11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUngureanu le cere alb-albaștrilor concentrare maximă

Ungureanu le cere alb-albaștrilor concentrare maximă

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Nae Ungureanu (foto), a analizat la „Repriza de Sud“, de la Radio Sud (97,4 FM) ultimele evoluții ale alb-albaștrilor. „Roșu“ a prefațat partida din sferturile Cupei cu Dinamo, programată mâine, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, dar și play-off-ul Ligii I, punctând că Universitatea are șanse să cucerească titlul.
GdS: Am obținut doar un punct cu Timișoara, mult sub așteptările suporterilor. Cum ați caracteriza meciul cu Poli?
Nae Ungureanu: Într-adevăr, a fost un meci pe care trebuie să-l uităm repede, atât din pricina rezultatului, cât și a evoluției băieților. Cred că a fost o lipsă de concentrare, ceva s-a întâmplat, însă am mare încredere în echipă și în antrenorii care o „păstoresc“ și sper ca meciurile din play-off să fie tratate cu multă atenție și exprimarea fotbaliștilor noștri să fie la adevărata lor valoare.
GdS: Au enervat la culme acele trageri de timp ale timișorenilor, credeți că acestea au făcut parte din planul lui Leo Grozavu?
N.U.: E normal să vezi astfel de trageri de timp la echipe mici. Lor le-a fost foarte frică de Craiova. Aici au capotat majoritatea echipelor din campionat, iar pentru Poli era excelent un punct. Leo Grozavu a reușit să-și mobilizeze foarte bine jucătorii și asta s-a văzut și prin tragerile de timp, pentru că aceste întârzieri ale jocului fac parte dintr-o strategie a antrenorului.
GdS: Credeți că băieții și-au privit cu superioritate adversarii și de aceea nu au „turat motoarele“ la maximum?
N.U.: Cred că meciul nu a fost tratat cum trebuie, la fel și cel cu Sepsi. Aceste două meciuri au fost cele mai slabe pe care le-au jucat băieții noștri pe „Ion Oblemenco“. Nu prea am avut ocazii clare de gol, iar pe cele pe care le-am avut le-am tratat cu o superficialitate ieșită din comun, or fotbalul nu te iartă niciodată. În fotbal, dacă ai două-trei ocazii și nu ai dat gol, urmează replica adversarului și de regulă te „înțeapă“ el.

„Echipele din primele șase locuri chiar merită să fie în play-off“

GdS: A fost o etapă în care suporterii craioveni s-au bucurat de răul rivalilor de la Dinamo, care nu au prins play-off-ul.
N.U.: Mă așteptam ca Dinamo să piardă la Giurgiu, pentru că Astra este una dintre echipele care au jucat foarte bine în retur. În schimb, nu mă așteptam ca Iașiul să fie învinsă de Viitorul, pentru că îmi place foarte mult cum joacă, și consider că Stoican este unul dintre antrenorii buni ai acestui campionat. Altfel, Viitorul, care a început campionatul foarte prost, și-a revenit spre final și iat-o din nou în play-off, iar meritul este numai al lui Gică Hagi, care a demonstrat că este un tehnician foarte bun. Hagi a investit bine banii, are tineri valoroși și nu este exclus ca la final să-i vedem mai sus decât sunt acum. Consider că echipele care s-au clasat în primele șase locuri chiar merită să fie în play-off.
GdS: În ceea ce ne privește, a fost un sezon în care am fost feriți de emoțiile participării în play-off. Sunteți mulțumit de „averea“ echipei?
N.U.: Avem 51 de puncte strânse în campionatul regular, este o „avere“ frumoasă, dar se putea și mai bine, amintindu-ne câte puncte am pierdut aiurea, inclusiv în acest miniretur, și mă refer la meciul cu Dinamo și cel cu Timișoara. Trebuia să jucăm la fel de motivați de la primul și până în ultimul moment. E o calificare firească în ceea ce ne privește, ținând cont de investițiile făcute în lot.
GdS: Cum vedeți play-off-ul?
N.U.: Cred că avem un program bun. Acum trebuie să știm cum să gestionăm problemele care vor apărea, și mă refer la accidentări, cartonașe galbene și, de asemenea, trebuie să prindem forma de vârf, pentru că avem șanse mari să câștigăm campionatul. În ultimele două partide de acasă, absolut toți jucători noștri din atac au rămas datori față de public. Trebuie să fim mult, mult mai eficienți în fața porții, pentru că o să jucăm cu echipele bune ale campionatului și nu știu dacă vom mai avea atâtea ocazii.
GdS: Sunteți de acord cu înjumătățirea punctelor?
N.U.: Nu mi-a plăcut niciodată ideea asta și nu mi-a plăcut nici ajustarea echipelor care participă la campionat, dar, într-adevăr, sunt probleme financiare în sport și e normal să se ajungă aici. Dacă așa a dorit mulțimea, asta e, ne supunem.

„Cred că aportul publicului va fi capital“

GdS: Bate la ușă meciul de Cupă, cu Dinamo. Cum îl prefațați ținând cont și de condițiile atmosferice?
N.U.: Am încredere că băieții noștri vor trata meciul foarte serios și asta pentru că rivalitatea este foarte mare. Să sperăm că terenul va fi bun, pentru că gazonul este unul dintre adversarii celor două echipe. În ultima perioadă, nu mi-a plăcut deloc cum s-a prezentat gazonul nostru… Dinamo vine după ratarea play-off-ului, iar acest lucru va lăsa urme grele asupra jucătorilor și a lotului, a avut loc și schimbarea de antrenori, deci va veni în Bănie puțin „dezarmată“. Or Craiova trebuie să arate acestui public minunat că este o echipă care vrea și poate să se bată pentru primele trei locuri și pentru Cupa României. Trebuie să aducă bucurie spectatorilor, nu să pară o echipă „răcită“.
GdS: Cum comentați transferurile din iarnă făcute de club?
N.U.: Florin Gardoș mi-a plăcut extraordinar de mult atunci când era la Steaua și la Chiajna, însă acum nu a mai jucat de ceva vreme. Să dea Dumnezeu să fie un câștig pentru echipă, pentru că avem nevoie de un fundaș bun, cu talie și cu un joc bun de cap. Pe portughez (Andre Santos – n.r.) nu-l cunosc, și nici pe croatul Glavina, Devis nu i-a băgat în teren ca să-i vedem la lucru. Jucătorii care au calități se văd la jocurile oficiale, nu la antrenamente, unde toată lumea este relaxată. Noi avem nevoie de un atacant de gura porții, de un număr 9, pentru că ne creăm multe ocazii, dar nu reușim să le materializăm. Devis stă toată ziua cu ei și vede randamentul fiecăruia, el este cel mai în măsură să decidă dacă pot juca împotriva lui Dinamo sau nu.
GdS: Cât de mult va conta publicul în meciul cu Dinamo?
N.U.: Cred că aportul publicului va fi capital. S-a văzut asta și la meciurile cu CFR Cluj și FC Viitorul, și chiar la cel cu Sepsi, dar mai puțin la cel cu Timișoara. Nu știu, dar Poli este o echipă agreată aici.

Are încredere în tinerii de la „satelit“

GdS: Sunteți direct implicat la echipa secundă, cum se prezintă „satelitul“ ținând cont că vineri ar trebui să se reia campionatul?
N.U.: Este un lot schimbat în mare măsură, pentru că li s-a dat drumul unor jucători care se apropie să devină seniori și trebuie să facă pasul în fotbalul mare. Am reușit să luăm de la grupa de 2000 niște juniori extraordinar de talentați și prevăd că în câțiva ani vom avea rezultate notabile cu ei, pe modelul lui Gică Hagi la Viitorul. An de an o să putem să aliniem în formula de start doi-trei jucători care vin de jos.
GdS: Care dintre jucători ar fi pariul dumneavoastră?
N.U.: Sunt foarte mulți copii cu abilități. Mi-au plăcut în special atacantul Baicu, fundașii Puțaru și Borța și mijlocașii Vali Constantin și Lucian Buzan, ultimii doi cochetează și cu echipa mare din vara trecută. Avem în toate compartimentele doi sau chiar trei jucători care pot să facă pasul la echipa mare.
GdS: „Satelitul“ ocupă locul doi în C4 și toată lumea se gândește că ar fi benefică o promovare în Liga a II-a.
N.U.: Echipa a jucat foarte bine în tur, cu mici sincope, venite pe fondul unor greșeli ale unor jucători. Mă refer la jocul cu Șirineasa, echipa care este pe primul loc, la 7 puncte. Dar eu, Papură și Gușatu suntem foarte mulțumiți de randamentul jucătorilor și sperăm ca după această pregătire de iarnă, pe care am făcut-o pe plan local, dar în condiții foarte bune, să avem un retur bun. Nu avem ca obiectiv promovarea, dar ar fi ceva minunat. Ne-am propus ca echipa secundă să aibă o evoluție cât mai bună și să reușim să dăm unul sau doi jucători pe fiecare an către echipa mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS