6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportValentina Ardean Elisei: „Vom da totul pe teren să învingem Lada Togliatti“

Valentina Ardean Elisei: „Vom da totul pe teren să învingem Lada Togliatti“

După ce în grupele Cupei EHF au învins în Polivalenta craioveană echipe importante din handbalul european, Randers, Kuban și Brest, jucătoarele de la SCM Craiova încearcă să treacă în sferturile de finală de formația rusă Lada Togliatti și să se califice în premieră în semifinalele competiției.

După ce în grupe au întâlnit Kuban Krasnodar, echipă care a ratat calificarea în „sferturi“, acum Valentina Ardean Elisei
(la minge) şi colegele sale vor să elimine şi cealaltă echipă din Rusia, Lada Togliatti (Foto: arhiva GdS)

Handbalistele de la SCM Craiova vor disputa sâmbătă cel mai important meci al sezonului. Oltencele vor înfrunta în Sala Polivalentă, de la ora 17.00 (DigiSport), formația rusă Lada Togliatti, în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei EHF. Lada este una din favoritele la câștigarea trofeului, echipă care mai are în vitrină două Cupe EHF și o Cupa Cupelor. A jucat și finala Ligii Campionilor în 2007, dar a pierdut-o în fața danezelor de la Slagelse.
Chiar dacă mulți s-au speriat când au aflat adversarul Craiovei din „sferturi“, Valentina Ardean Elisei, jucătoare reprezentativă a României și a echipei SCM, crede că șansele de calificare în semifinale sunt egale.

Șansele sunt egale în acest moment. În sport nu contează renumele echipei. Contează să îți faci jocul, indiferent de adversar. Avem încredere în noi, în ce putem obține și cred că putem face un rezultat bun în acest prim meci“, a spus joi Alice Elisei, într-o conferință de presă.

 

Au golgheterul Cupei EHF

 

Daria Dmitrieva, centrul naționalei Rusiei, e cea mai valoroasă jucătoare a echipei Lada Togliatti și e golgheterul Cupei EHF după faza grupelor, cu 46 de reușite. Formația pregătită de Levon Akopian mai are și alte handbaliste de valoare, componente ale naționalei conduse de Evgeni Trefilov. Portarul Elena Utkina și interul stânga Polina Vedekina au făcut parte din echipa Rusiei la ultimul Campionat Mondial. Echipa rusă a ajuns la Craiova încă de joi.

 

Elisei: Apărarea este cea mai importantă

 

Valentina Ardean Elisei știe că rusoaicele au o echipă bătăioasă și a dezvăluit ce sfaturi le-a dat colegelor sale mai tinere.

Rusoaicele au stilul lor, nici ele nu cedează, dar nici noi nu vom ceda. Vom lupta și vom da totul pe teren, Garantez asta! Le-am zis colegelor să avem încredere în noi, să fim lucide și să avem răbdare. Meciul durează 60 de minute, nu se pierde și nici nu se câștigă în primele minute. Trebuie să fim foarte concentrate, să luptăm pentru fiecare minge până în ultima secundă. Apărarea este cea mai importantă, din punctul meu de vedere. Am luptat foarte mult să ajungem până aici, să aducem publicul la sală în număr mare. Ne dorim ca publicul să fie în continuare alături de noi, să ne împingă de la spate, pentru că sigur vor fi momente grele și cu ajutorul suporterilor putem trece peste ele. Noi ne dorim mult să mergem cât mai departe în această competiție“, a mai spus Valentina Ardean Elisei.

 

Andreea Rădoi: Vreau să fie un meci memorabil pentru mine

 

Mai tânăra sa coechipieră, Andreea Rădoi, a mărturisit că se află în fața celui mai important meci din carieră. Știe că va da lupte grele cu rusoaicele pe semicerc, dar este hotărâtă să se autodepășească.

Lada este o echipă puternică atât în apărare, cât și în atac, cu jucătoare bune, cu o linie de 9 metri bătăioasă tot timpul, atacă culoarele, nu îți dă nici un moment de respiro. Am încredere în echipă și sunt convinsă că vom găsi cele mai bune soluții pentru a obține victoria sâmbătă. Este cel mai important meci al meu și vreau să fie memorabil pentru mine, cu o victorie din partea noastră. Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au susținut până acum și ne dorim și sâmbătă să vină în număr cât mai mare, pentru că sunt convinsă că putem obține victoria doar cu sprijinul lor“, a spus Andreea Rădoi.

 

Albici: Au apărare masivă, contraatac rapid

 

Dacă antrenorul principal al formației SCM Craiova, Bogdan Burcea, a fost împiedicat să vină la conferința de presă, din cauza gripei, despre marele meci cu Lada Togliatti a vorbit unul dintre „secunzi“, Grigore Albici.

Lada este o echipă foarte puternică și care a câștigat Cupa Cupelor, Cupa EHF, a jucat în Liga Campionilor. Este o echipă cu nume grele ale handbalului din Rusia. Aș remarca-o pe Dimitrieva, dar nu trebuie să uităm și celelalte jucătoare. Toată linia de 9 metri e puternică, au apărare masivă, care se mișcă foarte bine, un contraatac rapid, iar această linie de 9 metri poate pune probleme oricărei echipe, așa cum s-a văzut și în grupe. Lada a făcut meciuri foarte bune și a pierdut numai unul. Sper să facem un meci cât mai bun, să câștigăm cu sprijinul publicului, iar după această dublă să reușim să ne calificăm în semifinale. Ar fi o realizare extraordinară pentru noi și pentru toată comunitatea“, crede Gore Albici.

Un bilet de intrare la meciul Craiova – Lada Togliatti costă cinci lei. Până joi după prânz se vânduseră 2.000 de bilete.

 

Rezultatele celor două echipe în grupe

Grupa A: Brest – Craiova 25-22, Craiova – Randers 23-17, Kuban – Craiova 28-26, Craiova – Krasnodar 30-24, Craiova – Brest 16-15, Randers – Craiova 25-29.

Grupa B: Lada – Koebenhavn 27-24, Issy Paris – Lada 17-27, Vipers Kristiansand – Lada 30-21, Lada – Vipers Kristiansand 29-24, Koebenhavn – Lada 28-31, Lada – Issy Paris 25-24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS