14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia și Zlatinski așteaptă meciul cu Dinamo

Mangia și Zlatinski așteaptă meciul cu Dinamo

Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și mijlocașul Hristo Zlatinski au prefațata partida cu Dinamo, din sferturile Cupei României. În timpul dialogului cu presa, cei doi au aflat că LPF a amânat prima etapă din play-off, în care alb-albaștri ar fi trebuit să o întâlnească pe Astra, şi au salutat decizia, considerând că integritatea corporală a jucătorilor și suporterilor este foarte importantă.

Înseamnă că cineva s-a uitat ce este afară și a ajuns la concluzia că nu se poate juca fotbal. Cred că este o decizie bună. Pentru mine, în fotbal sunt două lucruri foarte importante: primul este sănătatea jucătorilor, al doilea este calitatea evoluției. Spun asta pentru că noi trebuie să jucăm pentru suporteri și trebuie să-i mulțumim. Un alt aspect care contează este siguranța fanilor. Dacă se regăsesc toate aceste trei lucruri pe stadion la ora meciului, este perfect pentru mine. Și este foarte important ca toate aceste lucruri să fie garantate“, a spus Mangia.

E cea mai bună decizie care se putea lua“, a punctat Zlatinski.

Imediat după conferință, FRF a anunțat amânarea meciului cu Dinamo, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, până la o dată ce va fi anunțată ulterior.

 

Nu se teme de „câini“

 

Legat de meciul cu Dinamo, strategul Științei, Devis Mangia, a afirmat că se așteaptă la un joc disputat, deoarece adversarii sunt „răniți“ după ratarea play-off-ului și dau totul pentru Cupa României.

E clar că este un meci foarte important și va fi foarte dificil, deoarece pentru adversari este ultima șansă de a salva sezonul. Vor veni aici foarte motivați, dar sunt sigur că noi vom fi foarte concentrați și vom avea o atitudine foarte bună. Nu știu dacă e bine că Dinamo vine cu orgoliul rănit. Eu mă gândesc doar la echipa mea, nu și la formația oponentă. Sunt foarte concentrat pe ceea ce face echipa mea, pe modul cum pregătim acest joc, iar restul lucrurilor nu sunt atât de importante. Cuvântul «teamă» nu face parte de vocabularul meu. E greu de crezut că vor schimba ceva în câteva zile de la numirea lui Florin Bratu, dar dacă vor veni cu noutăți legate de sistem, de stil de joc, noi suntem pregătiți să le facem față. Îmi doresc să avem stadionul plin la meciul cu Dinamo, pentru că este un meci în care avem nevoie de ajutorul fanilor“, a spus tehnicianul italian.

Întrebat despre posibilitatea de a-i folosi pe ultimii veniți la echipă, Mangia a exclus asta și s-a văitat de faptul că echipa s-a antrenat în condiții improprii în ultimele zile:

Problema noastră este că nu ne-am antrenat pe un teren normal de patru zile. Voi, presa, ați spus că eu sunt foarte minuțios în privința tacticii de joc, și pentru mine nu este deloc simplu să pun în teren jucători care nu și-au însușit sistemul nostru de joc. În ultimele două zile am lucrat într-un balon, iar cu trei zile înainte ne-am antrenat pe zăpadă. E foarte dificil să pregătești un meci atât de important în condițiile astea și e foarte dificil să-i integrez pe cei noi în sistemul nostru. Obiectivul meu este să aduc jucătorii în cea mai bună condiție a lor de joc. E bine că nu avem probleme de lot“.

 

„Avem șanse bune de calificare“

 

La rândul său, mijlocașul Hristo Zlatinski nu concepe decât calificarea în semifinalele competiției KO.

Va fi un meci greu atât din cauza vremii, cât și a stării terenului. Dacă noi vom fi mai motivați și mai agresivi decât ei, cred că avem șanse bune de calificare. E un singur meci și trebuie să intrăm concentrați pe teren. Toate meciurile contra lui Dinamo sunt speciale pentru mine și pentru întreaga echipă. Toate meciurile sunt importante pentru noi. Trebuie să câștigăm cu Dinamo, pentru că ne interesează Cupa, dar și după, în play-off, pentru că luptăm pentru campionat. Acolo avem zece finale și suntem mult mai concentrați decât în sezonul regulat“, a spus Zlatinski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS