pentru play-off cu Dinamo

Lui Devis Mangia i-a plăcut cum s-au apărat elevii săi cu Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova are cu ce se lăuda în acest an competițional. Dacă în Liga I abordează play-off-ul de pe locul trei, gruparea alb-albastră a cules roadele unei munci bine depuse și în Cupa României, unde a acces în semifinale. „Leii“ au „aruncat-o“ pe Dinamo afară din Cupă, după o victorie „scurtă“ în sferturile de finală, foarte disputată, în care au arătat mult sânge rece și disciplină tactică, fapt reflectat și de statistica jocului de marți seară, de pe „Ion Oblemenco“.
Iată cum arată cifrele după derbiul Craiova – Dinamo, din Cupă: posesie: 57% – 43%, ocazii de gol: 12 – 7, șuturi pe poartă: 8 – 3, șuturi pe lângă poartă: 4 – 4, lovituri libere: 19 – 13, cornere: 5 – 3, ofsaiduri: 0 – 3, aruncări de la margine: 25 – 29, intervenții portar: 3 – 7.

Mangia își perie „leii“

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a dorit să-și felicite toți jucătorii la conferința de presă de după meciul cu Dinamo.
„Încep prin a-mi felicita jucătorii, atât cei care au jucat, cât și pe cei care au stat pe bancă sau care au rămas în afara lotului. Spun asta pentru că în acest moment tot lotul se află într-o formă bună și trebuie să îi las pe câțiva în afara lui. Toți au contribuit la această victorie! Referitor la joc, a fost unul dificil, pe care l-am început bine, cu o primă repriză bună din partea noastră, în care ne-am creat și câteva ocazii de a marca. Este adevărat, în ultimele 20 de minute putem spune că am suferit puțin, dar asta pentru că nu am reușit să închidem jocul mai devreme. Dinamo a presat, a venit aici pentru un meci ce le-ar fi putut salva acest sezon. Nu mi-este teamă în fotbal de nimic. Nu am vrut să ne asumăm riscuri în ultimele minute și de aceea nu am mai atacat în forță, însă nici ei nu au avut faze periculoase. Am jucat ca o echipă. Sunt fericit că în ultimele patru meciuri am luat un singur gol, un eurogol, cu Timișoara. Cred că e bine, pentru că mereu se zicea că jucăm bine pe atac, dar nu prea bine pe apărare. Acest lucru este unul bun pentru noi în această fază a competiției“, a spus tehnicianul italian.

Astra, viitoarea țintă a alb-albaștrilor

Strategul Științei a explicat înlocuirea lui Alex Mitriță și a punctat că nu este cazul să-i propună jucători lui Cosmin Contra, pentru că selecționerul vede cine este în formă și merită să fie la lot pentru amicalele cu Israel (24 martie) și Suedia (27 martie, la Craiova).
„Pe Mitriță l-am schimbat pentru că nu se simțea prea bine. A avut ceva probleme medicale și în ceea ce privește echilibrul. A jucat prima repriză foarte bine, apoi a simțit disfuncționalități fizice și l-am schimbat. Presa poate spune ce jucător a fost mai bun pe teren. Este decizia lui Cosmin, nu a mea. Cred că jucătorii mei, prin ce au făcut în acest sezon, au dovedit că sunt buni, dar, repet, nu este treaba mea să zic pe cine să selecționeze“.
Întrebat dacă va putea apela la serviciile lui Florin Gardoș, Mangia s-a abținut să se pronunțe: „Toți jucătorii sunt valoroși și toți trebuie să înțeleagă filozofia noastră despre fotbal. Trebuie să țin cont că jucătorii pe care i-am avut până acum sunt cei care au dus echipa în semifinale și pe locul trei în campionat. Florin trebuie să se integreze în echipă, s-a schimbat un pic sistemul, de la doi fundași centrali, la trei fundași. Nu numai el, ci toți jucătorii trebuie să muncească și vor avea șansa lor“.
Devis Mangia a încheiat prin a spune că nu are pretenții în privința tragerii la sorți pentru semifinalele Cupei și că atenția sa se îndreaptă acum spre partida cu Astra Giurgiu, programată sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din cadrul primei etape a play-off-ului Ligii I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS