8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLPF și FRF păstrează fotbalul pentru vremuri mai bune

LPF și FRF păstrează fotbalul pentru vremuri mai bune

Cantitatea considerabilă de zăpadă căzută în România, coroborată cu blocarea multor drumuri și codurile portocalii de frig din întreaga țară au făcut ca fotbalul să fie oprit în această săptămână, puține fiind cazurile în care s-au respectat jocurile programate. Băgați în ședință de numeroasele cereri de amânare din partea cluburilor din Liga I, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat ieri-dimineață că prima etapă a play-off-ului şi play-out-ului Ligii I va fi amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Având în vedere temperaturile deosebit de scăzute și ninsorile abundente ce au cuprins întreaga țară, avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă, ce cuprinde și zilele în care au fost programate inițial jocurile primei etape a play/off-ului și play/out-ului din Liga I, dar și solicitările și acordurile venite din partea majorității cluburilor participante, plus acordul televiziunilor partenere, s-a adoptat decizia amânării începutului fazei a II-a a Campionatului Național Liga I. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-off, respectiv perioada 3-5 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-off vor fi disputate în locul etapei a II-a, în aceeași configurație. Întregul calendar competițional al play-off-ului este amânat cu o etapă. Play-off-ul se va finaliza în weekendul 19-20 mai 2018, în loc de 12-13 mai, cum fusese stabilit inițial. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-out, respectiv perioada 2-5 martie 2018, nu se va mai disputa nici un joc. Toate jocurile etapei I din play-out vor fi disputate în locul etapei a II-a, în aceeași configurație. Calendarul competițional până la etapa a IX-a inclusiv este amânat cu o etapă. Etapa a 10-a a play-out-ului se va disputa în perioada 15-17 mai 2018, urmând ca restul etapelor rămase de disputat să fie jucate conform programării inițiale“, se arată în comunicatul postat de LPF.

Astfel, disputa dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu va avea loc luni, 12 martie 2018, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

 

Craiova – Dinamo a fost amânat

 

Vești asemănătoare au venit și dinspre sediul FRF și au vizat mult așteptatul meci Universitatea Craiova – Dinamo București, din sferturile Cupei României. Conform FRF, partida ce ar fi trebuit să se desfășoare astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, nu se poate juca și va fi reprogramată.

Ca urmare a prelungirii codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute în județul Dolj, FRF a decis reprogramarea partidei «U» Craiova – Dinamo din sferturile Cupei României (…) la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia vine ca urmare a prelungirii de către Administrația Națională de Meteorologie a codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute până pe 2 martie, ora 20.00, inclusiv în județul Dolj. Meciul de la Craiova este al doilea din sferturile de finală ale Cupei României amânat din cauza condițiilor meteorologice, după FC Botoșani – CSM Politehnica Iași, programat inițial miercuri“, se arată în comunicatul FRF.

Motivul adevărat este că delegația „câinilor“ nu a putut face deplasarea în Bănie din cauza drumurilor blocate.

Am înțeles că nu se poate ieși din București și că sunt drumurile blocate din cauza zăpezii! În momentul de față etapa de campionat este amânată, iar fereastră de a evolua în Cupă există pentru duminică. Trebuie să-i înțelegem și pe ei. Suntem oameni!“, a declarat președintele Universității Craiova, Marcel Popescu, pentru GdS.

 

E pauză și la Liga a II-a, și la Liga a III-a

 

FRF a „înghețat“ fotbalul în acest sfârșit de săptămână și la ligile a doua și a treia. Astfel, la solicitarea majorității echipelor, ieri, în cadrul Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât reprogramarea etapei a 23-a, din acest weekend, pentru data de 28 martie. Campionatul Ligii a II-a se va relua pe 10-11 martie, direct cu etapa a 24-a. Aceeași măsură s-a luat și la Liga a III-a, care programa vineri și sâmbătă prima etapă din retur. FRF a decis astăzi ca etapa a 16-a să nu se mai dispute pe 2 și 3 martie, ci pe 28 martie. Astfel, returul va începe propriu-zis cu etapa a 17-a, care va avea loc în 10 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS